Vizitator bogdanux Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Buna seara, Detin doua stroboscoape de calibru mic, dar pentru aplicatiile mele, sunt suficiente. Aceste aparate au doar cate un potentiometru pentru reglarea vitezei de "blițare". As dori ca aceste aparate sa fie actionate de sunet. M-am gandit sa cer ajutorul unui profesionist (obviously i'm not), si vin cu un set de intrebari. Ma pricep un pic la audio, asadar m-am gandit la urmatoarele solutii: 1- alimentare->microfon->LPF (low pass filter facut dintr-un rezistor, si un condensator, cu o frecventa de "tăiere" de 2000hz (2khz))->circuitul aparatului. Sau 2- circuitul aparatului->microfon->LPF-ul de mai sus->becul propriu zis. Este realizabila vreo una dintre solutii, stiind ca acest aparat se alimenteaza la priza normala (220v) adica la curent alternativ? Imi puteti da cateva indicatii? Va multumesc enorm pentru timpul si ajutorul acordat! Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 SalutProblema este un pic mai complicata. Din poze, am vazut ca stroboscopul tau nu este separat galvanic, de retea. In acest caz este indicat sa utilizezi un trafo separator (chiar cel de impulsuri, altul decat cel pt. becuri) intre stroboscop si restul montajului. In al doilea rand trebuie sa inlocuiesti becul cu neon (care iti da impulsuri pt. amorsarea tiristorului) cu un TUJ (sau echvalenta cu bipolari) care se poate comanda cum vrei tu. Link spre comentariu
Vizitator bogdanux Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Multumesc pentru raspuns, insa:E un strobe de mici dimensiuni, si nu vreau sa-l modific cine stie ce. Adica chiar si asa, fara separare galvanica (aceste aparate sunt alimentate printr-un prelungitor cu siguranta si alte protectii deci e safe cred) si fara schimbari majore pe pcb-ul asta.. Metoda 1 care am sugerat-o in primul post, este realizabila?Ca sa ma exprim mai "băbește": este logica/corecta metoda 1? Adica nu face "poc" daca conectez un microfon, si un filtru LPF pe faza si nulul de la intrarea in circuit, iar apoj sa intru propriu zis in circuit?Cer scuze pentru eventuale greseli de amatorism/termeni.Multumesc Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Cel mai simplu folositi un breloc care raspunde la fluierat il gasiti de la 5 lei, si in paralel cu buzzerul lui piezo conectati baza unui tranzistor darlington(BC517), care are drept sarcina un releu.In felul acesta nu mai modificati nimic la stroboscop. Link spre comentariu
Vizitator bogdanux Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Multumesc pentru raspunsuri.Nu va suparati ca insist, dar am un anumit joc de lumini, care functioneaza pe acelasi principiu, si anume, un potentiometru pentru reglarea vitezei si un microfon pentru detectarea sunetului, pentru a aprinde becurile dupa ritmul muzicii. De ce nu este posibil montarea unui astfel de microfon pe acest aparat?Imi puteti da cateva detalii?Scuza-ti-mi insistenta/amatorismul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum