Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor tensiune

laur_electricman

Postări Recomandate

salut,am si eu nevoie de schema electronica a unui convertor de tensiune care sa-mi reduca de la 30v la 15v de cel putin 7 amperi (il utilizez la un panou solar fotovoltaic pt incarcarea unui acumulator de 12v). Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laur_electricman

4

• Dr.L

3

• validae

3

• giongiu

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai nici nu e simpla rezolvarea in cazul tau.O sursa liniara va avea pierderi mari, vezi ca s-a discutat mult subiectul la Energie Alternativa, sunt colegi care au facut asa ceva.

Link spre comentariu

Pai nici nu e simpla rezolvarea in cazul tau.O sursa liniara va avea pierderi mari, vezi ca s-a discutat mult subiectul la Energie Alternativa, sunt colegi care au facut asa ceva.

da aveti dreptate
Link spre comentariu

Nu merge cu chestii d-astea la panouri solare...Mai bine ai citi inainte, e un ditamai subiect pe tema incarcarii acumulatorilor din panouri solare, cu un regulator in comutatie!

Link spre comentariu

laur_electricman:Poate că în acest caz încărcarea a două baterii(identice) înseriate constituie soluţia optimă d.p.d.v.energetic; analizaţi şi acest aspect, cu avantajelesale evidente (printre care şi faptul că nu aţi maiavea nevoie de acel convertor).

Link spre comentariu

salut,am si eu nevoie de schema electronica a unui convertor de tensiune care sa-mi reduca de la 30v la 15v de cel putin 7 amperi (il utilizez la un panou solar fotovoltaic pt incarcarea unui acumulator de 12v). Va multumesc.

Ar fi utile caracteristicile panoului.30V nu spune mare lucru.
Link spre comentariu

Ar fi utile caracteristicile panoului.30V nu spune mare lucru.
este un panou ce produce o energie de 30v si 7 amperi...mai multe nu stiu ce sa va spun despre el :jytuiyu
Link spre comentariu

Un banal regulator.

Dar toata tensiunea de la 30 la 12-15V se va pierde!

Trebuie un regulator MPPT (in comutatie, scump!), pt a nu se pierde nimic din ce genereaza panoul.

Chiar trebuie sa reinventam roata de fiecare data cand cate cate vre-unul care nu vrea sa citeasca ce s-a scris nici in ruptul capului? :bataie :aut:

Link spre comentariu

Chiar daca ar citi ce s-a scris, nu stiu cat i-ar folosi.Varianta cu UC3843 si p mos, n-ar functiona la 30V.S-ar depasi Ugs mosfet, care e max vreo 20V.Se poate concepe o schema si pentru varianta asta, dar fiind in comutatie, e ceva mai greu de pus la punct.Trebuiesc minime cunostinte si o minima dotare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări