Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformare sursa ATX

Vizitator nekhbet

Postări Recomandate

Vizitator nekhbet

Salut,Am o sursa ATX de 450W si as vrea sa fac, daca se poate, cu LM350 si o clona de Arduino mini (pentru partea de voltmetru/ampermetru/afisare lcd) o sursa 2V-24V. Problema este ca sursa are +12V dar in acelasi timp si -12V .. deci 24V diferenta. Este realizabila idea? A mai incercat cineva asa ceva?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• gabiferaru

1

• dodo007

1

• Emil 1986

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nekhbet

Pe ramura -12V ai curent prea mic si nu te ajuta

Aha, deci daca folosesc sursa pentru curenti mai mari ar fi mai bine sa ma incadrez in intervalul 3-12V? Cat de mic ar fi curentul daca e sa folosesc si -12V?
Link spre comentariu

din cate am vazut eu in sursele astea -12v sunt luati tot din infasurarea din care sunt luati si cei +12v doar ca dioda care face redresarea este mai mica,daca o schimba cu 1 la fel ca cea de pe +12v nu poate trage acelas curent ca cel de pe +12v?

Link spre comentariu

1) sunt 2 diode si trebuie puse pe radiator (redresare cu mediana).2) cu inductanta de iesire ce facem? Ca infasurarea de -12V e cu sarma subtire. Cea de +12V e cu o sama mult mai groasa.Apoi mai trebuie montati si aceeasi conzi de filtrare si eventual inductanta suplimentara dintre ei (depinde de sursa).

Link spre comentariu
In topicul mentionat, gasesti o trimitere la adresa http://www.chirio.com/switching_power_supply_atx.htm , unde ai doua variante de modificare a unei surse atx. Eu am facut varianta de 0-30v si functioneaza ireprosabil. Necesita insa, asa cum spune Dr.L, un pic de munca la "defrisat" si schimbat citeva piese pe iesire (toate astea , daca sursa este cu 494 sau 7500).Bafta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări