Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare convertor spoturi halogen

rinaldoparaipan

Postări Recomandate

...REVENIRE: colector tranzistor 10microsec/div 50v/div

Ce sarcina e la iesire?Cum evolueaza perioada in functie de sarcina pentru care e construit?Ideea e de a vedea cat se mai poate cobori cu sarcina minima (daca se poate), asta dorea colegul.Circuitele autooscilante nu mi-au placut niciodata, sunt simple dar mai greu de controlat.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

6

• em2006

5

• Dr.L

2

• giongiu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

L-am rugat pe @Rinaldoparaipan, sa-mi cumpere si mie mai multe bucati. Cand le voi primi, o sa incerc modificarea uneia. Cum sursa e o semipunte, vreau sa inlocuiesc bipolarii cu mosfeturi, comandati de un IR2153 si sa filtrez tensiunea de 300V, cu un electrolitic, sa scap de modularea cu 100Hz.. Redresand si filtrand tensiunea din secundar, s-ar obtine o sursa de tensiune nestabilizata. Sunt curios ce putere maxima ar putea asigura traful....

Link spre comentariu

Si in final o sa ramai doar cu traful, care s-asa ar trebui rebobinat, ca sa mai scazi inductia si temperatura.Sursele astea lucreaza pe la 70 de grade (carcasa exterioara!), mai ales ca n-au electrolitici care sa se usuce.

Link spre comentariu

Daca e nevoie sa scazi inductia in miez, fara sa rebobinezi traful, se poate creste frecventa, care frecventa cu IR2153, se poate modifica foarte simplu.. Dar nu ma hazardez in presupuneri, pana nu fac teste. Rezultatele le postez aici, poate mai exista interesati de a da o alta utilizare acestor surse.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări