Vizitator Jerico Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Saluare tuturor!Exista vreo problema daca nu folosesc ordinea firelor la mufare tip straight? Ma gandesc la interferente sau mai stiu eu ce. Cablurile care vreau sa le mufez au ~ intre 10-20 metri. De exemplu daca folosesc ordinea:- orange- alb/orange- albastru- alb/albastru- verde- alb/verde-maro-alb/maro Link spre comentariu
Vizitator Jerico Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Nici o sugestie? Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Salut,La cablul straight trebuie ca firele ce pleaca de la pinii 1-2, 3-6 sa apartina acelorasi perechi torsadate. Nu conteaza daca tu alegi alte culori decat cele clasice, ci sa respecti ceea ce am scris mai sus.Uite foarte clar in fisierul atasat.Succes Link spre comentariu
Vizitator Jerico Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Multumesc mult Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 Bineinteles ca conteaza ! Firele din perechile 1 - 2 si 3 - 6 adica : orange - alb/orange si verde - alb/verde sunt torsadate cu pas diferit fata de perechile 4 -5 si 7- 8 . ( in medie cu de 2 ori mai des torsadate acele perechi decat celelalte , adica primele mai des celelalte ) La distante mari se observa diferenta doar pentru viteze mari ethernet . N.B. : Nu conteza daca se folosesc EIA TIA-568A/B pentru ca A incepe cu perechea alb verde /verde iar B incepe cu alb portocaliu/portocaliu https://www.google.ro/search?q=eia+tia+ ... =758&dpr=1 Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 Salut, Da asa este cum spune @danzup, conteaza cum mufezi perechile TX-RX datorita pasului diferit de torsadare a perechilor ptr cablul UTP cat5 ( nici eu nu stiam de pas diferit dar am gasit pe net). Vezi si aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable Succes Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Danzup care sunt efectele inversarii perechilor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum