rinaldoparaipan Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Salut. Am cumparat de la un market de profil niste spoturi cu halogen la 12V. De fapt le-am luat pentru rame(le-am gasit la un pret de pomana, 7 lei/bucata, rama+bec+sursa-sunt super profi lucrate-made in France). M-am gandit sa folosesc transformatorul electronic care e de tipul asta http://www.taolight.com/products-detail.html?id=420 Problema este ca nu functioneaza decat pe becul original de 30W. Un bec de 12v 5W de abia se aprinde, banda cu leduri doar licare. Cum as putea sa le fac utilizabile si pentru sarcini mai mici? Daca e nevoie pun poze si cu montajul electronic din interior. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 ...Daca e nevoie pun poze si cu montajul electronic din interior.Da, e o idee buna, mai ales ca, despre variatoare trailing edge n-am vazut pana acum discutii pe forumuri romanesti... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 @rinaldoparaipan Sunt autooscilante, le trebuie o sarcina minima pt a lucra corect. Scrie clar 20-60VA. Deci sub 20VA(W) nu functioneaza corect! Ai grija sa nu arzi ledurile (de la tensiunea inversa), ca scoate ca de frecventa mare! @em2006- zice doar ca pot fi folosite cu un astfel de variator. Din ce-am vazut eu, au doar o bobina in plus, pe alimentare. P-al meu scrie "dimmable by leading or trailing edge". http://i1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 456dad.jpg http://i1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 53679e.jpg Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Deci, apa de ploaie.Credeam ca au un astfel de variator, incorporat.De fapt, daca ma uit atent, nici n-are unde sa incapa... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Revin cu pozele.E clar, nu pot sa il folosesc decat pe sarcini rezistive de 20-60W.Pentru cine doreste, donez doua bucati. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 De ce nu incerci sa le modifici pt puterea de care ai nevoie?Eventual, divizand sarcina corespunzator si admitand o pierdere pe balast. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Deocamdata nu le-am gasit nicio intrebuintare.Cand va fi cazul, o sa le dau o sarcina artificiala sau vreun alt artificiu.Mersi de raspuns. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Vreau eu sa ridic forme de unda.Pot da la schimb alimentator laptop HP 65w sau 90w cu cablul de iesire cu fir central intrerupt. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Am zis ca donez, deci...Bai za uei, ce tensiune scot sursele? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 HP are standard 18,5v din ce am intalnit eu pana acum.Cele cu al treilea fir scot si 19,5, dar 19v cel mai des. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Ti-am scris pe PM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Am facut niste masuratori cu acest convertorIn primar, in colector tranz cu emitor la masa2milisec/div baza timp 50v/div verticala zeroul pe linia de josIn secundar, zeroul pe mijloc si 5v/divSe observa conductia de aprox 7milisec din cele 10 ale semiperioadei Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Bun, si concluzia care este? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Nu am dorit sa trag o concluzie. Este un simplu document pt cei care nu stiau nimic despre aceste convertoare. Eu stiam aproximativ forma de unda numai dupa schema.Primul contact cu aceste montaje l-am avut cred inainte de 90 cand am gasit in fabrica o carticica cu aplicatii ale tranzistoarelor BULxx Dar cei ce doreau sa le foloseasca redresand iesirea poate se mai gandesc. Este gandit pt o sarcina rezistiva cu marele avantaj al unui volum foarte mic. http://educypedia.karadimov.info/library/13707.pdf REVENIRE: colector tranzistor 10microsec/div 50v/div Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 ...Se observa conductia de aprox 7milisec din cele 10 ale semiperioadeiCeea ce se vede in foto e anvelopa. Frecventa oscilatorului se poate vedea daca se pune baza de timp mult, mai sus, corespunzator semnalului modulat. Pe durata celor 7 milisecunde se va vedea semnalul dreptunghiular, a carui frecventa depinde de sarcina de la iesire.Oscilogramele pentru un circuit similar se pot vedea in acest articol:http://www.emil.matei.ro/hal.phpLe-am facut prin 2006 cu un osciloscop mai rudimentar, dar asta am avut vreo 30 de ani si te puteai descurca in general cu acest gen de aplicatii.Cand aveam lucrari mai pretentioase imprumutam un Tektronix de la un prieten care lucra la FCE.Nu prea am avut nevoie la lucrari specifice electronicii industriale, la servici m-am descurcat cu cel romanesc. (Culmea, pe cel de la FCE il solicitam mai mult la... aplicatii banale - scule de larg consum - l-am folosit de multe ori pt reglarea capetelor la videocasetofoane care erau in mare voga la vremea respectiva... ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum