cearda Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 As dori sa realizez aceasta sursa doar daca are protectie la scurt. 1:A-mi puteti spune daca aceasta sursa are protectie? 2:Pentru ce este ventilatorul? 3:Pentru ce este buzerul acela? Va multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Regulatorul este LM317 deci DA, are protectie la scurt, dar nu stiu de unde ai scos tu 3A in titlu ca regulatorul folosit este capabil de un maxim de putin peste 2A in conditii stricte. Buzzer-ul banuiesc ca ar avertiza o eventuala suprasarcina numai ca nu vad cum poate functiona ca de obicei are nevoie de un generator de semnal care sa-l comande. Pentru ce este ventilatorul? pai o sursa de calculator pentru ce are ventilator in ea? radiatorul procesorului de pe placa de baza, pentru ce are ventilator pe el? evident pentru racire fortata, sursele liniare disipa mult si in lipsa unui radiator suficient de mare sa faca fata cu ventilatie naturala, se foloseste ventilator.PS: Schema aia mi se pare mai degraba un experiment, nu i-as acorda nici cea mai mica atentie, daca tot umblii dupa ceva simplu atunci nu vad de ce nu ai folosi schema lui @Smilex cu LM317+PNP, e mult mai ok. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Buzzer-ul nu este, ce stii tu, tabla aia rotunda si galbena din jucariile chinezesti. Sunt buzzere de 5V, 12V ba chiar unele care suna incepand dela 6V pana la 24V. Seamana cu astea: http://postimg.org/image/ta868vaqd/ Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 'tabla' aia nu e buzzer, e un difuzor piezo.Buzzerele astea pot avea sau nu integrate generatoare. Si arata la fel. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 ...Buzzer-ul nu este, ce stii tu, tabla aia rotunda si galbena din jucariile chinezesti...Nu presupune a cunoaste ceea ce eu stiu si la ce ma refer, nu faci decat sa fii offtopik devreme ce nu ma cunosti.Oricum Dr.L a lamurit treaba. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Stiu, denumirea "tablele alea" din jucariile chinezesti, care pot fi si albe, este pentru vulg, iar [element(difuzor) piezo] este “Pour le connaisseur”. how to take screenshots Dela "garajuluimike" zicere: "se foloseste un element(difuzor) piezo direct pe iesirea 10 a integratului si/sau un buzzer de 12V pus intre GND si colectorul tranzistorului T." how to take screenshots Denumirea de buzzer este una mai larga, ele sunt:mecanice, electromecanice sau piezo. Cele piezo sunt: external drive buzzer (tablele alea) si self drive buzzer (cele cu tranzistor). how to take screenshots sau how to take screenshots Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Pai deja s-a inteles care-i treaba... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum