validae Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Probabil nu știa să inițieze arcul electric la electrod, apăsa cu putere vârful electrodului de piesă și acesta se lipea. Mai ales că tabla aceea era și galvanizată. Link spre comentariu
TITI Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Uite o schema aici din transformatoare ca ale tale dar inseriate si mult mai multe,folosestete de schema de comanda . Pentru varierea puterii, ai doua variante: una e sa pui pe firul de masa, o sarma de fi 3-4, facuta ca o rezistenta, pe o coada de matura, care sa aiba maxim 50 de spire, iar din 10 in 10 spire, sudezi cate un carlig, pe care sa-l poti agata de piesa pe care o sudezi, sau de un cleste, daca folosesti asa ceva. In functie de lungimea sarmei spiralate (numar de spire) este intercalata in circuit o rezistenta, care atenuiaza din curent. Alta varianta, si cea mai buna (descrisa si la celalalt topic cu aparat de sudura acasa), este adaugarea in primar a unui montaj cu triac, din care poti regla curentul intre minim, si maxim. Daca nu te pricepi la electronica, e mult mai simplu sa cumperi un variator de lumina (15 lei), de la magazinul de electrice, si inlocuindu-i triacul original, cu unul de 40A ( ajunge si la 20 lei, functie de magazin si hotul care-l da), dar pus pe un radiator de tabla de aluminiu, merge perfect. Si montajele de la aspiratoare, care regleaza turatia la motor, sunt perfecte, dar tot triacul trebuie schimbat, sau la bormasini si flexurile care au reglaj de turatie. Eu folosesc asta de mult timp si e perfect. Am folosit si varianta cu spirele de sarma, multi ani, pana am gasit o schema cu triac. Singura deficienta e, ca introduce un zgomot in traf, triacul. Cat ar fi de strans, bazaie, dar nu cine stie ce! Eu daca am facut rost doar de un triac BTA41600B varianta plastic oare o tine?? Mi se par cam subtiri piciorusele si nu am gasit varianta metal care ca are terminale mai sanatoase. http://www.tme.eu/ro/Document/04a7384ba2314a2a2c0be567aaa7f9a3/BTA41-800BRG-STMicroelectronics.pdf Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Tine dar pus pe radiator generos si conectat cu cablu de 2,5mmp, cositorit bine si corect la borne si apoi izolat la fel foarte bine pana in plasticul capsulei. Link spre comentariu
TITI Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 (editat) Incer sa imi fac un montaj pentru varierea puterii la vechiul meu aparat si intentionez sa folosesc pentru asta doua triace in paralel BTA41600B capsula plastic. Triacele astea BTA41600B conduc asa mult intre grila si terminalul A1 ? Dupa ce am facut montajul pe radiator (doua triace in paralel , totul izolat )am observat ca pe multimetru digital doar intre grile (puse in paralel) si A1 ( puse in paralel) , in ambele sensuri am ca si indicatie cam 0026 iar aparatul semnalizeaza acustic , bipaie. Ca si rezistenta ar fi undeva la treizeci si ceva de ohmi. M-am inspirat cumva de aici la faza asta cu punerea in paralel. http://320volt.com/en/10-kw-dimmer-devresi-6xbt139/ Nu am mai avut timp sa termin montajul si intreb ca sa stiu la ce sa ma astept . Sper sa nu fie vreo unul defect ca au fost noi . Editat Mai 10, 2015 de TITI Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 In mod normal aceste dispozitive nu se pun in paralel, asa, pur si simplu. Amatorii insa, incearca toate traznaile. Le mai pun si pe intenet. 1 Link spre comentariu
znecula Postat Mai 10, 2015 Partajează Postat Mai 10, 2015 Triacul ca si tiristorul nu se masoara ca si un tranzistor ca sa-ti dai seama ca e bun sau nu. Se probeaza cu o baterie, un bec inseriate cu anozii si deschizi grila printr-o rezistenta sau chiar direct. Link spre comentariu
TITI Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 (editat) Ok revin : 1. Am observat ca exista varianta asta cu doua triace in paralel si la un variator de 800W care se vinde intr-un magazin de profil . 2. Vazand asta am prins curaj si am realizat montajul de variere a puterii in primar apoi m-am decis sa ii mai dau o sansa vechiului meu aparat de sudura realizat de mine . Functioneaza Ok si sta rece pe un radiator de procesor PC fara sa mai aiba nevoie de ventilator. Este o placere sa reglezi curentul si sa lucrezi cu aparatul .Exista un dezanvantaj , trafo asta mic al meu se incalzeste destul de tare comparativ cu ala mare cu sunt reglabil industrial. 3. Astazi m-am apucat de carcasa la aparatul asta mic. Probabil colegii care au mai vizualizat si celalalt topic al meu in care am tunat un aparat de sudura romanesc industrial vor spune ca " bai n-a scapat nebunu de acele borne cu suruburi de inox de 16" , momentan nu am altceva. Voi mai pune poze la final cu aparatul. Astuia ii voi pune si ventilator ca se incinge. Are cineva o ideie cam ce temocuplu sa aleg ? 50, 60 , 70 , 80 .. grade. Nu am desfacut nici un aparat de asta de se vinde prin magazine si nu stiu ce pun astia in secundar ca as pune si eu unul. La final aparatul v-a avea siguranta monopolara de 20A (desi merge lejer si cu 16A) pe post de intrerupator , ventilator, termocuplu , lampa power , lampa cu semnalizare cand intra in protectie, reglaj de curent cu doua triace. Montajul cu triace este izolat fata de carcasa in vreo trei moduri: 1. Izolarea din fabrica a triacelor intre pini si partea metalica. 2. Izolarea triacelor fata de radiator cu foita de mica si izolatoare la suruburi. 2. Tot ansamblul radiator este izolat fata de carcasa printr-o bucata de material electroizolant de circa 10mm grosime la fel ca si bornele de iesire. Editat Mai 16, 2015 de TITI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum