Mihai Popa Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Salut.Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o privinta.Dezvolt o aplicatie in care este necesar sa pastrez niste date in RAM dar la un moment dat este posibil ca sistemul sa intre in SLEEP. Ma intereseaza daca la revenirea din SLEEP - datorata unei intreruperi externe pe pinul RB0/INT0, variabilele mele se regasesc in RAM si pot lucra cu ele.MCU este PIC18F4620.Multumesc. Link spre comentariu
masterpic77 Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Variabilele vor fii in RAM la locul lor nealterate. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Ma gandeam eu...Dar scrie despre asta in datasheet? Este adevarat ca m-am uitat cam superficial, dar... Link spre comentariu
brad Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Ma gandeam eu...Dar scrie despre asta in datasheet? Este adevarat ca m-am uitat cam superficial, dar...Nu ai cum sa gasesti in datasheet-ul unui PIC explicatii despre functionarea unei memorii de tip RAM.De obicei, o memorie RAM este asociata cu o memorie volatila (pierde continutul la intreruperea alimentarii).Eventual poti cauta in datasheet ce se intampla cand procesorul intra in starea 'sleep'. Daca nu gasesti ceva legat de intreruperea alimentarii memoriei RAM in acesta stare, stai linistit: gasesti acolo datele. Link spre comentariu
10vid Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Chiar si dupa RESET continutul memoriei RAM ramane intact, atat timp cat Vdd sta peste 1.5V. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Multumesc de raspuns. Am verificat asta in simulare si am gasit datele acolo dupa iesirea din Sleep. Ideea e ca in datasheet nu am gasit nici o referire la ce se intampla cu datele din RAM in caz de intrare/iesire din Sleep, de asta am intrebat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum