Vizitator Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Eu zic ca boxele trebuie sa aiba putere mai mare decat amplificatorul. Daca esti atent si nu aduci amplificatorul in clip atunci nu ai cum sa arzi boxe de putere mai mare decat cea a amplificatorului. Daca insa amplificatorul este mai puternic decat boxele poti oricand sa le arzi pe acestea din urma. Atentie la impedanta boxelor. O impedanta mica este greu de suportat de catre unele amplificatoare.Si daca iti arat boxe de 500W RMS, "Terminate" de un amplificator de 150W cu care s-a lucrat in clipping ocazional cu el?Amplificatorul nu este defect nici macar dupa ce a carbonizat bobinele difuzoarelor de 15 inch...Si iti mai arat difuzoare de 400W care primesc 700-800W constant la borne(din amplif de 1Kw) care functioneaza perfect...Totul tine de user (90%) , si de calitatea echipamentelor. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Asta am spus si eu ca daca nu duci amplificatorul in clipping atunci sansele sa arzi boxele sunt minime. Ca-l duci in clipping ocazional sau permanent e mai putin important diferind doar timpul in care se ard boxele.Bineinteles ca niste boxe mici pot fi puse pe un amplificator mai mare ca putere fara sa se arda. Important este sa nu depasesti puterea maxima suportata de acestea. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Sculele audio casnice şi cele de sonorizare sînt domenii diferite, cu probleme specifice. Nu e cazul aici de fenomenul descris mai sus. Ar însemna că ampliful nu are nici o protecţie sau limitare din fabricaţie. Link spre comentariu
kog Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Vad ca am starnit spiritele si aici . Nu ma asteptam sa fie chiar asa complicata problema. Nu o sa folosesc amplificatorul ala la capacitate maxima, o sa fie instalat intr-o camera de vre-o 17 metri patrati si va dati seama ca nu o sa fie folosit la un volum la care sa se plimbe dulapurile prin camera, nu sunt genul care asculta muzica brr brr brr. Ceea ce doresc insa e calitate. Vreau un sunet clar si curat la un volum decent. Din cate am citit amplificatorul ala e capabil de asa ceva(tinand cont de varsta si clasa). Fix din cauza asta imi bat mintea cu "imperecherea" lui cu niste boxe capabile. Nu am avut contact pana acum cu sisteme audiofile ci doar cu boxe no-name puse acolo sa zdrangane. Daca nu ma puteti sfatui in legatura cu ce sa aleg exact imi puteti da macar cativa producatori seriosi spre care sa ma orientez? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Din analiza manualului service , 100W / 4 ohmi / canal are la THD1% asta pe un singur canal , daca era pe amandoua simultan era specificat ca lauda !Indica faptul ca alimentarea e " subtire " deci ... doar incinte cu impedanta de 8 ohmi . Macar sunt cinstiti .E departe de ceea ce iti doresti ... dar ramane un amplificator decent , din categoria " consumers " si atat . Poti folosi orice boxe din aceeasi categorie " consumers " , daca vei incerca cu boxe dintr-o categorie superioara ( peste 1000 E / bucata ) tot nu vei putea face vreo diferenta in bine ... limitarea este constructiva , data de proiect .Nu este pentru audiofili , dar nici de aruncat . Este urmatorul nivel peste IEI A350 si atat .Nu-ti mai bate capul cu " imperecherea " incintelor .Uita de prostia asta la " scule " sub 1000 E . Nu poti avea pretentii sub banii astia ! Link spre comentariu
kog Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Din ce am citit eu pe 8 ohmi cum o sa il folosesc manualul zice 0.08% TDH. Ce poate pe 4 ohmi nu ma intereseaza absolut deloc pentru ca am spus la inceput, nu vreau sa il afum. Legat de pretentiile audiofile... nu stiu cu ce sunteti obisnuit sa ascultati dar eu nu cred ca o sa imi permit vreodata scule de mii de euro, de aceea vreau sa cumpar cele mai potrivite boxe. Sa fim seriosi, pentru adevarate pretentii audiofile nu e nevoie doar de scule de mii de euro ci si de un spatiu adecvat, cu o acustica buna si cate si mai cate. Eu nu am nimic din astea. Ma multumesc cu niste cd-uri audio (din flac) redate cu un cd-player cam de aceeasi varsta cu mine si de amplificatorul respectiv. Mai audiofil de atata nu imi permit. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Am un amplificator H/K PM655 ~100W. Vreau sa ii cumpar o pereche de boxe pe 8 ohmi si nu stiu spre ce putere sa ma orientez. Am intrebat un electronist mi-a spus ca duce si boxe de 200 atata timp cat nu imi bat joc de el. Altii mi-au spus ca boxele trebuie sa fie mai slabe, daca nu risc sa se arda ampliful, pe net am citit ca daca pun boxe de putere mai mare le poate arde. Pai tocmai tu erai cel care ascultai de sfatul electronistului care spunea ca tine sute de wati ... Nu-ti mai bate capul cu " imperecherea " incintelor . Asculta muzica buna si atat , nu poti mai mult ! Nu te ajuta amplificatorul , pe bune . Link spre comentariu
kog Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Nu ascultam de sfatul nimanui, de asta am deschis threadul, pentru ca parerile sunt impartite, unii zic asa, atii pe dincolo si nu stiu ce sa cred. Pe langa asta nu am nici un fel de experienta in cumparatul boxelor si nu vreau sa iau niste pocnitori care sa scoata fum dupa ceva vreme din diverse cauze. Macar atata daca zici ca nu ma ajuta calitatea sunetului scos de amplif. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 kog, stai liniştit că sînt foarte puţini cei cu scule scumpe pe aici, cei mai mulţi se dau rotunzi, cînd nu au cu ce altceva. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Daca ar exista carcotasi, ar putea spune ca trebuie aruncat amplificatorul, ca tot ce este sub 1000 euro.Eu cred ca poate fi folosit cu boxe de 150 W / 8 ohmi, asa cum s-a afirmat, doar ca boxele trebuie alese cu grija, eticheta cu specificatiile tehnice, poate contine erori. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 intradevar sun putin deaici care chiar au scule si recunosc nu ma numar printre cei cu scule scumpe maiales ca eu am majoritatea sculelor facute de mine din lipsa de fonduri evident dar asta nu inseamna ca sunt chiar asa praf oor fi ele facute dar sunt facute ca la cate ( aproape ....leam adus mdificari dupa bunul plac) dar sa revenim la problema lui.eu recomand cu caldura sa cauti ceva de firma dar nu noi dece nu noi??? daca vrei noi si de firma si daca cumva mai ai pretentia sa fie si originale pai scoti bani frumosi din buzunar.... iar ce gasesti prin magazine pela noi cu siguranta sia bagat chinezu mana in elecauta ceva sh dela pioneer kenwood etc apropo de kenwood am un prieten cu o perece de boxe dinastea ,mici de casa ,dar cu un sunet ce lasa muulte homecinema-uri in umbra la prima vedere leam dat 2x30w si cand leam auzit cum si cat poate erau de 2x100 exact cat scria pe ele aaaintrebai de firme?? pai mie personal imi plac firmele are se axeaza pe o singura gama de produse,de obicei aia fac numa produsele alea si le fac bine cum ar fi pioneer ...ai vazut vreodata televosir pioneer sau robot de bucatarie sau mai stiu eu ce?? sau yamaha sau fbt etc deci eu asa zic sau cauti ceva mai vechi si de calitate .........unde scrie made in japan nu scrie degeaba (chiar daca acum multe firme japoneze lucreaza in china ganditiva ca nu sunt facute de japonezi ci de chinezi sub un patent DE FIRMA ) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 De acord cu colegul, cauta niste boxe SH in stare buna, de la o firma consacrata. La magazin se aduc numai petarde, majoritatea brandurilor vechi, cu traditie, ori au disparut, ori au fost cumparate de chinezi sau turci. Vezi Grundig (acum Turcia), Akai (acum China), iar Sony n-au facut niciodata boxe extraordinare. Ar mai fi doar Pioneer si Magnat la capitolul boxe noi la un pret suportabil de buzunarul romanului mediu. Link spre comentariu
kog Postat Decembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Fix aici e buba. Ce am vazut prin magazinele din oras m-a lasat rece, boxe de "petrecere si voie buna", plasticuri si calitate indoielnica. Piata sh e aproape inexistenta iar sa cumpar online fara sa pot testa cum merg, parca nu as risca. Imi fac cu ochiul astea http://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/45 dar nu stiu ce vrea sa zica cu impedanta de 4-8 ohmi si bineinteles ca in datasheet nu apare curba de impedanta ca sa imi dau exact seama ce se intampla acolo Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 "Sensitivity (2.8V/1m)" -- asta inseamna ca sunt pe 4 ohmi. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Fix aici e buba. Ce am vazut prin magazinele din oras m-a lasat rece, boxe de "petrecere si voie buna", plasticuri si calitate indoielnica. Piata sh e aproape inexistenta iar sa cumpar online fara sa pot testa cum merg, parca nu as risca.E o firma din Cluj care vinde second-handuri. Au si site si ofera si garantie pentru produsele vandute. Din pacate nu e asa de usor sa ajungi de la Arad la Cluj ca sa le asculti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum