Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce inseamna montarea in bridge ?

Georgefreerunner

Postări Recomandate

Buna ziua.As vrea si eu sa stiu ce inseamna montare in bridge a unui amplificator.Ajuta la ceva?Adica cumva se mareste puterea data de amplificator?P.S:Va rog sa nu radeti.Si multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Georgefreerunner

8

• miron1947

7

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Folosind legarea in punte poti sa dublezi puterea obtinuta dar trebuie sa folosesti o sarcina dubla ca valoare. De fapt insumezi puterea a doua canale si formezi un singur canal care lucreaza pe impedanta dubla.

Practic, unuia din canale i se aplica semnalul audio defazat cu 180° iar sarcina se conecteaza intre iesirele celor doua canale (nu se mai conecteaza fata de masa).

http://en.wikipedia.org/wiki/Bridged_an ... amplifiers

Gasesti in linkul de pe site-ul lui niq_ro scheme functionale, personal o recomand pe cea cu operational dublu, poti folosi cam orice TL072/082/062 pentru performante bune. Dar poti folosi si ceva operationale mai vechi (cu bipolari) de genul lui 4558.

http://www.niqro.3x.ro/defazor/defazor.htm

Aici proiectul original de defazor cu operational:

http://sound.westhost.com/project14.htm

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsurile prompte.Acum ca sa nu mai fac un alt subiect as vrea sa stiu daca montajul acesta (in bridge) este corect.Unde as putea adauga un potentiometru pe aceasta schema?

post-72825-139829725812_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asa ar fi corect.[attachment=0]Pot.JPG[/attachment]

Daca potentiometrul este de 500 ohmi va functiona bine?Pentru valoarea de 500 de ohmi a potentiometrului ce valoare ar trebui sa aiba capacitorul/condensatorul adaugat de dumneavoastra ?
Link spre comentariu

Ok am sa il folosesc pe cel de 100 k.Acum singura si ultima intrebare a mai ramas despre acel condensator.Ce specificatii ar trebui sa aiba?Ce voltaj si ce capacitate?

Link spre comentariu

Componentele pentru acest mini amplificator sunt:3 buc condensatori 10uf/50v2 buc 0.47 uf/250v (sunt cele mai apropiate pe care le-am gasit,nu am gasit de 0.1 uf,dar nici astea nu sunt departe)1 buc rezistenta 10k0 buc de rezistente de 4.7 ohmi (n-m gasit nici macar una)----------------------------------------------------------As pune unele de 30 ohm in loc de cele de 4.7 ohm dar nu stiu cat de tare afecteaza.Imi puteti spune daca afecteaza asa mult sunetul daca le inlocuiesc rezistentele de un ohm cu unele de 30 ohm ?Ma refer daca reduce din puterea sunetului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări