Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare de la priza pt masina de tuns Philips cu acu.

Vizitator raigas

Postări Recomandate

Vizitator raigas

Am o masina de tuns Philips cu acumulator 1,6 V 2W NiMh, model QC5015, a fost folosita putin dar acumulatorul nu mai tine si as vrea sa o pot folosi la priza. Cand este pusa la incarcat nu mai merge deloc, scrie si in cartea ei ca nu poate fi folosita cand incarca. As putea sa o fac sa mearga direct de la incarcator (1,6V 80mA)? Sa scot acumulatorul si sa scap cumva de partea aia care o opreste cand e la incarcat. Am vrut sa o desfac sa vad ce are inauntru dar, din pacate, nu vad niciun surub si nici nu imi dau seama de unde se poate desface. M-am gandit sa intreb aici, inainte sa comit ceva ireparabil , de obicei asta patesc cand imi bag degetele in electronica :). Eu, la ce nu stiu, merg pe incercari dar la electronice nu am avut succes cu metoda asta, am ajuns la concluzia ca, daca nu o nimeresti din prima, ai 99% sanse sa se arda ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• gymy

1

• smd-man

1

• itube

1

Top autori în acest subiect

Vizitator raigas

Nu am mai avut rabdare sa astept raspunsuri si am facut un pas in fata, am bagat cutitul in ea si am desfacut-o (evident ca au cedat clemele de plastic din interior, dar oricum nu aveam acces la ele), am taiat mufa de la incarcator si am pus firele direct la motoras, dar nu zice nimic, interesant e ca nu se aprinde nici becul de la incarcator, ledul verde se aprinde daca o leg la incarcare. Oare unde e problema, in incarcator sau in motoras? Cu aparatul de masura am asa:0V acumulatorul singur1,43V acumulatorul pe incarcare1 la bornele incarcatorului daca e in priza dar nu e conectat la aparat

Link spre comentariu
Vizitator raigas

Solutia era evidenta - un acumulator nou :da Nici nu e scump si scapi de cablul de legatura.

Aproximativ dar si mai bine :). Merge cu un acumulator de la camera foto, asa ca am adaptat un acumulator extern care se poate inlocui cand e descarcat cu altul incarcat. Nu mai am emotii ca ma lasa la jumatatea drumului.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator razvan78

Buna ziua! Doresc sa achizitionez si eu o masina de tuns numai ca toate au marimea de taiere cuprinsa intre 3- 21 mm. Asta insemana ca nu te poti tunde cu marimi mai mici de 3 mm??? (adica nr 2 de exemplu). Va multumesc frumos!

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Buna seara. E mai vechi subiectul ,dar pe tema. Saptamana trecuta vine la mine un coleg cu un aparat de tuns Philips la care nu mai are alimentator.

Zic : lasa-l ca ma ocup printre picaturi. Nestiind nimic despre el , zic hai sa-l desfac sa vad ce acumulator are in el. Il desfac si ce vad : un acumulator inseriat cu o dioda 1N4007 ce duc la bornele de incarcare, si un intrerupator pentru motor. Dupa ce am dezlipit acumulatorul (era cu inscriptionarea in jos lipita cu adeziv) vad ca este un NI-mh. Trag repede concluzia  : 1,2 v plus 0,6v pe dioda rezulta 1,8v deci maxim un 2v de la incarcator.

Dar surpriza: ma uit mai atent pe carcasa aparatului si scrie clar 4,2v .

Inrebare : Exista acumulatori ni-mh cu tensiuni mai mari de 1,2 v? Daca nu, cum explicati aceasta tensiune de incarcare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări