asyx Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 domnilor,putem vorbi despre acest subiect la nesfarsit.e greu de facut necesarul termic al unei camere.intra multi factori in calcul si niciodata nu iese cum se doreste.multi spun ca este acelasi lucru,sa incalzesti cu radiator electric sau boiler electric sa incalzeasca apa.teoretic asa ar trebui sa fie.insa testele mele contrazic acest lucru.am incercat cu radiatoare pe ulei, nu fac fata cerintelor, mai ales cand este mai frig afara.cred ca,parerea mea,suprafata radianta este mai mica, schimbul de caldura mai prost.eu nu vreau sa contarzic pe nimeni.fiecare are parerea lui.o alternativa buna ar fi panourile in infrarosu dar investitia este mult mai mare.vreau sa spun ca,la ora actuala,consumul la 2 luni a fost de 1050Kw.avand in vedere ca totul merge electric in casa(apa calda,hidrofor,cuptor,etc)este un pret acceptabil.asta inseamna undeva la 500 si ceva de lei lunar.este drept ca,prima parte a lunii noiembrie a fost mai cald si ca termostatul de ambient este pus pe 21 grade dar si daca ajung pe la 700 ron pe luna tot ma declar multumit.casa nu este in totalitate gata,o sa mai am de incalzit inca o camera si bucataria la anul.probabil voi ajunge si chiar depasi 1000 ron pe luna,insa am colegi care au platit factura de incalzire centralizat,la 4 camere,800-900 ron.cei care au casa incalzita pe gaz,nu scad sub 600-700 ron,ba chiar unii mai mult de atata.pana in 2018 gazul se va tot scumpi la consumatorii casnici.vom vedea atunci cata diferenta va fi intre incalzirea pe gaz si cea pe curento zi buna va doresc Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 exact asyx....eu vreau sa incalzec 4 camere cu calorifere de 1m.....consumul actual a 3 calorifere cu ulei este de 6kW....dar in doaer 3 camere....baia si micul meu atelier nu...stau la tara nu avem gaze....chiar daca as avea bugetul nu-mi va da voie la reducere...pe foaie arata destul de mare....nu m-ar deranja daca as plati 5-600 ron pe luna si sa incalzesc aproape toata casa....de unde a-ti luat termostat?stima Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 exact asyx....eu vreau sa incalzec 4 camere cu calorifere de 1m.....consumul actual a 3 calorifere cu ulei este de 6kW....dar in doaer 3 camere....baia si micul meu atelier nu...stau la tara nu avem gaze....chiar daca as avea bugetul nu-mi va da voie la reducere...pe foaie arata destul de mare....nu m-ar deranja daca as plati 5-600 ron pe luna si sa incalzesc aproape toata casa....de unde a-ti luat termostat?stimatermostat de ambient? Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 da....cum aveti dvs.....era buna o poza la termostat Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 da....cum aveti dvs.....era buna o poza la termostatam sa fac si pozatermostat de ambient gasiti la orice magazin de gen Dedemann,Praktiker etc.eu credeam ca va referiti la cel care controleaza temperatura apei Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 am nevoie si de acela? Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 am nevoie si de acela?cum scriam mai sus,depinde de modelul de instant.cel pe care-l folosesc eu are termostat reglabil iar instantele clasice de 5kw,au un termostat fix care decupleaza(in functie de model) in jurul valorii de 65-70 grade.in mod normal ar fi suficient.eu am dorit,insa ,sa pot regla temperatura.poate functiona si asa insa o sa aveti nevoie de un contactor intermediar, intre termostatul de camera si instant.contactul din termostat nu rezista la curentul absorbit de rezistente Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 nu este problema de contactor am o gramada....o sa imi iau mai intai un ambiant....stima Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 daca o sa folositi un instant clasic va trebui sa mariti gaura de evacuare apa.din fabrica au redus debitul pe iesire.se rezolva cu un burghiu mai lung.binenteles, pentru alimentare va trebui un cablu de alimentare direct de pe o siguranta din tablou. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 am inteles....am burghiu....sa procur mai intai termostatul Link spre comentariu
cheluakame Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 domnilor,putem vorbi despre acest subiect la nesfarsit.e greu de facut necesarul termic al unei camere.intra multi factori in calcul si niciodata nu iese cum se doreste. Intr-adevar, daca folosim watt/metru cub niciodata nu o sa iasa cum trebuie. Daca in schimb cercetam putin manualele de specialitate, obtinem formulele si calculele necesare stabilirii unui necesar termic cat mai apropiat de cel real. multi spun ca este acelasi lucru,sa incalzesti cu radiator electric sau boiler electric sa incalzeasca apa.teoretic asa ar trebui sa fie.insa testele mele contrazic acest lucru.am incercat cu radiatoare pe ulei, nu fac fata cerintelor, mai ales cand este mai frig afara.cred ca,parerea mea,suprafata radianta este mai mica, schimbul de caldura mai prost. Bun, eu va intreb asa. Avem 2 radiatoare electrice de 2500 wati cu o suprafata totala de sa zicem 2 mp si avem un instant de 5000 wati si 2 calorifere cu o suprafata totala de 4 mp. Dumneata vrei sa spui ca cel de-al doilea va oferi mai multa caldura caci suprafata acesteia este mai mare? Eu zic ca va fi fix aceeasi cantitate de caldura, diferenta va fi ca radiatoarele electrice vor avea temperaturi la suprafata si de 70-80*C, pe cand cele cu agent termic vor avea temperaturi de doar 40-50. In situatia de fata sursa care produce energia da puterea totala a instalatiei, nu suprafata schimbatorului din camera. O diferenta ar fi intr-adevar daca in loc de instant folosim boiler. Boiler care continua sa incalzeasca apa, cand pompa de recirculare nu functioneaza, acumuland astfel o cantitate mai mare de energie pe care radiatoarele sunt capabile sa o cedeze spatiului interior. eu nu vreau sa contarzic pe nimeni.fiecare are parerea lui.o alternativa buna ar fi panourile in infrarosu dar investitia este mult mai mare. Ati folosit asa ceva? Am intrat din curiozitate intr-un showroom ce promova astfel de produse. Surpriza, se incalzeau cu radiator pe ulei. Cand i-am intrebat in gluma ca acesta este de fapt secretul randamentului lor, au inceput sa rada si au spus ca de fapt camera este izolata pe interior, ca nu exista pereti care sa se incalzeasca, etc, etc. insa am colegi care au platit factura de incalzire centralizat,la 4 camere,800-900 ron.cei care au casa incalzita pe gaz,nu scad sub 600-700 ron,ba chiar unii mai mult de atata. Dar ce izolatie au colegii dumneavoastra si ce izolatie aveti dumneavoastra? Si eu cunosc casa care iarna trecuta nu a avut consum mai mare de 220 mc/luna, iar suprafata nu era deloc mica, undeva la 120 mp. pana in 2018 gazul se va tot scumpi la consumatorii casnici.vom vedea atunci cata diferenta va fi intre incalzirea pe gaz si cea pe curent o zi buna va doresc Corect, insa eu as intui ca si energia electrica se va scumpi. Nu de alta, dar in felul in care se dezvolta sursele de energie alternativa, trebuie sa plateasca cineva certificatele verzi pe care dezvoltatorii le primesc ... Atentie insa, sa nu credeti ca tin partea gazului exact asyx....eu vreau sa incalzec 4 camere cu calorifere de 1m Puterea maxima a celor 4 radiatoare este de ~9 kw. Aveti o sursa care sa poata oferi cei 9 kw sau folositi un instant de 5 kw? stau la tara nu avem gaze.... Incalzirea cu lemne nu ati luat-o in calcul? Totusi, la ora actuala au cam cel mai mic pret de exploatare. nu m-ar deranja daca as plati 5-600 ron pe luna si sa incalzesc aproape toata casa.... Sa presupunem ca 500 ron ar fi aferenti doar sistemului de incalzire. La un tarif Monom JT cu rezervare, pretul kwh cu toate taxele incluse este de 0.54 ron. Deci avem :~926 kwh consum lunar incalzire 926 / 30 zile / 24 ore = necesar termic mediu 1.3 kw, adica in cel mai fericit caz aveti o casa de pana in 35 mp si izolatie de 20-30 cm pentru tavan, pardosela, pereti, iar geamurile sunt termopan calitativ sau tripan. Ori, mai exista varianta in care temperatura exterioara nu scade sub +5/0*C . Saptamana trecuta am fost la un beneficiar de pompa Apa-Apa, iar consumul pompei pe luna noiembrie a fost de ~340 kwh, in conditiile in care temperatura exterioara a fost in jur de 0 grade, iar pompa a avut un COP de ~5. Banuiesc ca este important sa spun ca suprafata casei este de 80 mp, iar peretii sunt din BCA 25 si izolati cu 10 cm polistiren grafitat, pardoseala este izolata cu 10 cm extrudat sub placa si 10 cm EPS 100 peste placa (are incalzire in pardoseala), iar tavanul are nu mai putin de 35 cm vata sticla. Daca am scade COP-ul pompei, consumul cu incalzirea electrica clasica ar fi de 340 x 5 = 1700 kwh in situatia prezentata. Oricum, nu lasati calculele mele sa va strice planurile. Insa nu zic ca ar strica sa vedeti cateva pareri ale utilizatorilor de centrale electrice caci este plin netul (atentie, utilizatori care le-au folosit, nu estimari facute de diverse firme). Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 eu am specificat mai sus:nu am fost multumit de randamentul caloriferelor pe ulei casa este din caramida porotherm si izolata,este drept,cu polistiren de 5 cm.atat mi-am putut permite.cat despre cel de care spune ca are o casa unde consuma maxim 220mc de gaz,in plina iarna,dati-mi voie sa ma indoiesc de acest consum.probabil are 18 grade in casa.cunosc si cazuri din acestea.eu am specificat ce calorifere am si le duc la pana 70 grade cu 5kw.o sa vedem ce zice initiatorul acestui subiect dupa ce face instalatia.pe teorie putem discuta oricatsi mai trebuie sa specific faptul ca,fiind la un capat de linie,am o tensiune de 198-202V.deci nici macar nu am 5kw reali Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 nu am izolatie la casa....sincer acum am un calorifer de 1,2 m, alimentat de la un boiler normal....de 100litri...alimentarea este cu o supapa conectata la iesire....temporizata la 8min...adica 8 merge 8 sta...nu se incnige f tare intrucat am redus robinetul de pe iesire.....camera are cam 14m*2....tavanul este din lambriu cu vata intre grinzi dar nu este izolat ferm....usile sunt metalice geamul la fel....bata vantul vorba aia....dar domne; se cunoaste caldura aceea pe care o degaja acel calorifer...am pus i unul pe ulei.,...insa fara rezultate,,,,cam frigutz...o sa-i pun termostat sa mearga mai mult , cele 8 minute sunt si in stby, adica merge 8 sta 8...apa o evacuez direct afara Link spre comentariu
cheluakame Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 eu am specificat mai sus:nu am fost multumit de randamentul caloriferelor pe ulei casa este din caramida porotherm si izolata,este drept,cu polistiren de 5 cm. De ce toata lumea are impresia ca doar prin pereti se pierde caldura? Prin pardoseala si tavan nu are loc transfer termic? La nivelul geamurilor si a usilor nu are loc transfer termic? cat despre cel de care spune ca are o casa unde consuma maxim 220mc de gaz,in plina iarna,dati-mi voie sa ma indoiesc de acest consum.probabil are 18 grade in casa.cunosc si cazuri din acestea. Nu domnule, temperatura a fost constanta in jurul a 22*C. Necesarul termic al intregii case (120 mp in cazul de fata) este de 6 kw (am prezentat izolatia anterior). Casa se afla in judetul CT si foloseste o centrala in condensatie. pe teorie putem discuta oricat Eu asa prefer sa discut mai intai, pentru a prezenta beneficiarilor partile bune si partile rele astfel incat acestia sa stie la ce sa se astepte. Dupa ce am terminat cu teoria, se trece la practica, si culmea aceasta este foarte apropiata de teorie. si mai trebuie sa specific faptul ca,fiind la un capat de linie,am o tensiune de 198-202V.deci nici macar nu am 5kw reali Desi dam iarasi in off-topic, va intreb si eu, ce suprafata incalziti, daca este pe unul sau mai multe nivele, ce izolatie au pardoseala si tavanul, dar deasemenea in ce zona a tarii se afla casa. Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 eu incalzesc acum doar mansarda.pe jos am,deocamdata,OSB, pentru ca mai am de lucru.tavanul are 20cm izolatie plus tavan fals din polistiren.usile sunt clasice din lemn,in schimb am investit in termopane de calitate. pentru "catalin004" pun pozele cu instalatia http://postimg.org/image/ctkqpib41/ http://postimg.org/image/kjroywos3/ http://postimg.org/image/bs40ahj5h/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum