catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 super...eu facut-o pe ppr da mai frumos....maine iau o pompa de recirculare de la o centrala defecta...sper sa aiba....iar poimanie imi va ajunge termostatul....insa maine o sa-i dau drumul cu pompa cu temporizarea...va invarti la apa pana ii vine rau...sunt sigur ca va merge...nu o sa pun vas de expansiune pentru ca boilerele nu au nevoie....probabil au in ele...si oricum se opreste singur....o sa revin cu detaliistimaPS.atata timp cat merge este super....nu ma intereseaza teoria Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 atentie! trebuie sa lasi vas de expansiune deschis!asa cum se vede in poza Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 atentie! trebuie sa lasi vas de expansiune deschis!asa cum se vede in pozaSi ma rog de ce trebuie neaparat vas de expansiune deschis? In general instalatia de incalzire este presurizata. Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 1.sunt presurizate dar au vas de expansiune.2.daca nu pune vas de expansiune,atunci apa trebuie sa se dilate undeva3.boilerul va face "bum" pentru ca este gandit sa lucreze la presiune 0.vasul este din PVC imbinat prin lipire4.trebuie o coloana de apa pentru a putea scoate aerul din calorifere,plus ca pe acolo se face si umplerea instalatiei Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 poi bun....si pana acum de ce nu a facut bum boilerul? :nas:boilerul meu lucreaza sub presiunea de hidrofor....in nici un caz zero.....supapa de sens a zburat de mult ...are 7 ani Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 1.sunt presurizate dar au vas de expansiune.2.daca nu pune vas de expansiune,atunci apa trebuie sa se dilate undeva3.boilerul va face "bum" pentru ca este gandit sa lucreze la presiune 0.vasul este din PVC imbinat prin lipire4.trebuie o coloana de apa pentru a putea scoate aerul din calorifere,plus ca pe acolo se face si umplerea instalatieiDin neatentie am omis sa spun ca trebuie vas de expansiune,doar ca nu trebuie neaparat deschis. Poate fi si inchis.Pentru umplerea instalatiei nu este neaparat nevoie de vas de expansiune deschis.Este suficient ca instalatia de incalzire sa fie racordata(cu robinet)la reteaua de apa.Pentru aerisirea instalatiei sint suficiente aerisitoarele de pe calorifere. Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 de acord cu ce ziceti dumneavoastraproblema este ca, acest boiler,chiar si instantul sunt din plastic.nu recomand presiune in ele.de altfel pe majoritatea se si specifica acest lucru.avan in vedere ca,instalatia este provizorie,pentru mine a fost cel mai simplu asa si nici nu trebuia sa ma leg la apa cu instalatia.fiecare poate face cum doreste Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 deci eu nu voi intrerupe apa de la retea...deci nu voi separa nimic.....totusi interesant....boilerul nu are vas de expansiune si este racordat la retea...plus ca are supapa sens...inapoi nu are unde se duce decat in caz de avarie...se duce afara...EXPLICATIA???? Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 de acord cu ce ziceti dumneavoastraproblema este ca, acest boiler,chiar si instantul sunt din plastic.nu recomand presiune in ele.de altfel pe majoritatea se si specifica acest lucru.pentru mine a fost cel mai simplu asa si nici nu trebuia sa ma leg la apa cu instalatia.fiecare poate face cum doresteal meu nu este din plastic.....este ceva mai vechi....totusi mai sus am pus intrebarea ...de ce boilerul fiind din plastic nu se sparge cand se incalzeste normal si nu se consuma apa din el?supapa de siguranta fiin prezenta...apa neputand intra inapoi in circuit...doar afara in caz de urgenta Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 pentru ca,robinetul este inainte de boiler sau instant.cand am oprit apa presiunea in ele este 0eu vorbesc strict de ce am eu si de majoritatea modelelor de instant care sunt din plasticiar majoritatea celor mari(din metal) au o perna de aer Link spre comentariu
bcristian Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Boilerele sunt si vas de expansiune pentru volumul de apa continut, din constructie. Spatiul de expansiune este perna de aer care ramane in partea de sus.Perna respectiva este insa dimensionata doar pentru expansiunea apei din boiler, pe cand in cazul de fata este vorba de expansiunea unui volum suplimentar, cel al apei din circuit.Probabil ca in cazurile discutate nu este o problema serioasa, dar sper ca macar supapa de siguranta este lasata la locul ei daca se merge pe instalatie presurizata si cu supapa de sens la intrare.Fara ea, singurul element care sta in calea unei explozii serioase e termostatul, iar ala nu e mare lucru sa se lipeasca inchis.Instanturile lucreaza la presiunea retelei, intrucat nu incalzesc apa decat daca robinetul e deschis. Deci in aces caz e obligatoriu un spatiu de expansiune.Nu ignorati potentialul apei incalzite sub presiune, sunt deja destui la loc cu verdeata sau nenorociti pe viata care au facut-o. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 da..corect......la instant este obligatoriu vas de expansiune si intreruperea retelei de apa (astfel daca dam drumul la expansiune curge apa constinuu)....la boiler ma indoiesc de acest lucru bazandu-ne pe perna de aer....si folosirea in racordare directa...maine va pot spune si experimental daca pot lua din acea centrala pompa....nu stiu daca centralele au pompe de recirculare PS:nu am nici un robinet inainte si dupa boiler...adica doar bateriile....in rest sta toata ziua in priza si nu a bubuit de 7 aniPs2....eu iau apa zilnic de acolo si nu ar avea cum sa faca bau....totusi nu-mi explic care ar fi problemele...circuitul fiinda mai lung...in fine....astept teoria acum Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 ce tip de boiler o sa folositi?sa nu fie de capacitate mare pentru ca pierdeti eficientadaca aveti o centrala veche,care are vas de expansiune si pompa,folositi-o asa cum este.intercalati doar boilerul Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 instalatia centrale lucreaza la maxim 2 bari...boilerul lucreaza pe la 3...~4......boilerul este de 100litri....o sa incerc nu am zis ca o sa si mearga Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 nici nu are rost sa incercati cu boiler de 100 litri.si va trebuie minim 5Kw ori boilerul ala are 1Kw sau 1,5Kw Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum