Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imperecherea dintre amplificator si boxe

kog

Postări Recomandate

Aici ai cateva modele chiar bunicele care se incadreaza in buget. Evita Magnat daca poti. Nu te mai uita la impedanta boxei, nu conteaza, oricum chiar daca scrie 8 ohm tot ii cade impedanta pe undeva prin caracteristica. Ia-ti o boxa cat mai buna cu putinta pentru ca amplificatoarele le schimbi mai usor, boxele nu prea. Puterea boxelor nu conteaza, oricum obligatia daca vrei calitate va fi sa nu dai volumul prea tare. Deci axeaza-te exclusiv pe calitate si mai putin pe speificatiile boxei.

Primul link e cu boxe mai populare dar bune: http://www.avstore.ro/boxe/tip___boxe-d ... e=189_2596

Al-2-lea link te duce inspre zona cu boxe audiofile : http://www.jack-fi.ro/categorie/boxe/po ... price=2752

Link spre comentariu

S-a pus punctul pe i. Poate ar trebui sa spargem bariera difuzoarelor de 8 inch.In 17 metri pătrați vei avea un sunet plăcut si de la niste incinte SH.Conditia ar fi trei cai cu un dif de bas mai mare de 10 inch.Pana la urma nici impedanta nu trebuie bătută in cuie daca exista discernământ.Din gama ieftina SH iti recomand Celestion ditton legend 44.Garantez ca nu vei mai avea nevoie de corectii.Toate cele bune,Mircea

Link spre comentariu

asta e tare dela 30 cm in sus incepe muzica.....ei bine asta ziceam si eu acu 2 ani ..si acum am ajuns dela 12 inch la 18 inch eci eu zic ca dela 38cm incepe galagia dar muzica nu va incepe nici o data in difuzoare peste 30 cm .....la peste 30 cm puterea sare de 200w si al 2x200 nu pot asculta mai mult de 1h si cand ajung la 1200 mise infunda urechile si ma doare capu (in casa) unde mai e placerea de a asculta muzica ? daca pe mine ma doare capu si am urechile infundate ,mai imi vibreaza si organele in mine pfff trebuie sa fiu aproape de wc cand ascult muzica :ras: acu serios cum sa nu conteze impedanta ? daca amplifu ala duce 8 si tu pui boxe de 4 ce parere ai ? ori se incalzeste si intra in protecie(daca are) ori se arde pur si simplu ori canta cu distorsiuni cat casa......................poporului

Link spre comentariu

In primul rand ca nu exista boxa care sa aibe impedanta liniara in tot spectrul audio de 8 ohm. Vrei nu vrei aceasta variaza cu frecventa. Apoi impedanta nu e exclusiv rezistiva, avand o componenta, cateodata chiar substantiala, reactiva. Mai toate boxele reprezinta o sarcina complexa pentru amplificator. Tocmai de aceea este si bine ca acesta din urma sa fie generos dimensionat. Daca totusi vorbim despre un amplificator plapand, atunci pentru a nu-l lasa fara vlaga e bine ca muzica ascultata sa nu depaseasca niveluri de auditie ce ar putea sa-l puna in dificultate. Poate gresesc, dar amplificatoarele clasice habar nu au ce impedanta au la borne. Lor doar li se cere un curent mai mare sau mai mic de la borne. Tensiunea de iesire a amplificatorului este stabilita de catre acesta dar curentul nu. Cata vreme amplificatorul poate sa livreze curentul cerut de catre sarcina totul e in regula si nu conteaza ce tip si ce valoare are impedanta de la bornele sale.

Link spre comentariu

Păi, nu e dependentă plaja curentului debitat de trz finali de impedanţa sarcinii? La o valoare convenţională de 4 Ohmi, întotdeauna va fi dublu curentul cerut pe tot graficul faţă de 8 Ohmi, teoretic, findcă tensiunea obţinută va fi ceva mai mică pe 4 Ohmi, fiind dependentă de tensiunea de alimentare, dependentă la rîndul ei de sursa amplifului. E fizică simplă. Excludem cazurile extreme, de scurtcircuit, cînd nu mai contează.Japonezii au proiectat amplifurile în special ptr sarcini mai uşoare, de 8 Ohmi, din economie de materiale, vesticii şi-au protejat piaţa susţinînd consumul mai mare pe sarcini de 4 Ohmi, evident contra japonezilor şi tot aşa.Eu nu mi-aş da boxele Braun L1030 pe unele din astea noi, anemice, chiar dacă au vreo 30 de ani. Le-am făcut o revizie generală şi le folosesc permanent. Mai am şi altele, tot la mîna a doua luate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu incheierea threadului. Pana la urma am achizitionat o pereche de Quadral allcraft 4000 http://images44.fotosik.pl/168/3a98688d81d9ff13.jpg bineinteles cu suspensiile de bass schimbate. Au 150 de wati (sau cel putin atat scrie) si amplificatorul cam matura pe jos cu ele. Duce mult mai mult. Cu semnal de rahat din placa integrata din pc nu ajung sa intorc jumatate din butonul de volum ca e prea mult. Cu semnal bun din cd player si cd audio original trec putin de jumatate. Parerea mea e ca s-ar descurca onorabil si cu 200W. Calitatea sunetului e foarte buna tinand cont cu ce am fost obisnuit sa ascult.

Am vizionat cateva filme asa mai zgomotoase, de razboi si la un moment dat aveam impresia ca obuzele cad chiar in spatele meu. Dupa un tur de forta de doua ore jumatate de sunete cu frecvente joase la volum mare am verificat temperatura amplificatorului. Se incalzeste, nu exagerat, dar se incalzeste. Din cate am citit pe net e oarecum normal pentru acest model. Am reusit sa descopar si de unde venea intreruperea de semnal pe canalul stang pentru care l-am trimis de doua ori la garantie si la un amic ce se ocupa cu reparatii electronice. Butonul de balans e imbacsit. Cum am rasucit de el putin si-a revenit. Ramane sa il desfac si sa ii trag o curatare temeinica.

Multumesc de indrumari si sfaturi.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Andrei Bogdan

Categorie Boxa Pasiva

Impedanta 8 Ohm

Putere (Peak) 1000 W

Putere (RMS) 500 W

SPL Maxim 99 db

Frecventa 30Hz-18 kHz

de ce amplificator as avea nevoie la aceasta boxa??

Editat de Andrei Bogdan
Link spre comentariu

Categorie Boxa Pasiva

Impedanta 8 Ohm

Putere (Peak) 1000 W

Putere (RMS) 500 W

SPL Maxim 99 db

Frecventa 30Hz-18 kHz

de ce amplificator as avea nevoie la aceasta boxa??

.

Ma gandeam ca este pasiva....

Ai dat deja raspunsurile ......daca rezista cu adevarat la 500w

Eu nu inteleg de ce se pun intrebari de genul asta....cand specificatiile incintelor acustice sunt date special pentru a fi imperecheate cu un amplificator.

Cum spunea cineva.......ca sa ajungi sa iti dai seama pe care amplificator este chitara mai armonioasa,vocea mai calda si contrabasul sau toba mai pronuntate.....deja sunt discutii mai adanci

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări