Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cutie pentu difuzoare

andrei14

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei14

4

• Spitfire

1

• adrian lucian

1

Vizitator Misi

Buna ziua, Andrei,Daca mai adaugi cateva detalii,sper sa Te pot ajuta.Am multa documentatie ( in limba maghiara, dar ,le as putea si traduce , schitele oricum sunt utile) am si facut cutii pentru difuzoare.Deci :ce fel de difuzoare : ptr redare joase ? medii ? inalte ? diametrul lor, gabaritul ,unde vor functiona? ( masina ? camera ? coltul camerei ? etc )pretentii la calitatea redarii ? sau numai simple cutii?daca doresti pe viitor sa adaugi si alte difuzoare in acelasi boxe?In cazul daca Te interesaeaza, s - ar putea sa te ajut si cu material lemnosanume pentru instrumente muzicale.

Link spre comentariu

Buna ziua, Andrei,Daca mai adaugi cateva detalii,sper sa Te pot ajuta.Am multa documentatie ( in limba maghiara, dar ,le as putea si traduce , schitele oricum sunt utile) am si facut cutii pentru difuzoare.Deci :ce fel de difuzoare : ptr redare joase ? medii ? inalte ? diametrul lor, gabaritul ,unde vor functiona? ( masina ? camera ? coltul camerei ? etc )pretentii la calitatea redarii ? sau numai simple cutii?daca doresti pe viitor sa adaugi si alte difuzoare in acelasi boxe?In cazul daca Te interesaeaza, s - ar putea sa te ajut si cu material lemnosanume pentru instrumente muzicale.

Multumesc pentru interes! :da Difuzoarele sunt de 40W la 4ohmi ; (sper sa nu fac reclama dar cred ca ajuta daca pun modelul: Dibeisi G1301); au vreo 5 inchi diametru,le voi folosi in camera mea si nu am pretentii prea mari la calitatea audio, doar sa ascult muzica la ele.P.S. nu voi adauga alte difuzoare pe viitor in cutii.
Link spre comentariu

Descriere (G1301-8) DIFUZOR G1301/8 5 inch(G1301-8) DIFUZOR G1301/8 5 inchDescriere:Diametru: 13 cm (5 inch)Putere: 40WImpedanta: 8 ohmSensibilitate: 89 dB/W/mRaspuns in frecventa: 60 Hz - 8 kHzMagnet: 10 Oz Deci nu este un difuzor fullrange, ci unul de medii, va mai trebuie unul de joase si un tweeter pt. inalte pt. a confectiona o incinta bass-reflex cu 3 cai, sau doua difuzoare din acestea+un tweeter pt. o configuratie D`Appolito a incintei.Ca volum al incintei, eu zic ca 60 litri e suficient, in cel de-al doilea caz. In primul caz, cu trei cai, depinde de diametrul difuzorului de joase.Daca doriti o incinta cu un singur difuzor, alegeti unul fullrange, altminteri, cu acesta, va suna mai prost decat radioreceptorul "Capri".

Link spre comentariu

Descriere (G1301-8) DIFUZOR G1301/8 5 inch(G1301-8) DIFUZOR G1301/8 5 inchDescriere:Diametru: 13 cm (5 inch)Putere: 40WImpedanta: 8 ohmSensibilitate: 89 dB/W/mRaspuns in frecventa: 60 Hz - 8 kHzMagnet: 10 Oz Deci nu este un difuzor fullrange, ci unul de medii, va mai trebuie unul de joase si un tweeter pt. inalte pt. a confectiona o incinta bass-reflex cu 3 cai, sau doua difuzoare din acestea+un tweeter pt. o configuratie D`Appolito a incintei.Ca volum al incintei, eu zic ca 60 litri e suficient, in cel de-al doilea caz. In primul caz, cu trei cai, depinde de diametrul difuzorului de joase.Daca doriti o incinta cu un singur difuzor, alegeti unul fullrange, altminteri, cu acesta, va suna mai prost decat radioreceptorul "Capri".

Nu vreau cine stie ce chestii in ea. Am nevoie doar de o amarata de cutie pentru ca fara ea,nu se aude prea frumos...
Link spre comentariu

"Deci nu este un difuzor fullrange, ci unul de medii, va mai trebuie unul de joase si un tweeter pt. inalte pt. a confectiona o incinta bass-reflex cu 3 cai, sau doua difuzoare din acestea+un tweeter pt. o configuratie D`Appolito a incintei.Ca volum al incintei, eu zic ca 60 litri e suficient, in cel de-al doilea caz. In primul caz, cu trei cai, depinde de diametrul difuzorului de joase." Spitfire, 60 litri ptr doua amarite de 5 " imi pare exagerat, se apuca omul si face doua noptiere cu difuzoare :da

Link spre comentariu
Vizitator Misi

" Nu vreau cine stie ce chestii in ea. Am nevoie doar de o amarata de cutie pentru ca fara ea,nu se aude prea frumos..."In acest caz cea mai simpla solutie e boxa de colti, se pot realiza f usor, si cu minima cheltuiala.De fapt nu propun cutie, ci un simplu panou din lemn stratificat, de dimensiuni adecvate,cu decupare circulara, si acoperit - partea superiora cu o piesa triunghiulara, din acelasi material. Se fixeaza in doua colturi ale incaperii, la cca 10 cm de podea.Va pot trimite cateva schite,chiar de nu alegeti aceasta solutie.

Link spre comentariu
Vizitator Misi

"Nu vreau cine stie ce chestii in ea. Am nevoie doar de o amarata de cutie pentru ca fara ea,nu se aude prea frumos..."In acest caz, va propun o solutie simpla,ieftina, si usor de realizat.Doua panouri, de lemn stratificat,de 20 - 30 mm grosime, dar in lipsa se pot utiliza planse de desen,format A3, sau A2, cu decupaj circular,si fixat in doua colturi ale incaperii ( nu pe diagonala camerei) ,la cca 10 cm de la parchet( podea ).Va pot trimite cateva schite, cu cote.Misi

Link spre comentariu
Vizitator Misi

Functie de diametrul difuzorului, ex: A3, A2 , si din lemn stratificat, cca 20 mm gros,iar la zona de contact cu peretii , se fixeaza poliuretan.Peretii din zona de fata ,se vor comporta ca o palnie care amplifica si directioneaza undele sonore.Astfel creste randamentul ,si creste liniaritatea redarii frecventelor .Prin miscarea membranei , in fata membranei se produce supra presiune de aer, in spatele, depresiune.Aceasta diferenta de presiune al aerului ,tinde a se egaliza.Acest fenomen se numeste "scurtcircuit acustic". Cel mai eficient mod de separare a zonei fata de zona spate a membranului, ar fi o suprafdata plana infinita, teoretic vorbind.Deci alegi o suprafata convenabila, functie de pret, material disponibil, aspect in locuia, etc.Eu as propune intre A3 si max A2, deci 300 mm x 420 mm, pana la 420 mm x 600 mm. Spatiul de forma triunghiulara formata in spatele panoului, se acopera cu o pisa de forma triunghiulara, din acelasi material, ca si panoul.In cazul ca rezultatul nu va satisface exigentele, ulterior se pot adauga noi elementi, si se pot confectiona incinte sonore tip "Reflex "Succes, si S A R B A T O R I F E R I CI T E !Misi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări