Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino UNO R3

zahariaiulian

Postări Recomandate

cam devine off-topic, dar in php sub linux poti scrie asa:

<?phpecho `tail -n 1 TempServer.log`;?>

si asta nu numai pentru frumusetea codului.

daca vrei ca fisierul log sa stocheze masuratori anterioare , acesta va creste,

iar comanda $file=file(...) citeste de fiecare data tot fisierul in memorie numai pentru a afla continutul ultimei linii. Cam ciudat , nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...

am si eu aceasi problema cu lungimea cablului. nu are 10 metri, are doar vreo 4-5m, e cablu de alarme, ecranat, 6 fire.

eu insa in montaj (nu folosesc Arduino, am atmega pe pcb cu cristal si cond) am si un IRL540+motor dc, care face zgomot...

pot oare face ceva ? ... pe alte intrari analog, am vreo 2 termistori de 10k care nu sufera de perturbatii , dar LM35 sare in toti parametrii.

i-am pus si un resistor intre iesire si gnd de 18k, si un cond de 10uF in paralel, pentru nici un rezultat. ..

cum s-ar spune, please help :)

Link spre comentariu

am avut si eu problema asta, am  scapat de ea folosind 2 solutii:

1- am  amplificat cu 100 iesirea in tensiune a  senzorului si am expediat-o pe vreo 10 m de cablu audio ecranat, dupa care  la celalat capat o scalam inapoi sau o foloseam asa...

2- am aruncat  senzorii cu iesire analogica si am recurs la cei digitali.

Link spre comentariu
Vizitator mellbo

lm35 care il folosesc eu, e in plaja 0-100,si are 2.xV pe la 23C.am mai multi tot asa sunt.. daca nu reușesc.. o sa folosesc un termistor. am văzut ditamai termometru de camera cu termistori deci, de ce nu.. sau un attinty85, eventual spi.. sau macar tx

Link spre comentariu

am trecut la termistor [+5----2.2K---ADC---2.2K---GND], si din prima strigare, au coincis temperaturile la zecimala.

sa nu mai aud de LM35. eventual de DS18B20+

imi trebuia pentru chestia asta de aici (video)

Cam urat butonul ala, dar imi trebuia ceva gradat, si nu vreau in unele proiecte sa folosesc EEPROM. Prietenii stiu de ce.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

DS18B20 este foarte bun pentru distante mari dar nu in conexiune parazita (2 fire). Am pus pe cablu UTP de 25 de metri si functioneaza foarte bine Vcc=5V. Pe butonul ala gradat(care da bine in audio), iti dadeam doua push-uri de panou ca sa faci plus si minus :) la valori de miligrade. Apropo ce fel de regulator e implementat in montajul din video? Din pacate tot ce e analogic are nevoie de adaptare si ecranare pe distante mai mari .

Link spre comentariu

daca te referi la regulator de 5V, LM317

nici vorba de alimentare parazita, ce mai conteaza 3 fire in loc de 2..

puteam face cu ce zici, dar tot trebuia sa fie nevoie de EEPROM. nici nu ma gandesc. prea des am avut probleme cu eeprom pentru atmega328pu. oricum e full automat, reglezi doar temperatura ca la bunica :) ... restul..e can-can.

si nici nu vroiam inca ceva in jurul lui. tare mi urat de butonul ala dar o sa ma obisnuiesc eu, oricum e home made, in definitiv, nu :) ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut,

Imi pare rau ca nu am mai continuat la acest proiect din cauza timpului. Acum sper sa il pot finaliza. 

Lucrez acum pe un template pe care nu am apucat sa il editez, dar in timp il voi aranja si voi lasa pe el doar ce ma intereseaza.

In momentul asta am doar un senzor de temperatura Dallas pe arduino si se afla langa server, web  : link

Zilele urmatoare o sa incerc sa adaug toti senzorii prin casa si sa ii conectez la sistem. Daca aveti ideei noi va astept cu drag :)

Revin!

Editat de zahariaiulian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări