Mays Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Salut am o lanterna cu acumulator Pb, si am o problema pe partea de incarcare, unde are o placa simpla 4 diode redresoare un led o rezistenta pentru led si inca o rezistenta care este arsa si nu mai reusesc sa citesc culorile de pe ea. Normal ar fi trebuit sa scoata 5V. Nu se mai vede decat prima culoare dupa ea care e verde, am incercat mai multe rezistente care incep cu verde dar sub 120V nu pot sa scot. Ce pot pune acolo Multumesc Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 are o placa simpla 4 diode redresoare un led o rezistenta pentru led si inca o rezistentaNu avea și un condensator de 330-470nF/250-400V? Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 De regula rezistentele se intre rup cam pe la mijloc, unde degajarea de caldura este maxima. Razuieste usor vopseaua de pe rezistenta si vei observa locul unde aceasta este intrerupta. masoara de la fiecare capat pana la intrerupere si insumeaza valorile. Asa iti faci o idee ce valoare avea rezistenta. Link spre comentariu
nelutu Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 salut,nu ai specificat de cat este acumulatorul,ai o schema pentru o lanterna cu acumulator de 4,2v Link spre comentariu
Mays Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Am rezolvat, rezistenta era de 560K, cod culori Verde-Albastru-Galben-Auriu, cum era inegrita la mijloc am confundat albastru cu negru si am mai ars una de 500k, dar pana la urma cu multa lumina am vazut un colt de albastru.Multumesc tuturor pentru raspunsuri Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Am mai ars una de 500kNu te cred!Verde Negru Negru Portocaliu (5 0 0 x 10 la a treia) găsești așa de rar... și să se și ardă când cea originală era cu doar 60kOhmi mai mare...http://www.tme.eu/ro/details/mgr1w-500k ... royal-ohm/ Link spre comentariu
Mays Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Am mai ars una de 500kNu te cred!Verde Negru Negru Portocaliu (5 0 0 x 10 la a treia) găsești așa de rar... și să se și ardă când cea originală era cu doar 60kOhmi mai mare... http://www.tme.eu/ro/details/mgr1w-500k ... royal-ohm/ Daca ai fi citit cu atentie ce am scris ai fi inteles ce am vrut sa spun, dar te-ai repezit sa ma apostrofezi ca de, doar suntem romani. Am zis ca in loc de albastru am crezut ca e negru si am pus una (verde-negru-galben-auriu= 500 Kohm+/- 5%) pe cand cea originala era (verde-albastru-galben-auriu = 560 Kohm +/- 5%), si nu stiu daca s-a ars sau nu, doar ca s-a incalzit foarte tare si incepuse sa-si schimbe culoarea, as pune si o poza dar nu merita efortul, le multumesc celor care mi-au raspuns la obiect Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Daca nu dai date complete, nu ai rezolvat nimic. Incarcarea acumulatorului printr-o rezistenta de 560k e o himera.Acolo ar fi trebuit sa fie si un condensator de 470nF - 1uF, rezistenta aceea probabil era pusa pentru descarcarea condensatorului la scoaterea din priza. Pune o poza cu lanterna desfacuta sau cu placuta si acumulatorul. Link spre comentariu
capabilu Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Colegul Validae are dreptate C-1micro R-560K Link spre comentariu
Mays Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Problema am rezolvat-o, este o simpla placa, care respecta principiul general C-ul de 1uF in paralel cu rezistenta cu care am avut probleme de 560k, led in serie cu inca o rezistenta si 4 diode. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum