Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenti tranzistori

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigiones

5

• Toni Marginean

3

• zal

2

• yulyan30

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 luni mai târziu...
Toni Marginean

BD911/912 sunt echivalentii directi dati de ECA si sunt cu factorul de amplificare mai mare decat pentru cei postati de dvs..

Link spre comentariu

din  pacate  ,  bd911  si  bd912  nu  se  mai  gasesc  in  acest  moment   la  magazinele  din  rsr  decit  ---  asta  in  cel  mai  fericit  caz , desigur ---  st microelectronics , insa  fabricate  in  china .  cele  mai  multe  magazine  au  pe  stoc  niste  chinezarii  de  doi  bani  gauriti . 

personal ,  nu  recomand   asemenea  porcarii .

Link spre comentariu

spuneti-mi va rog altceva in locul 2N6488, 2N6491 care poate fi gasit si merita montati intr-un amplif care stau cu el pe masa de ceva timp si nu-s hotarat ce sa pun !?

Link spre comentariu
Toni Marginean

Daca nu depasiti tensiunea de alimentare de 60V si curentul de 12A va pot ajuta cu BD707/BD708 noi.

Link spre comentariu

ii folosesc aici...si mai spuneti-mi, pentru ca tot suntem la Unitra , ce pot pune in locul Diodei(marcata in schema) D801-  BAP794 ? dupa care vb pe privat ! pt ca mai am nevoie si de BD135/139/140...canalul stang este varza si trebuie sa schimb amandoua !

post-197192-0-47288000-1399552936_thumb.gif

Link spre comentariu

Eu aş face un efort să înlocuiesc trz finali cu unii mult mai forţoşi, fie în capsule TOP3 (BD245/246C, 249/250C, TIP35/36C... etc) fie chiar cu 2SA1943/2SC5200, tensiunea de alimentare e mare ptr orice alţi trz în capsule TO220.

Link spre comentariu

multumesc tuturor !, este o provocare ideea lui @zal ... pentru ca am doua perechi 2sa1943/2sc5200...insa vine intrebarea - se mai fac si alte modificari sau este suficient doar reglarea Ucb ?

Link spre comentariu

Nu e nevoie de alte modificări în afara celor fizice, de prindere pe radiator, vei obţine aceeaşi putere dar fiabilitate mai mare a etajului final.

Se reglează Ub-e ptr deschiderea trz finali la curentul de repaos propriu fiecăruia.

Link spre comentariu

Ub-e, scuze....tot nu am gasit bd911/912, si pentru ca puterea este pe ultimul loc am sa pun 2SA1943/2SC5200 si am sa postez aici rezultatul. Sper sa scoata destul pentru deschiderea finalilor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări