Vizitator nekhbet Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Salut,Am o sursa ATX de 450W si as vrea sa fac, daca se poate, cu LM350 si o clona de Arduino mini (pentru partea de voltmetru/ampermetru/afisare lcd) o sursa 2V-24V. Problema este ca sursa are +12V dar in acelasi timp si -12V .. deci 24V diferenta. Este realizabila idea? A mai incercat cineva asa ceva?Multumesc anticipat! Link spre comentariu
gabiferaru Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Citeste aici: viewtopic.php?f=41&t=38801 Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Pai ai cautat/citit p-aici inainte sa deschzi un subeict nou?Ca idee, e realizabil. Dar nu asa simplu (la partea cu sursa atx). Link spre comentariu
Vizitator nekhbet Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Mersi de link :)Am cautat dar cautarea de pe forum nu te lasa sa cauti cuvinte de mai putin de 4 caractere deci nu am putut cauta "ATX". Link spre comentariu
Vizitator nekhbet Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Pe ramura -12V ai curent prea mic si nu te ajutaAha, deci daca folosesc sursa pentru curenti mai mari ar fi mai bine sa ma incadrez in intervalul 3-12V? Cat de mic ar fi curentul daca e sa folosesc si -12V? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Mic. Putine sute de mA. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 din cate am vazut eu in sursele astea -12v sunt luati tot din infasurarea din care sunt luati si cei +12v doar ca dioda care face redresarea este mai mica,daca o schimba cu 1 la fel ca cea de pe +12v nu poate trage acelas curent ca cel de pe +12v? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 1) sunt 2 diode si trebuie puse pe radiator (redresare cu mediana).2) cu inductanta de iesire ce facem? Ca infasurarea de -12V e cu sarma subtire. Cea de +12V e cu o sama mult mai groasa.Apoi mai trebuie montati si aceeasi conzi de filtrare si eventual inductanta suplimentara dintre ei (depinde de sursa). Link spre comentariu
dodo007 Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Citeste aici: viewtopic.php?f=41&t=38801In topicul mentionat, gasesti o trimitere la adresa http://www.chirio.com/switching_power_supply_atx.htm , unde ai doua variante de modificare a unei surse atx. Eu am facut varianta de 0-30v si functioneaza ireprosabil. Necesita insa, asa cum spune Dr.L, un pic de munca la "defrisat" si schimbat citeva piese pe iesire (toate astea , daca sursa este cu 494 sau 7500).Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum