Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PT2308

Untold

Postări Recomandate

Salut.Am gasit acest integrat pe o placa de la un TV lcd. Cautandu-i datasheet-ul, am aflat (ca nu stiam) ca acest mititel 2x4pini este un amplificator stereo pt casti CMOS in clasa AB si se incadreaza in normele HI-FI, zice-se.In datasheet se da o schema de functionare. Ce nu inteleg eu, este ca pinii 3 si 5 (intrarile neinversoare pt ambele canale) trebuie conectati la Vref, care Vref trebuie sa fie 1/2 din tensiunea de alimentare, insa nu stiu cum sa obtin aceasta jumatate si nici nu stiu daca la + sau la - sa conectez acesti pini.Atasez mai jos datasheet-ul.

PT2308.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

3

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am aflat din alta schema. Insa nu mi-a mers cu valorile rezist de 1Mohm, era prea mare amplificarea.Am pus de 470K iar pe intrari, de 47K.Dupa cum se aude in castile de 32 ohmi, as putea zice si eu ca e HI-FI acest integrat, bas si inalte din plin, distorsiuni nesesizabile cu urechea.Rejectia la brum este f buna, cu doar 2200uF si LM7805 nu se aude absolut nimic in casti in pauza.Puterea e intr-adevar, nu mare, dupa datasheet e 60mW, suficienta insa pt casti sau sa atace un etaj de putere, eventual pe tuburi.

post-71315-139829726429_thumb.png

Link spre comentariu

Va puteti inspira din datele pentru TDA1308. Nu-s cam multi cei 9V pe alimentare (max. 8V dupa datasheet)?Daca-i puneti un buffer pe tensiunea mediana (un operational potrivit), puteti renunta si la condensatoarele de pe iesiri, iesirea facându-se fata de iesirea operationalului.

Am descarcat pdf-ul lui 1308, initial am pus rezistori de 3,9k, amplificarea era f mica pentru semnal dat din placa de sunet a laptopului, se auzea pe casti mai incet decat direct din mufa de casti a laptopului.Referitor la U alimentare, in schema "cropuita" am scris eu 9V, total gresit, am alimentat integratul printr-un LM7805, cred ca am specificat lucrul asta.Multumesc pentru sugestii, o sa mai modific valoarea rezistorilor de Uref sa vad ce se intampla, cu ei de 470K ampliful se aude fain! Nu ma mai complic cu alte operationale, sunt multumit de sunet.Acest amplificator se vrea a fi un etaj prefinal pentru un miniamplif de 0,6W cu 6J1P, caruia la intare ii trebuiesc 1,3V pt 0,6W output. Dar deja-s off-topic, asa ca, multam inca o data pt sugestii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări