catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 are 2,3....ma gandeama ca daca apa tot circula o sa ramana ct.....oricum la anul imi iau instant....sau posibil mai mult sa-mi fac in soba o micro centrala Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 ideea este sa incalziti un volum mic de apa.un instant de 5kw este intre 150-200 ron.cu ce aveti dumneavoastra nu va merge Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 nu stiu daca centralele au pompe de recirculare toate centralele de apartament au. nu am nici un robinet inainte si dupa boiler...adica doar bateriile....in rest sta toata ziua in priza si nu a bubuit de 7 ani eu iau apa zilnic de acolo si nu ar avea cum sa faca bau.... Nu de robinet am spus, ci de supapa de siguranta. Toate au initial (de boilere vorbesc), nu pot fi vandute legal fara. Iar instructiunile si specifica sa nu cumva sa fie blocata si sa fie verificata periodic. Nu vrei sa afli cum face "bau". Chiar nu vrei. Explozia e deosebit de violenta si periculoasa. Am vazut casa in care explozia unei centrale pe lemne a spart peretii de caramida. Problema e ca dupa ce sursa de incalzire scapa de sub control initial presiunea creste relativ incet, intrucat temperatura de fierbere a apei creste cu presiunea. Asa ajungi sa ai de exemplu 120 de grade si vreo 3 bari, care nu pare asa spectaculos. La 150 de grade inca e la vreo 5 bari. Daca insa in momentul asta crapa cat de putin vasul, scaderea brusca de presiune duce la fierbere exploziva, si reactia merge in cascada de acolo (in milisecunde, nu e ceva pe care apuci sa-l vezi). totusi nu-mi explic care ar fi problemele...circuitul fiinda mai lung...in fine....astept teoria acum expansiunea e procent din volum. mai multa apa - volum de expansiune mai mare. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 am supapa de siguranta separat....si am vazut ca si pe pompele de recirculare exista asa ceva....oricum nu poate face bau ca are tot felul de protectii...apoi presiunea se poate extinde si la hidrofor.....pana a doua zi nu are timp....in fine...in legatura cu volumul de apa o sa incalzesc anul acesta o mica incapere....sper sa faca fata...la anul voi cumpara un instant si o sa pun mai multe calorifere...si logic vas de expansiune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum