Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor cu un plasma speaker

klayus

Postări Recomandate

Salutare colegi forumisti,

Mi-am propus sa-mi fac si eu un plasma speaker dupa linkul asta:

http://www.instructables.com/id/A-relia ... a-speaker/

am facut PCB-ul in eagle:

Posted Image

si schema

Posted Image

si realizarea:

Posted Image

flyback-ul:

Posted Image

si inelul de ferita:

Posted Image

precizez ca inelul de ferita e scos dintr-un monitor vechi, am citit ca SG3525 se poate incalzi de la un tor neadecvat dar nu am acum sa-mi dau seama daca asta e ferita sau nu. am inteles ca cele galbene din surse PC nu sunt bune pentru asa ceva.

in loc de bobina de pe flyback am pus un bec sa vad daca merge si merge.

am alimentat de la 24V - 2 baterii pb de 12V in serie.

cu becul am consum 1 amper, cu bobinajul facut de mine pe flyback am 0.6 amperi.

2 probleme am:

flyback-ul nu face nici o scanteie - am vazut ca are un intrefier de 1mm, poate 2 mm. afecteaza cu ceva asta?

si a 2 aproblema e ca se incinge rau sg3525. diodele zener sunt BZX85C, in rest nu am modificat nimic. care ar putea fi problema?

am masurat cu frecventmetrul si am 50khz pe iesire.

ms anticipat

LE:

l-am facut sa faca scanteie. tensiunea bateriilor scadea sub 10V in sarcina si 5V pe iesire.

singura problema ramasa e SG3525 care se incinge foarte tare.

help :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klayus

3

• andreivlad1999

3

• Georgefreerunner

1

Top autori în acest subiect

Ce diode ai pus? UF4003 sau altceva? Diodele zenner le-ai pus de 12V sau de alta valoare?Verifica fazarea infasurarilor toroidului si eventual incearca si un alt tor. S-ar putea ca acesta sa tinda sa se satureze.

Link spre comentariu

diodele sunt UF4007, zennerele sunt de 12V si fazarea la tor e corecta ca altfel bubuiau fet-urile.am masurat si tensiunea de iesire din SG3525 e de 10V cand la intrare am 22V.e posibil sa fi pus ceva in scurt? sau se poate sa fie de la saturarea miezului?cred ca d-asta se incinge asa de tare.pe placa e o eroare pe care am corectat-o ulterior, am uitat sa unesc pinii 15 si 13. adica alimentarea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări