Vizitator Babylon Man Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Alte opinii, pareri, nimeni, nimic, pentru a lamuri acest subiect? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Ce sa mai fie de spus aici ? E un transformator cu prize de reglaj in primar si in secundar.Nimic nou si nici deosebit.Pe net nu e suficient sa cauti, mai trebuie sa stii si unde sa cauti.Numai cu schema intreaga in fata se poate deduce functionarea lui, nu doar o sectiune. Link spre comentariu
Vizitator Babylon Man Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Dacă există suspiciuni că nu sînt identice secundarele, cel puţin ca tensiune, se pot proteja cu siguranţe sau rezistenţe fiecare, iar dacă se doreşte redresarea tensiunii, e bine să se folosească cîte o punte ptr fiecare secundar, aşa vor fi separate electric.Daca exista o schema de sursa produsa de vreo firma consacrata (HP, R&S) cred ca mi-ar fi de folos. Link spre comentariu
Vizitator Babylon Man Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Scuzati calitatea imaginii, doar pe aceasta o am: Link spre comentariu
aly4quad Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 dar... ai mai postat o data si aici: viewtopic.php?f=41&t=159014unde ai primit cateva rasunsuri bune si exacte... Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 ...Daca exista o schema de sursa produsa de vreo firma consacrata (HP, R&S) cred ca mi-ar fi de folos.Ai deja o schema de la firma la care faci referire, dar ai deschis alt topic in care intrebai numai despre transformator.Strict pe baza franturii de schema postate (fara sa precizezi despre ce e vorba), eu am presupus ca e vorba de o sursa liniara.Acum, dupa ce am aflat ca e vorba exact despre ce am presupus, mi s-a confirmat si modul in care am presupus ca functioneaza releele,care introduc in circuit infasurarile secundare in functie de domeniile tensiunii de iesire.Nu inteleg de ce nu ai continuat discutia acolo, si ai gasit de cuviinta sa incarci inutil acest topic, care si asa e destul de incarcat si greu de urmarit de multe ori din cauza subiectelor paralele,ajungand in cele din urma sa soliciti aci scheme de surse, cata vreme, acolo ai postat o sch de sursa, fara sa spui ca e vorba de sursa.Care e logica?Nu crezi ca era mai firesc sa ceri acolo scheme de surse, si, eventual sa ceri detalii pentru sursa pe care deja ai postat-o (fara a preciza ce e, ne-ai lasat pe noi sa ghicim).Ma refer la detalii privind modul de functionare si ce anume nu intelegi din descrierea producatorului, pe care probabil o ai, de vreme ce ai avut si schema pe care ai postat-o. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Nu poti sa pui toata schema? De la ce este shema?Era secret.Dar acum, se pare ca s-a clarificat: Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Este o sursa destul de performanta a carei documentatie se gaseste pe net. Prizele din secundar au rolul de a reduce puterea disipata în elementul regulator. E posibil ca Rohde & Schwarz sa fi implementat si o functie de stabilizator rezonant (tinînd cont de condensatorul din primar) sau de comutare automata a primarului functie de tensiunea retelei (n-am apucat sa ma uit peste manualul de service). Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Este o sursa destul de performanta a carei documentatie se gaseste pe net. Prizele din secundar au rolul de a reduce puterea disipata în elementul regulator. E posibil ca Rohde & Schwartz sa fi implementat si o functie de stabilizator rezonant (tinînd cont de condensatorul din primar) sau de comutare automata a primarului functie de tensiunea retelei (n-am apucat sa ma uit peste manualul de service). Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 dar... ai mai postat o data si aici: viewtopic.php?f=41&t=159014unde ai primit cateva rasunsuri bune si exacte...Nu numai ca postat-o, dar a primit si observatia ca a stricat formatul paginii.Ca raspuns, a trantit imaginea la fel si pe acest topic, in loc sa dea un link la paginain care a mai postat, daca ar fi avut un minim de respect pentru colegii care i-au raspuns.Acolo n-a catadixit sa raspunda, si-si repeta isprava pe alte arii ale forumului.Probabil vrea sa experimenteze un model de babilonie... Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Este o sursa destul de performanta a carei documentatie se gaseste pe net. ....Stie de documentatie, de acolo a luat schema si a postat-o si la sectiunea incepatorilor, exact ca aci, fara macar un crop, latind si acolo formatul.De parca nu putea pune un link aci. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=158905#p1430467 In plus, a mai deschis subiectul si la sectiunea de transformatoare, unde cere... documentatia R&S... http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89&start=4530#p1430448 Asa ca, acum i se poate raspunde deja in 3 locuri. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=159014&p=1431271#p1425620 Cel putin deocamdata... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Probabil vrea sa experimenteze un model de babilonie... Cred ca mai degraba a vrut sa vada daca sunteti consecventi...daca aici primea alte raspunsuri? Tarasenia aia putea fi o sursa,dar la fel de bine in alte subiecte deschise poate fi un aparat de alungat tantari,si omul vrea sa stie sigur Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Am unit totul de la alimentatoate aici si am mutat subiectul la sectiunea incepatorilor, pt a fi unit cu celalat.@Babylon Man -nu mai posta peste tot aceelasi lucru. Si cu lipsa de informatii, sa ghiceasca cei care iti raspund. Link spre comentariu
Vizitator Babylon Man Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Buna seara,Va multumesc tuturor pentru informatii, abia acum sunt pe deplin lamurit.Scuzati faptul ca am postat in mai multe locuri, dar, dupa cum am mai spus, "cat mai multe opinii si pareri sunt binevenite".Dupa cum se stie, banuiesc, din dorinta de a face bine, practic faci mai mult rau. Am vrut si am postat imaginea pe orizontalaca sa fie mai usor de vizualizat, decat pe verticala, cum era imaginea pe care o detineam.Cu aceasta ocazie, in mod deosebit ii multumesc foarte mult userului @franzm pentru link-uri.O seara buna in continuare si Craciun Fericit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum