Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu distorsiuni mici

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, cunoaste cineva o schema de amplificator pe care as putea sa o realizez ca incepator si care sa aiba distorsiuni cat mai mici? Recent am facut un miniamplificator cu tda2822 pentru o aplicatie fara pretentii.(pot spune doar ca se aude :) ) As dori sa fac un amplificator care sa se alimenteze la tensiuni de cca 12V si care sa aiba puterea undeva la 10-20w cu un sunet cat mai calr.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

6

• ratza

3

• Mircea

1

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vreau şi eu o maşină cu climă pe patru zone, cu interior din mahon şi piele, motor de 6,2 litri V8 sau V12, care să consume sub 3l/100 şi să nu coste peste 100 de lei.Pentru 12V nu-ţi rămîn decît amplificatoarele auto.

Link spre comentariu

Interesanta analogia intre industria auto si electronica. Sa inteleg ca la alimentari cu tensiuni mici, de cca 12V amplificatoarele sunt mai slabute din punct de vedere al calitatii sunetului? Ar fi ok si unul auto.

Link spre comentariu

In revista ruseasca Radioamator nr.3/2013 vei gasi un amplificator simplu cu LM383T cu alimentare la 12 volti, scoate 5W la 4 ohmi sl la 24 volti scoate 10W la un difuzor de 8 ohmi. Necesita un radiator de 10X10 cm.

Link spre comentariu

TDA1516BQ, vezi figura 3 din datasheet. 2x12W. Special facut pentru auto (12V). Altfel, un TDA2050 (alimentare asimetrica = 12V de la auto). Cred ca va scoate cam 4-5W dar de mai buna calitate decat cel mentionat mai sus.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Condensatorii C3 si C7 credeti ca ar fi bine sa fie de 4700uF? Iar cei de valori mici sa fie: ceramici, poliester?

Poţi să-i pui de 4700 fără probleme. C5 şi C6 ceramici, C1 cu film, restul electrolitici.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare ... am reusit sa termin amplificatorul - a functionat din prima. Insa mai vreau sa adaug urmatoarele:1. C5 şi C6 i-am pus poliester pentru ca nu am avut ceramici, astazi e posibil sa fac rost - au o influenta negativa?2. Daca schimb C3 si C7 cu cond de 4700uF se imbunatateste auditia? Chiar si in cazul in care amplificatorul e alimentat dintr-un acumulator 12V4Ah?3. C1 trebuia sa fie cu film.... am pus 2.2uF tantal pt ca nu am avut cu film. ( condensatorii poliester sunt cei cu film)?4. Daca in loc de cond 22uF-25V am folosit 22uF-160V este vre-o problema? In sensul ca poate afecta calitatea negativ? Multumesc pentru sfaturi....

post-59360-13982975328_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ai nişte răspunsuri la ''Amplificatoare''.La pct 1, sînt foarte buni, lasă-i aşa, cei ceramici au toleranţă mare şi trebuie din cei cu tensiuni mari de lucru. Oricum nu se justifică în audio un anume tip, toţi fac acelaşi lucru la frecvenţe joase.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări