catalin004 Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Vreau sa-mi fac o centrala electrica....cu 2 calorifere....ma gandeam la ceva temporizat....sa incerc cu boiler sau cu un instant?ma gandeam la un instant si o pompa de recirculare Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 eu le-am incercat pe ambele si am ramas la instant.in clipa de fata functioneaza pe el 3 calorifere duble de 120,140 si unul de 60 in baie.din toate testele pe care le-am facut,este necesara o putere minima de 5Kw pentru a putea aduce caloriferele la 70 grade.referitor la pompa,tot din teste,recomand minim 65-70W.personal,am luat un instant de 2l la 2Kw,la care am adaugat inca o rezistenta de 3Kw.asta pentru ca tipul asta avea termostat de reglare intre 30 si 70 grade.merge si cu instantul clasic de 5Kw, insa acesta decupleaza pe la 75 grade deci nu puteam sa aleg temperatura decat daca montam un termostat separat. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 va rog se poate o poza la instatnt?cat timp le tineti sa circule apa? Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Doar s-a mai scris..De ce va complicati cand puteti pune cate un calorifer electric cu ulei acolo unde e nevoie?. Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 calorifer cu ulei...am deja 4 buc...deci 4x2=8 kW...o sa sara naiba instalatia in aer....unde s-a mai scris rog linkstima Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 am probat si asta.am pus doua de 1000W intr-o camera si nu am avut eficienta dorita Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 va rog se poate o poza la instatnt?cat timp le tineti sa circule apa?apa circula permanent pana se opreste tot din termostatul de camera Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 calorifer cu ulei...am deja 4 buc...deci 4x2=8 kW...o sa sara naiba instalatia in aer....unde s-a mai scris rog linkstimaSi tu crezi ca o sa consumi mai putin pentru acelasi confort termic? Pui alea pe prima treapta si ai consumul mai mic, plus ca nu merg toate la maxim! . Link spre comentariu
catalin004 Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 si frig ca naiba pe prima treapta...eu le foloesc la tara....dar nu ma intereseaza consumul.....vreau cu un boiler saiu instant sa incalzesc mai multe camere Link spre comentariu
cheluakame Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Pai pana la urma ce va interezeaza, sa nu friga radiatoarele, sa incalzeasca camera, sa consume putin, sau doar sa va mandriti cu "incalzire centralizata"?Stabiliti necesarul termic al fiecarei incaperi, montati caloriferele sub geamuri cu suporti de radiatoare de fonta, faceti traseu cu cablu rigid pentru toate radiatoarele si daca va tin buzunarele puneti in fiecare incapere termostat de ambient.Rezultatele sunt aceleasi ca si cu centrala electrica, insa pretul de investitie mai mic."Complicatia" cu boiler/instant, pompa si etc se merita doar daca in viitorul apropiat aveti in plan alta sursa de incalzire sau una auxiliara (pompa de caldura, centrala gaz/lemne/peleti, panouri solare, etc). Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Nemaivorbind de consumul imens de curent si costurile aferente, de aproape patru ori mai mari decat incalzirea pe gaze naturale.Doar daca n-o avea o priza ,,magica,, Link spre comentariu
cheluakame Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Asta asa este intr-adevar.De aceea recomand mereu pompa de caldura Aer-Apa sau AC in loc de electrica clasica. Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 De ce recomandati mereu pompa de caldura Aer-Apa?Cea sol-apa nu este mai eficienta, eventual una cu expansiune directa, DX? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 E mai ieftin sa extragi caldura din aer decat din pamant, binenteles exista limitari in ceeace priveste temperatura minima ambianta. Link spre comentariu
cheluakame Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 De ce recomandati mereu pompa de caldura Aer-Apa?Cea sol-apa nu este mai eficienta, eventual una cu expansiune directa, DX?Ma refer in situatiile in care nu se poate monta una Sol-Apa sau Apa-Apa, iar energia electrica este singura utilizabila (un exemplu ar fi apartamentele).In cazul caselor, poate suna frumos pompa Sol-Apa sau Apa-Apa dar cand se pun costurile pe hartie, imediat incep beneficiarii sa spuna ca unu, doua focuri pe zi nu ii deranjeaza.Insa ne indepartam de subiect. Poate spune initiatorul pana la urma care-i dorinta sa. Caci 2000 wati oferiti de un radiator electric (atentie, nu convector caci este o diferenta), ori de unul cu agent termic incalzit de boiler tot acelasi lucru este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum