Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 1,2-30v 3A

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Marian

2

• alcon

2

• cearda

1

Top autori în acest subiect

Regulatorul este LM317 deci DA, are protectie la scurt, dar nu stiu de unde ai scos tu 3A in titlu ca regulatorul folosit este capabil de un maxim de putin peste 2A in conditii stricte. Buzzer-ul banuiesc ca ar avertiza o eventuala suprasarcina numai ca nu vad cum poate functiona ca de obicei are nevoie de un generator de semnal care sa-l comande. Pentru ce este ventilatorul? pai o sursa de calculator pentru ce are ventilator in ea? radiatorul procesorului de pe placa de baza, pentru ce are ventilator pe el? evident pentru racire fortata, sursele liniare disipa mult si in lipsa unui radiator suficient de mare sa faca fata cu ventilatie naturala, se foloseste ventilator.PS: Schema aia mi se pare mai degraba un experiment, nu i-as acorda nici cea mai mica atentie, daca tot umblii dupa ceva simplu atunci nu vad de ce nu ai folosi schema lui @Smilex cu LM317+PNP, e mult mai ok.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...Buzzer-ul nu este, ce stii tu, tabla aia rotunda si galbena din jucariile chinezesti...

Nu presupune a cunoaste ceea ce eu stiu si la ce ma refer, nu faci decat sa fii offtopik devreme ce nu ma cunosti.Oricum Dr.L a lamurit treaba.
Link spre comentariu

Stiu, denumirea "tablele alea" din jucariile chinezesti, care pot fi si albe,

este pentru vulg, iar [element(difuzor) piezo] este “Pour le connaisseur”.

Posted Image

how to take screenshots

Dela "garajuluimike" zicere:

"se foloseste un element(difuzor) piezo direct pe iesirea 10 a integratului si/sau un buzzer de 12V pus intre GND si colectorul tranzistorului T."

Posted Image

how to take screenshots

Denumirea de buzzer este una mai larga, ele sunt:mecanice, electromecanice sau piezo.

Cele piezo sunt: external drive buzzer (tablele alea) si self drive buzzer (cele cu tranzistor).

Posted Image

how to take screenshots

sau

Posted Image

how to take screenshots

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări