Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DSO - Osciloscoape pentru PC - full details

Blind

Postări Recomandate

• 10 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

6

• gsabac

5

• andiy

4

• Blind

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna.Si pe mine ma intereseaza un oscilloscop, de fapt am pus ochi pe un DSO-5200 sau un DSO-2250.NU prea ma pot decide pe care sa-l iau,dupa parerea voastra care ar fi mai indicat ,banda de frecventa de 200Mhz la 200MS/s?sau unul la 100Mhz/250Ms/s?Este posibil sa ma nevoie sa-l folosesc si la peste 100Mhz dar nu este 100% , cel mai des folosit sub 100Mhz.Deci ma intereseaza daca merita sa renunt la cei 100Mhz pt cei 50MS/s ?Multumesc, Mihaly.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Depinde evident ce faci cu el.

Un MS/s mai mare e bun pentru semnale neperiodice,

Daca ai semalul unui etaj RF e ok si cu o rata MS/s mai mica.

Daca insa masori la DSP-uri semnale pe pini trebuie un MS/s mai mare.

Sau daca in etajele RF vrei sa prinzi si modulatia digitala,... deci chestii neperiodice.

Cred ca cel mai indicat ar fi 200Mhz la 200MS/s

Am ramas uimit de asta:

http://www.picotech.com/oscilloscope-sp ... tions.html

ultimul din lista. Tu poti avea 12GHz vazuti pe osciloscop?

Si la rata aia de esationare sunt si Real-time ?

Mult prea tare.

Stiu cum merg astea, pentru ca nu ai timp sa faci o conversie A/D intr-un timp asa de scurt.

Se pun mai multe A/D (practic o serie de A/D-uri) cu intariere (in timp) unul fata de altul

Link spre comentariu

Buna.Si pe mine ma intereseaza un oscilloscop, de fapt am pus ochi pe un DSO-5200 sau un DSO-2250.NU prea ma pot decide pe care sa-l iau,dupa parerea voastra care ar fi mai indicat ,banda de frecventa de 200Mhz la 200MS/s?sau unul la 100Mhz/250Ms/s?Este posibil sa ma nevoie sa-l folosesc si la peste 100Mhz dar nu este 100% , cel mai des folosit sub 100Mhz.Deci ma intereseaza daca merita sa renunt la cei 100Mhz pt cei 50MS/s ?Multumesc, Mihaly.

aici niste discutii despre rata de esantionare
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

cam slab pe aici.adaug si eu un link http://www.volny.cz/elecon/lptoscillosc ... scope.html

2.Technical statements

Supply voltage ~9 - 15V

Input voltage DC/AC (peak to peak) 0,2V; 0,5V; 1V; 2,5V; 5V; 25V

Max. input voltage 100V

Input resistance 1M ohm

Maximal sample rate theoretical 600kHz

practical 300kHz

Vertical shifting of zero -10% to +60% input range

Setting up of trigger 0 to 100% input range

Connection to PC bidirectional LPT port

utilizeaza un TLC0820 (se gaseste cu 15 lei)conectat pe portul paralel.

eu m-am apucat de un proiect: sa inghesui intr-o mini carcasa de calculator o placa de baza mai veche,un display de 15 inchi si montajul aferent.cu butoane care sa controleze softul respectiv si cu mufele aferente montate pe panoul frontal.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua. Domnilor, este cineva din dumneavoastra care foloseste in mod curent asa ceva ? Am vrut sa cumpar un osciloscop industrial, dar a zburat. Am avut un Schlumberger care cred ca nu se mai poate pune pe picioare. Nu sunt dispus sa fac experiente. Vreau un osciloscop Pc cu 1 sau doua canale , pana la 100 MHz. care sa il cuplez la calc. si sa il pot folosii ca pe orice scula analogica de performanta. Nu vreau cu memorie, cu afisare de frecv. sau de tensiune. Vreau o scula fiabila si versatila. Daca exista asi dori sa cumpar. Nu vreau link-uri sau descrieri. Multumesc. Mosu Tuti.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!Daca reusiti va rog sa-mi spuneti si mie . Multumesc frumos!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

pana la urma facut careva un DSO ?eu am aproape toate componentele pt asa ceva.voi baga in aceasi carcasa un PC si un display de 10 inchi,va rula win2000.am cautat macar pentru inspiratie ceva poze dar nu am gasit

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

am sa adaug si eu o schema cum restu nu prea mai sunt de actualitate site error 404 not found

aici vine linku

http://cmccord.co.uk/FYP/index.htm

asta are o memorie in plus care zice ca incarca datele acolo si dupa le trimite la pc

plus ca e facut cu pic care duce in 20 mhz fata de atmel

4 canale

baza de timp .1 ms

minim

trigger negativ posidiv de la 10 mv pana la 50 v

asta as vrea sa il fac sa il folosesc zi cu zi. e ceva de el ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

de curand am gasit si eu un "osciloscop" care foloseste placa de sunet a pc-ului. pentru masurarea si depanarea unor amplificatoare audio cred ca e suficient. ca sa nu am surprize am folosit 2 placi de sunet. una pentru programele instalate (tv-tuner, winamp si ce alte minunatii or mai fi pe acolo) si una pentru osciloscop. din pacate nu am mai avut cabluri suficiente pentru a putea testa un amplificator. ceva date din ce am retinut:

- frecventa de masurare 20-20000hz

- poate folosi intrarea de microfon sau cea de auxiliar pentru masurare.

- 2 canale

- mai multe setari care inca nu le-am dat de cap. inca nu am avut ocazia sa incerc unul "real" ca sa stiu cu ce se mananca.

- generator de semnal (sinus, patrat, dinte de ferastrau si zgomot alb)

ceea ce as vrea eu sa stiu si nu am gasit sau nu am observat este cum as putea cupla un semnal mai mare pe intrare. de exemplu un amplificator care are pe iesire mai mult de 50V. montez un divizor de tensiune? si daca il montez pe asta semnalul de intrare nu va avea de suferit (ma refer la calitate)?

http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări