norad Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Va salut, Alimentatorul HP (AC Power adaptor 0950-3490) al unei imprimante inkjet a cedat. Il foloseam ca sursa de 24V la diverse proiecte. Am alimentat o pompa ce era in scurt si l-am dat peste cap. Acum daca folosesc o sarcina (bec de masina de 24V), tensiunea scade dupa circa 0,1-0,3s la aproximativ 3-4V si furnizeaza 0,6A. Becul nu se aprinde. In gol, furnizeaza 27V. In sarcina pare a intra intr-un fel de protectie. Alimentatorul are un tranzistor K2769 (l-am identificat ca fiind 2SK2769). In interior arata ca in pozele de la pagina: http://commonemitter.blogspot.ro/2012/0 ... upply.html La o analiza vizuala nu par a fi componente cu urme vizibile de supraincalzire. Condensatorii nu sunt umflati. Orice sfat pertinent e bine-venit pentru a ma ajuta in depanare. Multumesc. Link spre comentariu
norad Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Am rezolvat.Dioda redresoare din secundar avea contact rece. Am descoperit usor pentru ca am vrut sa pun osciloscopul pe sursa tranzistorului 2SK2769 cu sarcina cuplata si am sesizat o decarcare electrica la pinul diodei.Refacere lipitura - alimentator functional. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum