Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare digerentiala robineti calorifer la centrala termica

catax4u

Postări Recomandate

Va salut. Am o intrebare laegata de modul cum poate fi ajustata temperatura intr-o camera din robinetii caloriferului. Centrala e Ferroli. Din ce am mai citit pe net modul de reglare al caloriferelor ar fi urmatorul:- la ultimul calorifer se deschid complet robinetii atat pe tur cat si pe retur- celelalte calorifere trebuie lasate cu turul complet deschis si din retur se ajusteaza in asa fel incat sa ai o diferenta de temperatura dintre tur si retur de 12 grade (returul mai rece cu 12 grade decat turul) Acum, pe mine intereseaza sa reglez individual un singur calorifer intr-o singura camera pt ca se face prea cald acolo si intrebarea ar fi cum se face treaba asta, se lasa turul complet deschis si se regleaza din retur sau invers..? Mentionez ca ambientul este in alta camera nu in camera cu pricina.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

1

• catax4u

1

• cheluakame

1

• andreivlad1999

1

Top autori în acest subiect

Oricare dintre robineti(tur sau retur) vor face exact in principiu acelasi lucru si anume introduc pierderi de presiune dinamice si reduc debitul de apa ce tranziteaza caloriferul. Debitul de apa mai mic prin calorifer face ca o cantitate mai mica de caldura sa fie cedata de catre apa caloriferului si de catre calorifer mediului ambiant.Eu zic ca e de preferat sa lasi turul deschis la maxim si sa reglezi returul pana ai o temperatura suficient de mare in camera. Din robinetul de tur poti sa mai reduci temperatura cand este cazul adica atunci cand este prea clad in camera. Daca e cazul mai modifici reglajul din retur pana cand temeperatura din camera este asa cum o doresti tu.

Link spre comentariu

Reglaj brut din robinetii de retur (din ce in ce mai inchisi inspre sursa, asta pentru egalizare, mai ales cand instalatiile sunt pe 2 nivele si apa calda are tendinta de a urca mai repede la etaj) si reglaj local din robinetii termostatati. Centrala se va seta pe temp. ceva mai mare (pt. a avea rezerva in cazul unei variatii mari si bruste de temp. exterioara) iar la capatul coloanei se lasa un calorifer fara robinet termostatat (eu am lasat cate un calorifer tip registru in baie, la parter si la etaj); si acestora li se poate regla robinetul pe retur cat sa aiba ceva circulatie.

Numai asa fiecare camera poate avea temp. dorita oricand.

Ambientul trebuie suntat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări