Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe homemade - ajutor!

Vizitator mihaigl

Postări Recomandate

Vizitator mihaigl

Buna ziua , ma numesc mihai si sunt nou pe acest forum dar si incepator in electronica. Vreau sa imi creez 2 boxe acustice si sper sa ma ajutati la configurarea lor. Difuzoarele pe care vreau sa le folosesc sunt :

Difuzor - http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/difuzor-10inch-alien-0810-8ohm-p-7716

Tweeter - http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/tweeter-piezo-f27-p-4895

Filtru - http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/filtru-boxa-cai-100w-8ohm-hv211-p-3570

Acum dupa cum spuneam , astept parerile voastre , buget pentru difuzoare ar fi de 200lei sau putin peste. Vreau sa ma ajutati sa creez incinta , sa ma ajutati cu cotele necesare si parametri TS. Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Binu

9

• Emil 1986

6

• gabiferaru

4

• maxente

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Renunta in primul rand la difuzoarele piezo, sunt penale, cu un sunet oribil.Banuiesc ca vrei sa-ti construiesti niste incinte, "a crea", in cazul de fata, nu e un termen prea potrivit.

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa renunti din start la componentele respective.La finalul proiectului vei ramane foarte dezamagit de rezultat.Plus ca vei mai si depune munca in constructia lor.Pur si simplu nu se merita sa arunci banii pe componentele alea.Mai bine pune mana si strange ceva banuti si cumpara ceva la mana a doua. Asa vei fi mai multumit de rezultat.Difuzoarele alea sunt de provenienta chinezeasca ...pentru care nu vei gasi nicaieri in lume parametrii TS.Iar avand in vedere pretul si calitatea lor, ...nimeni nu v-a pierde timpul sa masoare pentru tine parametrii TS.Sfatul meu este sa nu pierzi timpul cu asemenea componente...nu vei castiga nimic.

Link spre comentariu
Vizitator mihaigl

Tocmai am vorbit cu cineva , un prieten , are 2 boxe cu inaltimea de 60cm , trebuie sa ma duc sa le vad in seara asta , le da pe o bere daca imi plac , mi-a spus ca sunt vechi , dar e un inceput bun , pot schimba pe viitor difuzoarele. De firma Dibeisi ce spuneti? Au difuzoare mai bune low buget?

Link spre comentariu

Nu te orienta spre piata chinezeasca.Dibeisi, ...si ei fac parte tot din aceeasi categorie.Nu face si tu aceeasi greseala ca mine si ca multi altii,...cumparand produse chinezesti de proasta calitate. Vei ajunge sa fi total nemultumit.Fereste-te de produsele: Dibeisi, Alien, Bluetech, SAL,WestPRo....etc. Sunt produse chinezesti care nu fac nici doi lei.Incearca sa te mai documentezi un pic in ceea ce priveste producatorii de echipamente si componente audio de buna si foarte buna calitate. Si intre timp,...strangi banuti si iti iei ceva bun care sa te "unga" pe timpane. :da

Link spre comentariu
Vizitator mihaigl

Nu imi permit sa dau bani pe difuzoare profesionale , am vazut si pe youtube boxe facute cu dibeisi si alte difuzoare mai prost calitative si erau suficiente pentru o camera sau curte , nu vreau sa-mi fac boxe pentru nunti si botezuri , ramane doar sa ma ajutati voi. Boxe sh gata facute nu doresc , vreau sa ma implic eu pentru a invata .

Link spre comentariu

Nu trebuie sa iti faci boxe profesionale.Dar ceea ce ai ales tu este foarte prost din punct de vedere calitativ.Asteptam rezultatele obtinute daca te vei decide pana la urma sa le cumperi.Mult noroc.P.S.: ai nevoie!

Link spre comentariu

@mihaigl mai asculta ce zic si altii

Construirea boxelor este foarte complicata, trebuie sa ai in buzunar cel putin 2000 - 2500 ron ca sa incepi ceva de la zero

Ce vrei tu sa faci acolo va iesi un coteţ cântător si doar atat

Cea mai buna sansa a ta e sa cumperi ceva second

Ca sa te convingi sunt aici cativa oameni care au facut niste proiecte de la zero si nu sunt ieftine deloc !!!

Uite aici un exemplu viewtopic.php?f=4&t=158608

Link spre comentariu

@mihaigl noi nu vrem sa te luam la misto sau sa te descurajam. Noi vrem sa te convingem sa nu arunci banii pe prostii si sa incerci sa vezi ca ceea ce e bun costa. Dar te va satisface pe deplin.

@maxente trebuie sa il intelegem si pe el ca e tanar si ca nu dispune de un buget considerabil in momentul de fata. Trebuie sa ii explicam ca poate sa mai astepte si sa mai stranga banut cu banut si asa v-a ajunge sa aprecieze lucrurile de calitate.

Link spre comentariu
Vizitator mihaigl

Multumesc tragaci pentru intelegere. Oircum voi continua co proiectul de mai sus , pentru un incepator ca mine invat putina electronica, momentan citesc despre parametri , incinte , litraj , filtre, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări