Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe cu filtru sau fara?

dj_bryz

Postări Recomandate

Am deschis acest subiect pentru ca am multe nelamuriri.-De ce difuzorul de frecvente joase trebuie sa aiba bobina si condensator/i? Si aici vorbesc de difuzoarele de joase care nu sunt woofere si de filtre care dau numai huruit.-Sunt difuzoare (ca cele de la tonsil unitra 75w) care se aud exceptional de frumos fara filtru si au niste medii si inalte foarte frumoase.-Motivul amplasarii filtrului pe joase este acela de a nu se incaleca difuzoarele intre ele... Joase/Medii?-Am mai observat ca un difuzor de medii de 10cm nu poate sa redea atat de bine vocea cum o reda unul mai mare care nu are filtru (si sa nu fie woofer..ca aici vorbesc de boxe 3 cai gen altus..si restul mai vintage.)-Inteleg ca filtrul trece jos nu anuleaza definitiv mediile chiar daca nu sunt la o frecventa normala a lor,ci doar le diminueaza, dar am dat peste filtre de boxe mai vechi "nemtesti" care nu "dadeau" decat "huruit".-Am incercat tot felul de schimbari ...de la 2.0 la 2.1 cu mediile si inaltele care le aveam pe 2.0 ca sateliti si un subwoofer pentru 2.1 si nu se auzea corect deloc, se auzea mai subtire mai PROST ..lipseau difuzoarele de joase care sa le compenseze cu putina voce groasa ..nu doar bubuiala.-Am mai obs. ca daca mediile au un condensator intre 10-22uf de ex..la volum mai mare distorsioneaza...ceea ce nu ar face fara condensator.M-am mai gandit ca acea bobina care alcatuieste filtrul de medii ar reduce distorsiunile condensatorului care la un anumit volum reda basul ca si cum ar fi rupt...dar nu este asa..ci face lafel.Si am mai obs ca daca difuzorul de medii este mic distorzioneaz amai rau la volum mai mare chiar daca nu se misca deloc conul.-Nu am avut filtre si boxe de 1000euro ..dar nici dibeisi . (Bine am avut ..dar nu au legatura cu proiectele astea de care vorbesc..ci le-am folosit in porcarii).1.Cum este corect un filtru de joase?2.Trebuie sa redea numai de la 100hz in jos? (La unitrele de 75 si la alte boxe nu exista decat bobina pe joase...dar la altele era un complet filtru de subwoofer ..si mediile nu faceau fata). Multumesc frumos ..m-am mai descarcat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio_gl

1

• dj_bryz

1

Top autori în acest subiect

filtrele de boxe sunt folosite indeosebi la boxele care au 2-3 difuzoare dedicate pentru un anumit spectru de frecventa, adica nu te poti astepta la un woofer sa-ti dea inalte sau medii clare in timp ce membrana acestuia executa miscarea pentru bas pentru ca acestea ar fi distorsionate in acel moment sau difuzorul nu le poate reda pentru ca nu este conceput sa le redea de aceea folosim aceste filtre astfel incat fiecare sa redea spectrul lui de frecventa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări