Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator suplimentar UPS

Vizitator flaviu123

Postări Recomandate

Vizitator flaviu123

Buna seara! Doresc un sfat legat de atasarea unui acumulator suplimetar la UPS. Mai exact, detin un UPS 480W, cu acumular 12V de 9 Ah pe care il folosesc pentru functionarea unei pompe de reciculare a apei-38W (daca apare o pana de curent), intr-o instalatie de incalzire incorporata intr-o soba de bucatarie. Instalatia din interiorul sobei e din cupru iar imbinarile sunt cositorite, nerezistand la focul din soba daca pompa stationeaza mai mult de 5 min, lucru care poate aparea la cea mai mica pana de curent. Aceasta problema poate fi evitata daca sting focul din soba, avand timp suficient sa fac asta pt ca acumulatorul UPS-ului are o autonomie de cel putin 1,5 h pentru singurul consumator (38W). Dar ce se intampla daca umplu soba de lemne si plec de acasa, iar in lipsa mea se produce o pana de curent?.....autonomia acumulatorului e prea mica pentru a mentine in functie pompa pana la stingerea de la sine a focului. Acestea fiind datele problemei as dori sa leg in serie un acumulator de de 12v cu acceasi capacitate (9 Ah) pentru a-i dubla autonomia, suficient timp pentru a preveni problemele imaginate mai sus. Intrebarea e daca pot sa fac asta, adica daca rezista aparatul? Mentionez ca UPS are si protectie termica, dar nu stiu daca ma ajuta asta la ceva.... Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Relav

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti folosi 2 acumulatori dar nu legati in serie ci in paralel. Ar fi bine sa ai 2 acumulatori la fel de buni. Cand ii conectezi in paralel sa fie la fel de incarcati, pentru a nu debita curent din unu in celalalt (pana la egalizarea tensiunilor)

Link spre comentariu

Nu ai inteles bine. Pentru a mari curentul debitat se leaga in paralel, respectiv bornele plus impreuna si bornele minus impreuna si tensiunea ramane aceeasi. Daca se leaga in serie creste tensiunea debitata (se dubleaza) dar curentul maxim este acelasi.Sfatul meu este sa prelungesti cablurile de legatura in afara UPS-ului sa-i pui niste borne serioase si sa-l legi la un acumulator auto de 45-60A/h. Eu asa am UPS-ul de 5 ani la PC si nu am avut treaba cu el.Singura precautie ar fi sa pui totusi o siguranta automata de 10A pe unul din cablurile ce duc la acumulator, fiindca in caz de scurtcircuitare a tranzistorilor mosfet, acestia iau practic foc din cauza curentului mare de scurtcircuit. Siguranta o montezi in spatiul ramas in UPS dupa ce scoti jucaria de acumulator original.

Link spre comentariu
Vizitator flaviu123

Stiu ca e mai bine cu o singura baterie, dar bugetul e redus si in plus UPS-ul e nou si nu am descarcat acumulatorul decat o singura data sa vad ce autonomie are cu pompa iar daca pun un acumulator identic cu al lui si folosesc niste borne de acceasi marime, nu cred ca ar pune probleme. Voi ce credeti?

Link spre comentariu

Nu trebuie sa fie musai noua bateria auto, a mea e una veche de vre-o 10 ani si merge brici pe UPS.Dar merge si cu doi acumulatori identici, se va dubla timpul de functionare in avarie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări