nostromo Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 [quote name="traianpop" Insist sa cred ca e problema de transfer termic... Bineinteles' date=' conteaza si parerile colegilor![/quote] Am folosit o vaselina siliconica , zic eu , adevarata ! Chiar o sa mai verific . S-ar putea sa fie vorba si de condensatori uscati , nu exclud ! Link spre comentariu
cristi_74 Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Vezi daca ai folosit pasta deaia ADEVARATA cu argint ,sa nu fi ajuns pe unde nu trebuie (pini,soclu proc,placa de baza).Da un reset bios.Uitate pe sub placa de baza sa nu fie vreun surubel uitat pe acolo Link spre comentariu
nostromo Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Vezi daca ai folosit pasta deaia ADEVARATA cu argint ,sa nu fi ajuns pe unde nu trebuie (pini,soclu proc,placa de baza).Da un reset bios.Uitate pe sub placa de baza sa nu fie vreun surubel uitat pe acolo Exclus , am facut totul cu mare atentie si bagare de seama ! Link spre comentariu
VIFCOR Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Fluiera bobinele de pe placa de baza, fiindca sunt uscati electroliticii de filtraj...Daca nu, inlocuiti electroliticii din zona CPU, au ESR-ul marit, de aceea nu corespund tensiunile pe CPU si se supraincalzeste.Tensiunea nestabilizata corespunzator e cauza, nu transferul termic, cum indica citarea. Link spre comentariu
nostromo Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Cred ca asta ar putea fi , dar la un examen vizual nu par a fi infloriti , ma refer la condensatorii de pe langa procesor , sa zicem cam toti de pe placa . Placa este mai noua , vine vorba......, cam din 2005.Ca sa imi iasa din cap , sursele le-am schimbat dar face la fel si e posibil sa fluiere bobinele de pe placa. Link spre comentariu
nostromo Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Eram dator cu un raspuns : Dupa indelungi tatonari , dupa ce am exclus ca radiatorul nu face contact cu procesorul (am pus pasta de cateva ori si am observat ca miezul de cupru al radiatorului lasa o urma rotunda in vaselina siliconica ) , am observat ca procesorul tot se incalzeste , incet dar sigur . Mi-a venit ideea sa deschid Windows Task Manager si am observat ca procesorul avea incarcare 100% , si nu se modifica . O subrutina , il tinea in 100% incarcare . M-am documentat in legatura cu ce este........si am rezolvat problema . Era legata de update-ul Windows-ului , pe care din ce motive ............., nu putea sa-l mai faca . Am formatat si am reincarcat Windows-ul de cateva ori si aceeasi problema , Windows XP PRO cu care mersese ok vreo 10 luni. Am folosit dupa asta o varianta mai noua(cea mai noua) si totul e OK. Tziuitul ramane , cand incarcarea procesorului creste incepe sa cante si PC-ul , probabil bobinele de soc cum bine spunea cineva . Nu am schimbat condensatorii , arata ok pe dinafara , dar pierderi e posibil sa aiba cu duiumul . Mai bine schimb placa cu totul si trecem la next generation , numai ca la aplicatiile pe care le folosesc nu cred ca se merita un upgrade. Multumesc tuturor pentru sfaturi ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum