Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema conexiuni frana electromagnetica

bebe67

Postări Recomandate

bun gasit! ma puteti ajuta cu schema conexiunii celor doua diode care alimenteaza frana electromagnetica alimentata la 100vcc,si ce fel de diode se folosesc pentru ca se pare ca nu vrea sa lucreze cu orice fel de diode.(ultrarapide sau redresoare normale) va multumesc ,o seara placuta va doresc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebe67

5

• mihaighe

3

• dekor

1

Trebuiesc mai multe detalii:la un motor cu frana pe el de exemplu sant 3 diode alimentate de pe prize din infasurarea motorului si de pe nul steleila o frana de strung de exemplu este punte de diode ,si o dioda de protectie la varfuri de tensiunela masinile scule romanesti erau diode normale 10SI 500-800 deci de 10A si peste 500-800V.Spune clar unde este montata frana ca la general se poate discuta la infinit.

Link spre comentariu

frana functioneaza la 100vcc,cum am mai spus si folseste redresarea monoalternanta din tensiunea retelei (220vca).blocul de comanda original al franei s a ars am spart rasina in care a fost turnata dar nu am reusit sa vad ce scrie pe ele.erau niste diode de 1a gen 1n...am montat doua diode redresoare ultrarapide una normal una invers,am tensiunea de 100vcc in gol dar cand leg frana tensiunea cade la 25-26v.

Link spre comentariu

Pai la redresarea monoalternanta se foloseste o singura dioda ,a doua este de suprimare a varfurilor de tensiune la decuplare dar ar trebui sa aiba si o rezistenta de 110 ohmi la 3-7W in serie cu ea.Nu prea am vazut frane de 110V CC alimentate in 220V AC si cu o singura dioda in redresare monoalternanta (si sa stii ca am vazut ceva masini in 32 ani de meserie) dar nu te contrazic,sa vedem ce spun si alti colegi forumisti.

Link spre comentariu

Corect ce documentatie ai pus tu daca frana are si infasurare de desprindere(deblocare) dar colegul nu a dat nici un fel de detalii,iar eu m-am referit la general(cu riscul sa ma repet nu am vazut frana alimentata cu tensiune redresata monoalternanta).

Link spre comentariu

Motorul este italian iar frana are o singura infasurare deci doar doua capete la iesire.Pentru tiristor va trebui comanda separata sa inteleg ?

am alimentat frana fara o comanda separata pentru tiristor, frana cupleaza dar la o tensiune de 53vcc.Ma gandesc daca ar fi o problema in functionarea motorului in sarcina,lucreaza la o banda de portionat aluatul intr o fabrica de paine
Link spre comentariu

Motorul este italian iar frana are o singura infasurare deci doar doua capete la iesire.Pentru tiristor va trebui comanda separata sa inteleg ?

am alimentat frana fara o comanda separata pentru tiristor, frana cupleaza dar la o tensiune de 53vcc.Ma gandesc daca ar fi o problema in functionarea motorului in sarcina,lucreaza la o banda de portionat aluatul intr o fabrica de paine
Bun gasit!Am promis ca va tin la ''curent'' Am eliminat tiristorul si am alimentat frana prin cele doua diode la inceput cu un bec de 40w in serie (pentru mai multa siguranta) iar in cele din urma fara bec, frana cupleaza iar tensiunea la bornele ei(franei) este 96vcc.Problema rezolvata multumesc colegilor pentru ajutor,Sarbatori Fericite va doresc. O seara placuta .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări