Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Jack 3,5 mm cu 4 contacte pentru laptop cu jack combo

Alexandru22

Postări Recomandate

Salut dragi electronisti si electricieni, va rog ajutati-ma in problema asta ca deja imi ies perii albi din cap, pe langa asta timpul e scurt. Am un laptop lenovo, maica lor cum au facut jack-ul acesta combo pentru microfon si pentru iesire audio, 3,5 mm exact precum la telefoanele mobile. Am cautat peste tot in orasul meu jack de 3,5 mm cu 4 contacte. Nu am gasit, asa ca m-am gandit sa fac eu unul. Am testat cu handsfree de telefon, 4 contacte, audio si microfon functioneaza perfect. Am achizitionat 2 jack-uri mama, pentru a conecta jack simplu de 3,5 mm. Acuma nu ii dau de cap, am taiat un jack de telefon cu 4 contacte, are 5 fire, + si - microfon, + si - audio, si unul inafara izolatiilor celorlalte. Cum Doamne iarta-ma le leg? Am nevoie doar de audio, tin un party de revelion cu acest laptop. Am conectat la un sistem de amplificare cu jack de 3,5mm si se aude slab, desi dezactivez microfonul din setarile laptopului, tot ce e posibil pe software am incercat, la casti se aude slab, pun casti de telefon, se aude mai tare. Problema e puterea, va rog ajutati-ma, cum sa fac in asa fel sa leg jack-ul mama, sa functioneze. Nu mi se aude decat la maxim, abia abia. Nu aflu jack cu 4 contacte :bataie Am sunat la lenovo, nu au habar,sa folosesc casti de telefon, cum sa folosesc nene la un amplificator de 1000 de watt casti? eu vreau bum bum, nu liniste. Va rog indicatii, am cautat pe google, ma da peste cap. Deci am jack telefon 4 contacte, 2 fire,alb si negru, 2 verde si albastru si unul inafara izolatiilor la telefon, cum conectez pe mufa mama stereo de 3,5 mm? Placa de sunet pe usb iese din discutie deoarece am doar un singur usb 2.0, si restul sunt 3.0. Am nevoie de mouse, care e 2.0.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alexandru22

10

• japan

3

• adicontakt

2

• marianx

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai nevoie doar de scos semnal din laptop si nu folosesti si intrarea de microfon in acelasi timp merge folosit un cablu cu mufa normala jack cu 3 pini. In acest mod iti va pune microfonul la masa, sunetul pe iesire nefiind afectat in vreun fel.

Link spre comentariu

Daca ai nevoie doar de scos semnal din laptop si nu folosesti si intrarea de microfon in acelasi timp merge folosit un cablu cu mufa normala jack cu 3 pini. In acest mod iti va pune microfonul la masa, sunetul pe iesire nefiind afectat in vreun fel.

Multumesc, pana la urma am obtinut un jack de 3,5 mm cu 4 pini in cluj. Voi confectiona eu unul utilizand schemele de pe net. Revin cu detalii daca reusesc :) daca nu, cu intrebari :d
Link spre comentariu

Va salut din nou, se pare ca ce e pe net, nu m-a ajutat deloc.Indicatiile fiind doar pe jack. Insa in interior habar nu am ce e. Am obtinut jack cu 4 contacte, am 4 pini. Ce am vazut pe net, erau jack cu 4 contacte si 3 pini. Am atasat fotografiile, ma puteti indruma va rog la conectarea lor, sa separ audio de microfon?

post-73846-139829727649_thumb.jpg

post-73846-139829727663_thumb.jpg

Link spre comentariu

http://pinoutsguide.com/HeadsetsHeadphones/lenovo_audio_pinout.shtmlse potriveste perfect cablul tv de nokia, CA-75U, pe care-l gasesti peste tot (mufa RCA video (galbena) o lasi nefolosita)http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/ ... nout.shtmlDaca vrei sa te joci, atunci fa-ti un cablu.

Multumesc, e util. Dar spre mirarea voastra, eu habar nu am in interior care cum vine. Degeaba imi indica pe jack-ul tata, daca in interior nu stiu unde sa leg firele. Am luat asa dupa trepte, nu functioneaza.
Link spre comentariu

Daca ai un aparat de masura poti verifica care contact de pe jack corespunde cu pinii de conexiune din interiorul acestuia. Daca nu o poti face vizual, lamelele de contact fiind puse in trepte, in ordinea contactelor de pe mufa:

Varful mufei -> prima tablita din mijloc = iesire audio 1 (left)

Inelul 1 -> a doua tablita (aici nu sunt sigur, bine ar fi sa masori cu ceva) = iesire audio 2 (right)

Inelul 2 -> urmatoarea tablita -> intrare microfon

Ultimul inel, cel de langa carcasa -> tabla lunga cu suport pentru cablu = masa pentru toate cablurile

Uite si un link cu imaginea:

Posted Image

Uite si aici, eventual cauta imagini cu pinout 4 pin jack :

Posted Image

Link spre comentariu
Daca ai un aparat de masura poti verifica care contact de pe jack corespunde cu pinii de conexiune din interiorul acestuia. Daca nu o poti face vizual, lamelele de contact fiind puse in trepte, in ordinea contactelor de pe mufa:

Varful mufei -> prima tablita din mijloc = iesire audio 1 (left)

Inelul 1 -> a doua tablita (aici nu sunt sigur, bine ar fi sa masori cu ceva) = iesire audio 2 (right)

Inelul 2 -> urmatoarea tablita -> intrare microfon

Ultimul inel, cel de langa carcasa -> tabla lunga cu suport pentru cablu = masa pentru toate cablurile

Uite si aici, eventual cauta imagini cu pinout 4 pin jack :

Am aparat de masura, voi verifica sa depistez cel putin audio :) multumesc mult! :multumesc Dar mai am o intrebare, la jack mama stereo, ground e ok, dar am vazut undeva ca Left Right, erau impreunate si legate doar pe o parte,si sleeve separat. E corect? Deasemenea la Microfon, era legat + pe o parte si masa pe sleeve.

Link spre comentariu

Am testat, e corect cum ai spus tot :) Si, fiind stereo, se leaga left-right si ground,deci nu era corect ce am vazut eu in imaginea pe google. Ma apuc de lipit, sa vedem ce a iesi la final. :a:

Link spre comentariu

da cine ti a zis ca nu poti folosi dispozitve usb 2.0 pe mufe usb 3.0? am usb 3.0 la pc si toate dispozitvele usb 2.0 imi functiobeaza normal inclusiv doua placi audio externe

Nu intra in slotul usb, asa stiam, uite ca merge. :aplauze Din cate stiu eu, orice adaptor cu mufa usb 3.0 (stick,placa sunet,mouse,cooler,etc), functioneaza pe usb 2.0 dar nu si invers. Am fost informat gresit :sparge:
Link spre comentariu

sigur e usb mufa de care zici ca eu la mine bag absolut tot ce tine de usb 2.0 fara niciun adptor ba mai mult eu am pus doua prelungitoare usb 2.0 ca sa nu stau sa bag in spatele pcului

Link spre comentariu

sigur e usb mufa de care zici ca eu la mine bag absolut tot ce tine de usb 2.0 fara niciun adptor ba mai mult eu am pus doua prelungitoare usb 2.0 ca sa nu stau sa bag in spatele pcului

Aia ziceam, ai dreptate, am fortat putin si a functionat perfect stick-ul si mouse-ul pe usb 3.0 Am fost informat gresit de acest fapt. Mersi mult :) Sarbatori fericite!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări