Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala ariston uno

andrei florin

Postări Recomandate

am o centrala ariston uno si a inceput sa faca probleme. dau pe incalzire si se duce repede acul la 80 grade si se opreste.plus de asta pompa de recirculare merge intruna acolo sigur e dus releul e blocat , am altul de schimb. ce sa verific. un senzor ceva sau e altceva. am cumparat doua termistoare ntc de 10kohmi sa le schimb vroiam.ms :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei florin

3

• palcu ion

2

• M A R I A N

1

• Darden

1

• 3 luni mai târziu...

folosesc apa calda menajera. cand opresc robinetul centrala se stinge la flacara dar merge pompa de recirculare in circuit inchis cumva ca imi creste temperatura . ce sa fie defect, sa nu fi pus bine acolo la motorasul vanei ca am desfacut. ms

Link spre comentariu

dar pe incalzire imi functiona bine. nustiu cum functioneaza centrala la ACM. incalzeste apa si o da la robinet si cand se inchide robinetul pompa de recirculare trebuie sa functioneze? sau e folosita numai pt incalzire ...ms

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Din cate stiu eu, sunt doua variante:

1) Schimbatorul bitubular; acesta are un circuit "principal" prin care circula apa pentru incalzire (pompata spre calorifere). In interiorul acestei ape exista un circuit "secundar" prin care circula apa rece din care se produce ACM (apa calda)(la cererea de apa calda, se opreste pompa de circulare pentru calorifer). Avantaj: fara piese in miscare in apa (cu exceptia pompei). Dezavantaj: Randament mai slab la transferul caldurii prin apa pentru incalzire.

2 Schimbator secundar cu vana cu 3 cai. Gazele incalzesc apa in schimbatorul principal, de unde aceasta pleaca spre calorifere SAU (dirijata prin vana cu 3 cai) catre schimbatorul secundar unde se incalzeste apa calda. Avantajele si dezavantajele sunt cumva inversate. 

Link spre comentariu

in cazul asta cred ca apa ajunge la 80 grade dar cloriferele ramin reci...atunci inseamna ca este blocata partea mecanica motoras pinioane la valva cu trei cai

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări