Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat tableta ieftina

Patefon

Postări Recomandate

Va salut,Am imbatranit si am ramas in urma cu noile tehnologii asa ca va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe scurt, caut o tableta pentru pustiul din dotare (8 ani). In ordinea importantei:- Pret achizitie in jur de 500 Lei - Display rezistent la terfeleala- Carcasa rezistenta la trantitul de pe birou- Procesor orientat spre jocuri de complexitate medie si jocuri rulate prin intermediul unor platforme web (gen unity player de la LEGO)- RAM cat e nevoie pentru rulare fara intreruperi- Autonomie cat pentru 2 ore de joaca- Stocare 8 GB sunt suficienti- Modem 3G/4G nu e cazul, camera foto nu e cazul, HDMI nu e cazulMa puteti ajuta cu un sfat? Intre un DualCore la 1.6GHz si un QuadCore la 1 GHz care are sanse de a se deprecia mai repede (din punct de vedere al aplicatiilor)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Patefon

2

• crispus

1

• validae

1

• lavynyu

1

Top autori în acest subiect

Datele sunt insuficiente pentru a face comparatia intre dual si quad. Depinde mult si de nucleul procesorului (Ax).

De exemplu am un telefon quad A5 1.5GHz care se misca mai prost ca un Samsung Galaxy S2 care e dual core (A9, 1.2GHz).

Cel mai bine e cand se compara procesoarele exact.

Ca reguli generale m-as uita asa:

[*:3df9w26c] sa nu fie un model exotic, cu cat sunt mai multe in tara/lume cu atat mai usor se face reparatia soft sau hardware

[*:3df9w26c] as prefera o marca cat de cat cunoscuta, chiar mai slabuta, decat ceva puternic noname

[*:3df9w26c] sa fie produsa pentru Europa (am un telefon din india si nimeni nu vrea/poate sa-l repare in romania) si in caz de probleme, e mai complicat

[*:3df9w26c] daca iei noua, ia de undeva unde sa poti faci garantia fara probleme si complicatii

Link spre comentariu

Am ramas la doua modele:Un model autohton (Allview Viva Q7)Tip procesor Cortex A7Frecventa procesor 1000 MHzNumar nuclee Quad CoreDiagonala 7.0 inchTip display IPS LCDTehnologii Capacitiv MultiTouchRezolutie 1024 x 600 pixeliAltele Format 16:9Chipset video PowerVR SGX544 MP2 8 coreMemorie RAM 1024 MBVersus Mediacom SmartPad 8.0 S2Tip procesor Cortex A9Frecventa procesor 1600 MHzNumar nuclee Dual CoreDiagonala 8.0 inchTip display IPS LCDTehnologii Capacitiv MultiTouchRezolutie 1024 x 768 pixeliChipset video Quad Mali 400Memorie RAM 1024 MB

Link spre comentariu

Am ramas la doua modele:Un model autohton (Allview Viva Q7)Tip procesor Cortex A7Frecventa procesor 1000 MHzNumar nuclee Quad CoreDiagonala 7.0 inchTip display IPS LCDTehnologii Capacitiv MultiTouchRezolutie 1024 x 600 pixeliAltele Format 16:9Chipset video PowerVR SGX544 MP2 8 coreMemorie RAM 1024 MBVersus Mediacom SmartPad 8.0 S2Tip procesor Cortex A9Frecventa procesor 1600 MHzNumar nuclee Dual CoreDiagonala 8.0 inchTip display IPS LCDTehnologii Capacitiv MultiTouchRezolutie 1024 x 768 pixeliChipset video Quad Mali 400Memorie RAM 1024 MB

De adaugat ar fi sa nu va grabiti prea tare si sa mai studiati putin problema citind despre fiecare in parte pe net rewiev-uri ( de la cei care au cumparat aceste modele de tablete deja sa vedeti daca au probleme cu ele de ex. cu softul , blocarea acestora etc. ) deoarece este mare problema cu acest tip de aparatura la categoria low -cost si nunumai , spun asta deoarece foarte multe persoane se plang pe net de tabletele de toate soiurile !
Link spre comentariu

totusi trebuie sa tineti seama de un lucru...aceste tablete nu sunt facute sa tina prea mult...in max un an ve-ti avea o "mica" problema care o va face inutilizabia(sau partial utilizabila)poate aveti dvs noroc si gasiti o tableta minune... eu unul sunt pesimist in acesta privinta!stiu ca exista o garantie,dar....mult noroc! :da

Link spre comentariu

eu am luat pentru kinderu meu o tableta Goclever r70.pustiu are 4 ani si de la 3ani jumate o freaca de-o rupe si merge panarama :) (buseli, doarme cu ea, maini de macare, a luat si ceva lichide).deci conteaza mult de noroc.cel mai bine e sa mergi prin magazine sa testezi mai multe tipuri, este posibil sa iesi mai ieftin.Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări