Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta Becuri

Vizitator alexe01

Postări Recomandate

Vizitator alexe01

Salut . am facut o "Instalatie" de craciun din mai multe becuri cu tensiunea de 220 v si puterea de 10 W , le-am legat in paralel pe toate pe 2 fire (Banda) si sunt 10 becuri.Problema este ca nu inteleg de ce se incalzesc cam mult zic eu ...:-?? Vreau sa pun o rezistenta dar nu stiu cum sa o pun ... in paralel pe fire sau in serie ?Va rog sa ma ajutati , am cautat pe domnul google dar nu am gasit cv de genu .Imi cer scuze daca mai e postat dar chiar nu am gasit .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• cristi_ozana

2

• validae

2

• danutz-

2

Top autori în acest subiect

ca sa puneti rezistenta,nu rezolvati nimic. aceasta se va incalzi exagerat.becurile cu incandesenta produc lumina si au pierdere de energie prin degajare de caldura,cu alte cuvinte un randament scazut.o solutie mai eleganta ar fi inserierea unei diode pe 220v,insa lumina va scadea si ea si posibil va aparea si efectul de 'palpaire''.trebuie luat in calcul inlocuirea lor(becurilor) cu LED+rezistenta calculata pentru 220.

Link spre comentariu

E normal sa se incalzeasca, la puterea aceea(10W) cam 98% din energia consumata de becuri se transforma in caldura.Daca va convine reducerea luminozitatii lor, puteti folosi un variator cu triac.Care e motivul utilizarii acestor becuri, totusi? Exista prin piete instalatii cu 100 LED-uri introduse individual in globulet de plastic, care nu costa mai mult de 20-30 lei si consuma maxim 5W...

Link spre comentariu
Vizitator alexe01

Motivul este altul , o inventie de-a mea :))) .... am incercat sa pun un starter de neoane ... si vad ca nu se mai incalzesc asa tare dar prin palpairea lor sper sa nu se arda filamentul mai repede:))PS: O las balta nu ma mai complic , ce-a mai buna metoda e de-a cumpara una din magazin :)) multumesc frumos pentru toate sfaturile si ajutor.

Link spre comentariu

Evident ca nu...instalatiile chinezesti cu fire si soclu de plastic verde, faramicios, consumau cca. 1W pe beculet, avand 100 buc. inseriate, deci 100W. Plus ca se ardeau intr-o veselie beculetele alea oribile.Oricum o instalatie cu 100 beculete consuma de la 100W in sus de 20 de ori mai mult decat una cu LED-uri, si arata si mai urat pe desupra.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări