Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

iesire subwoofer Creative Live

Gizmo

Postări Recomandate

Am un Creative Live! 24 bit si am in spate iesire neagra de subwoofer. Dar cand leg boxele mele 2.1 (is jafuri daca va intrebati) nu se mai aude nimica. Nu ar trebui sa intre numai basi?Saptamana asta trebuie sa-mi soseasca un sub activ de vreo 250W si ala trebuie neaparat sa-l leg pe iesirea de sub ca sa pot folosi sistemul 2.1 pe iesirea de audio asta pana cand imi iau si sateliti pe masura.Deci... cum pot "activa" acea iesire? Va rog mult de tot sa-mi indicati programu sau driveru necesar inclusiv link daca se poate pt. ca daca imi vine subu (pe care il astept de aproape 4 sapt.) si nu-l pot folosi dau cu capu de pereti.am instalat Creative Speaker Setting, EAX console dar primul nu merge si la al doilea da eroarea: no components are registered.placa de sunet am luat-o de la cineva iar programele mi le-a dat pe un cd.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

2

• Gizmo

2

• FIXVID

1

• one

1

Top autori în acest subiect

Eax nu are nici o legatura cu muzica.Cauta CMSS (creative multimedia suround system) .Vine instalat cu software-ul placii dar il gasesti intr-un meniu ceva mai ascuns.Numai daca activezi functia de CMSS a placii vei putea auzi muzica stereo in format 5.1 (adica pe toate difuzoarele) .Daca nu activezi CMSS canalele care vor functiona la muzica sunt doar FrontLeft si FrontRight.

Link spre comentariu

o sa reinstalez azi windowsu si sa pun ultimele driverele la toate componentele.

dar.. eu nu vreau 5.1, eu vreau 2.1 - adica sa-mi mearga in acelasi timp iesirea de sub (pe care leg subu activ) si pe audio o statie pt. 2 sateliti.

later edit:

nu am mai avut rabdare si am instalat BasicAudio si acuma merg programele EAX si Speaker Settings. Dar tot nu prea stiu sa le setez. Am reusit sa fac sa se auda si pe iesirea de la sub dar ma asteptam sa-mi bage numai bass dar mergea intreg semnalul, puteam sa setez un crossover care imi taia sus (adica numai de la frecventa setata in jos nu mai venea semnal).

eu vreau pe iesirea de sub sa vina basi si pe audio sa vina tot semnalul stereo.

daca stie cineva cum se seteaza va rog sa ma ajutati. Oricum is mai linistit acum. Astept subu ca sa pot testa.

Link spre comentariu

Vezi ca exista doua standarde ale mufei Centru/Bass.Mufa asta este o mufa jack cu 3 pini .In unele configuratii (depinde de placa de sunet si uneori de boxe) canalele de Bass si cel Central sunt inversate intre ele.La unele placi de sunet problema asta se rezolva din software (o setare in aplicatia placii de sunet ) sau prin mutarea unui jumper de pe soundcard. O alta solutie ar fi modificarea mufei boxelor a.i. canalele sa aiba corespondenta normala.

Placa o setezi la modul 2.1 , cu CMSS activat , si astfel muzica se va auzi corect intotdeauna , independent de playerul folosit.

Link spre comentariu

cauta bass redirection... il gasesti in careva control panelo bifezi si automat vei putea regla si frecventa fltrului trece josin unele softuri, nu poti activa optiunea bass redirection daca nu ai setat in prealabil iesirea pe 5.1 :drinkers: (nu va fi problema chiar daca ai boxe "doar"2.1)

Link spre comentariu

Oricum, in momentul cuplarii boxelor la mufa, ar trebui sa auzi sunetul canalului "centru" in una din boxele 2.1Cel mai probabil nu ai setat 5.1Apoi, ca sa auzi bass, trebuie sa setezi, cum au zis si ceilalti "bass redirection"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări