laur_electricman Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 salut,am si eu nevoie de schema electronica a unui convertor de tensiune care sa-mi reduca de la 30v la 15v de cel putin 7 amperi (il utilizez la un panou solar fotovoltaic pt incarcarea unui acumulator de 12v). Va multumesc. Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 poti sa incerci un stabilizator serie pt a cobori tensiunea de la 30 v la 15 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Mai bine-l cumperi, fiindca nu e chiar asa usor de realizat. Sunt disponibile in variantele MPPT (excelente dar scumpe) si PWM (mai ieftine). Link spre comentariu
laur_electricman Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 poti sa incerci un stabilizator serie pt a cobori tensiunea de la 30 v la 15as fi vrut ceva mai simplu insa nu am gasit... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Pai nici nu e simpla rezolvarea in cazul tau.O sursa liniara va avea pierderi mari, vezi ca s-a discutat mult subiectul la Energie Alternativa, sunt colegi care au facut asa ceva. Link spre comentariu
laur_electricman Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Pai nici nu e simpla rezolvarea in cazul tau.O sursa liniara va avea pierderi mari, vezi ca s-a discutat mult subiectul la Energie Alternativa, sunt colegi care au facut asa ceva.da aveti dreptate Link spre comentariu
Voltus Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Uite aici ceva simplu si testat : http://www.aca-vogel.de/DCDC-Converter/ ... 75_en.html Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Nu merge cu chestii d-astea la panouri solare...Mai bine ai citi inainte, e un ditamai subiect pe tema incarcarii acumulatorilor din panouri solare, cu un regulator in comutatie! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 laur_electricman:Poate că în acest caz încărcarea a două baterii(identice) înseriate constituie soluţia optimă d.p.d.v.energetic; analizaţi şi acest aspect, cu avantajelesale evidente (printre care şi faptul că nu aţi maiavea nevoie de acel convertor). Link spre comentariu
giongiu Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 salut,am si eu nevoie de schema electronica a unui convertor de tensiune care sa-mi reduca de la 30v la 15v de cel putin 7 amperi (il utilizez la un panou solar fotovoltaic pt incarcarea unui acumulator de 12v). Va multumesc.Ar fi utile caracteristicile panoului.30V nu spune mare lucru. Link spre comentariu
laur_electricman Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 salut,am si eu nevoie de schema electronica a unui convertor de tensiune care sa-mi reduca de la 30v la 15v de cel putin 7 amperi (il utilizez la un panou solar fotovoltaic pt incarcarea unui acumulator de 12v). Va multumesc.Ar fi utile caracteristicile panoului.30V nu spune mare lucru.este un panou ce produce o energie de 30v si 7 amperi...mai multe nu stiu ce sa va spun despre el Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Uite ce ti-ar trebui, e pe okazii la 80 lei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Un banal regulator. Dar toata tensiunea de la 30 la 12-15V se va pierde! Trebuie un regulator MPPT (in comutatie, scump!), pt a nu se pierde nimic din ce genereaza panoul. Chiar trebuie sa reinventam roata de fiecare data cand cate cate vre-unul care nu vrea sa citeasca ce s-a scris nici in ruptul capului? Link spre comentariu
giongiu Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Chiar daca ar citi ce s-a scris, nu stiu cat i-ar folosi.Varianta cu UC3843 si p mos, n-ar functiona la 30V.S-ar depasi Ugs mosfet, care e max vreo 20V.Se poate concepe o schema si pentru varianta asta, dar fiind in comutatie, e ceva mai greu de pus la punct.Trebuiesc minime cunostinte si o minima dotare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Pai acumulatorul e de 12V...Oricum, poate ar intelege de ce are nevoie si cum nu merge pusa orice sursa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum