Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lungime si interferente la cablurile UTP

Vizitator Jerico

Postări Recomandate

Vizitator Jerico

Saluare tuturor!Exista vreo problema daca nu folosesc ordinea firelor la mufare tip straight? Ma gandesc la interferente sau mai stiu eu ce. Cablurile care vreau sa le mufez au ~ intre 10-20 metri. De exemplu daca folosesc ordinea:- orange- alb/orange- albastru- alb/albastru- verde- alb/verde-maro-alb/maro

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

2

• LostCell

1

• danzup

1

Salut,La cablul straight trebuie ca firele ce pleaca de la pinii 1-2, 3-6 sa apartina acelorasi perechi torsadate. Nu conteaza daca tu alegi alte culori decat cele clasice, ci sa respecti ceea ce am scris mai sus.Uite foarte clar in fisierul atasat.Succes

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bineinteles ca conteaza !

Firele din perechile 1 - 2 si 3 - 6 adica : orange - alb/orange si verde - alb/verde sunt torsadate cu pas diferit fata de perechile 4 -5 si 7- 8 .

( in medie cu de 2 ori mai des torsadate acele perechi decat celelalte , adica primele mai des celelalte )

La distante mari se observa diferenta doar pentru viteze mari ethernet .

N.B. : Nu conteza daca se folosesc EIA TIA-568A/B pentru ca A incepe cu perechea alb verde /verde

iar B incepe cu alb portocaliu/portocaliu

https://www.google.ro/search?q=eia+tia+ ... =758&dpr=1

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări