Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impedanta Receiver / Boxe

Vizitator daniel0k

Postări Recomandate

Vizitator daniel0k

Buna ziua,Incepator fiind, am urmatoarea dilema: Mi-am cumparat un receiver (DENON X-1000) si 2 boxe stereo (DALI ZENSOR 3). M-am tot uitat prin setari, si nu am reusit sa-mi dau seama de unde aleg Impedanta (Ohmii) la care merge receiverul.In cartea lui scrie ca stie asa:Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)80 WPower Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive)120 WPower Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive)145 WMentionez ca boxele au 120W RMS (per boxa) si 6 Ohmi.Asadar, cine se pricepe si vrea, l-as ruga sa ma lamureasca cu urmatoarele:1) E posibil ca impedanta sa o aleaga automat Receiverul in functie de boxe? (fara posibilitatea de a alege tu cu cati ohmi pe canal sa mearga)2) Care este diferenta intre cele 2 variante pe "6 Ohmi" de mai sus?3) La ce se refera mai exact parametrii de mai sus ai receiverului: X ohm, %, Xch Drive)Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu se alege nici automat nici manual. Amplificatorul are o impedanta MINIMA recomandata - in cazul tau 6Ω. Daca pui boxe de impedanta mai mare obtii putere mai mica , dupa cum si scrie.Diferenta este in modul in care s-a masurat puterea : cu unul sau cu ambele canale excitate. Evident, cu doua canale, sursa fiind comuna, puterea este ceva mai mica.Am raspuns partial si la pct. 3 . In rest, fara suparare, mai citeste.

Link spre comentariu

Impedanta nu se alege, impedanta este rezistenta electrica a boxei in curent alternativ ce ai tu acolo in in specificatiile amplificatorului este puterea debitata pe o sarcina ( boxa) cu o anume impedantaDeci : daca ai boxe de 8 ohmi ai o putere debitata de 80W pe canalIn cazul tau cu boxe de 6 ohmi vei avea 120W pe canal cu distoriuni de 0.7%Treaba cu 1ch drive si 2 ch drive e simpla: 1 ch drive - functioneaza doar 1 canal, iar la 2 ch drive merg ambele

Link spre comentariu

Era bine să fie şi boxele pe 8 Ohmi, că specificaţiile de putere în toată banda audio sînt date la 8 Ohmi, cele ptr 6 Ohmi sînt doar cu semnal de 1kHz, şi sînt doar de impresionat clienţii firmei. Nu ascultă nimeni aşa ceva, numai muzică. Puterea de 2x80W în modul stereo e confirmată şi de consumul din reţea, de 390W. În schimb greutatea de doar 8,2kg arată că are puţine metale în el şi nu trebuie abuzat. Atenţie că multe boxe de 6 Ohmi sînt mai mult de 4 Ohmi, doar o verificare cu un ohmmetru ne poate lămuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări