Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DSO - Osciloscoape pentru PC - full details

Blind

Postări Recomandate

http://www.geocities.com/dsaproject/dow ... loads.html

o pagina interesanta, zic eu.

contine din pacate, (sau din fericire??) soft util care functioneaza numai in DOS pur...

daca aveti vre-un 486/586 si un monitor acceptabil, cu soaftele (si o serie dintre placile) de acolo puteti transforma vechitura intr-un instrument de masura aproape universal...

(e posibil sa puteti folosi FreeDOS, nu neaparat Ms-DOS!!!)

http://www.geocities.com/lptscope/hw.html

aici e un osciloscop foarte simplu, pe portul paralel, a carei dimensiune il face pretabil la introdus in... carcasa mufei LPT!!!

(ADC0820 face vre-o 10 lei, se gaseste la capodimonte...)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

6

• gsabac

5

• andiy

4

• Blind

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 9 luni mai târziu...

Osciloscop cu 1 singur canal de la velleman. http://www.vellemanusa.com/us/enu/produ ... ?id=351206

1 channel

input impedance: 1Mohm / 30pF

frequency response: 0Hz to 12MHz (? 3dB)

step markers for voltage, time and frequency

vertical resolution: 8 bit

auto setup function

optically isolated from computer

record and display of screens & data

supply voltage: 9 - 10V DC / 500mA

dimensions: 9" x 6.5" x 1.8"

weight: 14oz

Mai jos in pagina se gaseste si schema in pdf.

Si altul. http://www.vellemanusa.com/us/enu/produ ... ?id=500071

hardware:

USB connected and powered

four DC coupled input channels

input resistance: 1Mohm

maximum samples per second: 100

four input ranges: 3V / 6V / 15V and 30V

sensitivity: 10mV

accuracy: ? 3% of full scale

maximum input: 30V DC

power and recording/diagnostic LED

software:

analogue trace or digital DVM readout

4 simultaneous channels recording

minimum / maximum sample hold function for DVM

from 1 sec to 1000 sec per division

storage and recall of screens (full color) or data

automatic recording option for long time recordings

on screen markers for time and voltage

DLL included for own development

La fel si la acesta....jos in pagina se gaseste schema in pdf.

Din pacate la ambele osciloscoape nu se gasesc unele C.I. de cuparat din romania.

Link spre comentariu

la primul m-am uitat si ADC-ul este... la metrafo, e vreo 15 lei fara tva, deci nu scump. restul de piese nu par prea greu de gasit, desi nu m-am uitat dupa ele...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

e fain disclaimer-ul. "daca iti arzi portul paralel, e problema ta, de fapt pe mine nici nu ma intereseaza."

apropos de ars portul paralel, imi amintesc cu cativa ani in urma ma cam saturasem de faza asta cu arsul portului paralel, si am luat un PCB de prototype cu conector ISA (fingers) am pus un CPLD de la Xilinx pe el (pe vremea aia se mai purta 5V, si ISA prin PC-uri) si am scris vro 20 de linii de VHDL sa inplementez un port paralel, am infipt placa in PC si cand WIN95 a boot-at surpriza - New Hardware Found, Parlalell port LPT2.... toti colegii de servici se minunau si-si ziceau in barba, tari astia din estul europei...(tari de cap, poate...)deci daca-l ardeam pe asta nu era o problema, ca facem altul, dupa deviza eut te-am facut eu te omor...R
Link spre comentariu

pentru cei care vor sa faca DSO, pun la bataie o memorie FIFO si un convertor AD

tda8703 - convertor adc http://www.ortodoxism.ro/datasheets/phi ... 8703_3.pdf

cy7c425-40pc - memorie FIFO 40MHz http://www.e12.physik.tu-muenchen.de/~m ... y7c419.pdf

Le-am vumparat pentru un proiect de licenta, tot osciloscop digital pentru Pc.

detalii pe PM pentru cei interesati!

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua. Domnilor, este cineva din dumneavoastra care foloseste in mod curent asa ceva ? Am vrut sa cumpar un osciloscop industrial, dar a zburat. Am avut un Schlumberger care cred ca nu se mai poate pune pe picioare. Nu sunt dispus sa fac experiente. Vreau un osciloscop Pc cu 1 sau doua canale , pana la 100 MHz. care sa il cuplez la calc. si sa il pot folosii ca pe orice scula analogica de performanta. Nu vreau cu memorie, cu afisare de frecv. sau de tensiune. Vreau o scula fiabila si versatila. Daca exista asi dori sa cumpar. Nu vreau link-uri sau descrieri. Multumesc. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

100 Mhz???nici osciloscoapele industriale nu masoara direct frecvente asa mari, dar se apeleaza la divizari...daca vreti cuplare la calc, asta inseamna adc-uri performante, si un soft care sa priceapa ce sa faca cu datele trimise de osciloscop... fie pe paralela, pe seriala, pe usb, sau pe firewire...ati zis ca nu doriti linkuri... deci nu va dau linkuri spre firme care comercializeaza in mod curent asa ceva... la preturi ... diverse, ca si performantele (reale sau inchipuite) divaisurilor...

Link spre comentariu

100 Mhz???nici osciloscoapele industriale nu masoara direct frecvente asa mari, dar se apeleaza la divizari...

Ca fapt divers, LeCroy'ul de la serviciu are 2.5GS. A costat 3000 de euro si are triggere mai destepte decit stiu eu sa setez. Nu e ca la Tektronix, da' merge.
Link spre comentariu

Da. Cred ca m-am exprimat gresit. Nu vreau link-uri cu scheme, programe si sugestii. Am intrebat daca este cineva care are asa ceva pe bancul de lucru in mod curent. Cineva care scoate bani sau face cercetare cu el. Pe mine m-ar bucura ca se poate vedea pe un monitor mare. A cumparat cineva? cum sta cu garantia, etc. ? Ce preturi se vantura, - Dumneata ti-ai lua asa ceva? Daca da, de ce. Eu am nevoie de un osciloscop care sa sfarae toata ziua, sa aiba definitie, sa se vada mare, sa nu ocupe mult loc pe masa si sa nu fie o experienra HM.Multumesc Mosu Tuti.

Link spre comentariu

cirip spunea ca are, printre alte aparate de masura asa ceva, si ca a mai si proiectat ceva de genul...din ce-a mai pomenit despre subiectul cu pricina, am inteles ca e durere cu proiectarea, performantele sunt jalnice pana si in comparatie cu un osciloscop didactic... iar pretul este marisor...exista insa osciloscoape digitale cu tub catodic, si unele modele includ si un com sau usb... cu putin noroc, si un soft adecvat ati putea reproduce pe ecranul monitorului ce se afla pe ecranul tubului...cine are asa ceva e rugat sa ofere amanunte mai la obiect...

Link spre comentariu

eu un model facut de tektronix cu LCD, 100 Mhz 2 canale digital, care are doua porturi USB, unul pe front panel pentru captura a imaginii de pe eran, foarte util daca scrii documentatie, si un port USM in spate pentru comunicatie cu PC-ul, mai ales pentru a fi folosit cu LabView + friends. Cele mai vechi aveau GPIB dar se pare ca dispare incet incet. (cel de la tektronix seria TDS2000, nici nu e scump)Nu prea vad rostul sa cumperi un osciloscop extern (USB si firewire) pentru ca unul decent cu LCD costa la fel.R.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări