Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft simulare microcontrolere

Vizitator challenger

Postări Recomandate

Vizitator challenger

Acum daca tot a venit iarna si e ceva mai mult timp liber, am redeschis un pic Isis-ul sa ma mai uit prin ce mai incercasem acum cativa ani.Si pentru ca sunt incepator, foarte incepator, vreau sa va intreb cu ce soft de simulare in timp real lucrati. Eu m-am jucat in Proteus, cu Isis si Ares, insa acum mi se intampla o chestie absolut ciudata.Am deschis un vechi .dsn in care ma jucasem cu niste leduri.L-am rulat in Isis 7.8 si a mers ok.Am facut o copie a intregului folder si m-am jucat putin cu asm-ul si nu a mai mers, chiar si dupa ce am refacut fisierul exact cum a fost(e vorba de cateva linii).Primesc urmatoarea eroare:post-81686-139829725556_thumb.jpgCe anume nu fac bine? Mentionez ca softuletele pe care le am eu in pc sunt destul de vechi, de prin 2006 cred si nu mai stiu cu ce versiune de Proteus sunt facute.Nedumerirea mea este de ce lucreaza daca nu modific nimic in asm si daca pun un simplu spatiu si apoi il sterg si salvez, primesc eroarea de mai sus.Ce alt soft face ce face Isis-ul? Ma refer la simulare pic, design cablaje, etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator challenger

Am instalat o alta versiune de Isis si se pare ca Mpasm-ul nu lucreaza pentru ca eu am 7 pe 64biti.Am instalat o versiune mai veche de Mpasm despre care spunea pe unele forumuri ca ar suporta win pe 64, dar tot nu merge.Exista Mpasm pentru 64 de biti?

Link spre comentariu
Vizitator challenger

Ei, nu trebuie sa fii rau cu mine, stiu bine engleza si am inteles mesajul de eroare, doar ca nu se prea pupa si iti explic de ce.Am instalat in pc Mplab-ul cu toate componentele lui, le-am rulat inainte de a posta aici si merg bine.Asa cum am apucat sa spun in mesajul de mai sus, eroarea pare a fi de la windows, ca este pe 64 de biti si din mesajul de eroare nu se intelege deloc asta, oricata engleza as sti. :PDaca poti si vrei sa ma ajuti, iti multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator challenger

I-as spune, dar nu prea stiu cum si, in plus, Isis-ul si le instaleaza singur.In Labcenter/tools, sunt toate, ASEM51, ASM11, MPASM.Si inclin sa cred ca nu are nevoie de ceva de dinafara, pentru ca altadata, acum ceva ani, cand am instalat Isis-ul, nu am mai instalat nimic altceva.Chiar am nevoie sa-l fac sa mearga.Multumesc pentru raspunsuri, Brad.

Link spre comentariu
Vizitator challenger

Din pacate, se pare ca problema mea e destul de dificila.Crezand ca e vreo problema de privilegii de administrare, am instalat Proteus pe o alta partitie, insa si acolo am aceeasi eroare. Asa cum spuneam, eroarea apare la orice modificare a asm-ului.Observ ca si un simplu save daca-i dau, s-a terminat.Cu aceasta noua versiunde de Proteus, imi spune clar ca MPASM-ul rateaza lansarea pe motiv de incompatibilitate cu versiunea de windows.Din pacate, nu cred ca exista si pentru windows pe 64.Mai utilizeaza cineva Proteus pe win7 64?Sau alt soft care sa lucreze ca Proteus stie cineva?Va multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator challenger

Nu, editarea o faceam pana acum direct in isis in .asm.Acum nu mai merge, fiind win7 64.Azi am ales sa instalez o masina virtuala cu xp si acum merge, dar e ca si cum m-as scarpina dupa ureche cu mana opusa.Trebuie sa rezolv cumva problema asta.

Link spre comentariu

... e ca si cum m-as scarpina dupa ureche cu mana opusa.Trebuie sa rezolv cumva problema asta.

Asa mi se pare si mie. Solutia cea mai simpla, daca tot ai MPLAB instalat, este sa faci cum am spus. MPLAB pentru soft-ul de PIC si Proteus pentru scheme si simulari. Nu trebuie sa incarci fisierul .cof de fiecare data,ii dai doar calea si la fiecare rulare a simularii il ia singur. Mai asteapta si alte pareri, poate totusi exista o cale prin care merge asa cum te-ai obisnuit.
Link spre comentariu
Vizitator challenger

Nu sunt deloc familiarizat cu MPLAB-ul. Nu am lucrat niciodata cu el.Putinul timp in care am lucrat cu pic-uri, am folosit exclusiv Isis.Acum am instalat si MPLAB in incercarea disperata de a face Isis-ul ala sa mearga.Din pacate, nu cred ca sunt foarte multi utilizatori de pic-uri si de Isis in acelasi timp, aici pe forum.

Link spre comentariu

Incearca de acilea sa ii zici Isis-ului sa foloseasca compilatorul din MPLAB:

Posted Image

Iti recomand ce au zis colegii mai sus: sa folosesti compilator si editor dedicat pentru scrierea programului si cu Proteus-ul doar sa simulezi.

Eu folosesc Proteus 7.10 si Proteus 8 in windows 7 64bit, dar doar pentru simularea programelor nu si pentru compilarea lor.

Spor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări