oldjimmy70 Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Buna ziua, stimati forumisti!Am luat din targ acest amplituner, care din pacate are finalii arsi. Fiecare final este un STK0177, dar care nu se mai gasesc.(asta daca s-ar fi gasit vreodata!) Partea mai era este ca tot pe fiecare final se face si corectia de ton(basi si inalte). S-a lovit cineva de inlocuirea acestui integrat? Si daca da, cu ce? As incerca ceva de genul stk4192ii, pt ca este stereo, dar nu stiu cum se va comporta daca ii pun circuitul de corectie in bucla de reactie negativa. Atasez o poza cu schema originala a unui etaj final, pt ca manualul de service are cca 6 mb.Stima. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Nu e complicat deloc. Poţi folosi orice integrat sau modul de amplificare care se poate alimenta cu tensiunile din schemă, inclusiv TDA7294, findcă sigur vei cumpăra un STK4192 piratat cu 30 lei. Trebuie doar să modifici bucla de amplificare, să faci legăturile la placa veche, ptr a folosi corecţiile. Evident că vei refolosi şi o parte din vechea schemă, adică rez de la intrare, filtrul RC de la ieşire, dacă adaugi o placă nouă, avînd un amplif complet pe ea, trebuie să i le demontezi şi pe acestea înainte. Link spre comentariu
oldjimmy70 Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Multumesc Zal pentru sugestia cu TDA 7294, dar ...am retineri. Am patit-o cu acest integrat acum vreo 5 ani, cand am facut un amplificator stereo care, alimentat la +/- 30 V, pe un canal a reusit sa scoata aproximativ 3W corect, apoi pe masura ce cresteam volumul la intrare se auzea ca si cum era limitat de protectie, si cel mai rau era la frecventele joase pe care le haraia! Inclin sa cred, ca desi scria pe ele TDA7294 si ST in fata, erau piratate. Celalalt integrat se comporta aproximativ la fel, dar cand puneam intrarea la masa, pe difuzor scotea un mic brum.Schema folosita a fost cea de la kit-urile A.....a, de 2x70W/4ohmi. Daca asa nu a functionat, cum sa functioneze cu modificari in circuitul de reactie negativa?Nici nu stiu de unde sa mai cumpar ceva ce respecta specificatiile producatorului. Daca stii un magazin cu piese bune, da-mi te rog un pm, ca sa nu se considere reclama.Numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum