mihaitss Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Salut. Doresc sa-mi confectionez doua incinte pe trei cai. Problema ar fi cum trebuie sa aleg difuzoarele si filtrul? Filtru de 100w 3 cai http://www.audio1.ro/filtru-3-cai-100w-4-ohmi.html iar difuzoarele sa fie tot de 100w sau toate trei adunate sa dea 100w?l Link spre comentariu
mihaitss Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Astept si eu un raspuns, daca se poate. Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Ai răbdare că abia acum ţi-am văzut subiectul.1. Ptr ce amplif vrei să faci boxele (putere, sarcină admisă)? În funcţie de asta se aleg difurile, filtrul, apoi se proiectează cutiile.2. Filtrul ăla e făcut la nimereală, ptr cît mai multe difuri, dar numai pe 4 Ohmi.3. Pe înţelesul tuturor: diful de joase primeşte majoritatea semnalului într-o boxă, deci el ar trebui să aibă puterea de 100W într-o boxă de 100W (de exemplu), celelalte mai puţin. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Filtrul ala nu o sa reziste la 100w nici mort cu conzii aia la 50v. Link spre comentariu
mihaitss Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Amplifucatorul are 200w, 100w pe canal 4 sau 8 ohm. Ma puteti ajuta cu o schema de filtre si ce dif ar trebui sa pun. Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Misterios amplif. E greu dacă nu dai toate informaţiile de la început.100W pe canal poate la 4 Ohmi dacă rezistă, la 8 Ohmi scade la jumate puterea debitată de finali, merge mai rece iar presiunea acustică e relativ aceeaşi. Puterea boxelor trebuie să fie mai mare ca vîrfurile redate de amplif, deci ar fi bine să faci boxe de 100W/8 Ohmi. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 fa unele pe 2 cai,sau mai sigur,ia unele gata facute de fabricadupa felul cum pui problema iti lipsesc si cunostintele de baza si nu o sa faci altceva decat o lada trista cu difuzoare,cu atat mai putin si pe 3 caiorice peste 2 cai deja este pt avansati,care stiu cu ce se incepe si unde trebuie sa se ajunga,altfel sunt bani si timp irosite aiureadaca vrei sa mesteresti ceva,gaseste pe cineva sa te ajute,sau urmeaza/reprodu un proiect documentat,te scuteste de o gramada de batai de cap.Este imposibil sa te invete asa ceva cineva pe forum din cateva vorbe Link spre comentariu
mihaitss Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Revin pe acest subiect, si doresc sa ma documentez in ceea ce privesc incintele. Daca se poate sa-mi spuneti daca gasesc pe undeva vreo carte, revista, a-si fi recunoscator.STIMA! Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 google: diy speakers enclosure , diy speaker box . Asta este ca idee sa vezi cum se fac si in functie de difuzoare ..le faci dimensiunile si etc.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum