radu_bc Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Am inteles ce vrei tu sa faci. Dar trebuie sa-i "spui" din program sa scrie date in fisier, ca el n-are de unde sa stie ce sa faca cu "data.txt". ceva de genul: import processing.serial.*; int lf = 10; // Linefeed in ASCII String myString = null; Serial myPort; // Serial port you are using void setup() { myPort = new Serial(this, Serial.list()[1], 9600); output = createWriter("data.txt"); } void draw() { while (myPort.available() > 0) { myString = myPort.readStringUntil(lf); if (myString != null) { print(myString); // Prints String output.println (myString); output.close(); } } } Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Mai trebuie adaugat la codul asta de la tine PrintWriter output; Dar nici asa nu scrie in text-ul data.txt, eu m-am blocat, daca ne poate ajuta cineva..... Link spre comentariu
radu_bc Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Mai simplu ar fi sa scrii pe un card SD Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Nu, vreau doar sa imi salveze datele in text, eu de acolo le iau cu php si imi fac schema casei pe website si imi afisez temperatura acolo, ce usi am deschise de la sistemul de alarma si multe altele. Dar se pare ca m-am blocat la scrie in text. Eu asa am vazut modele pe net cum poti scrie in acel txt cu processing.org, totusi poate reusim sa il facem sa functioneze. Multumesc! Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Nu cumva trebuie sa faci un program, de exemplu in VB, care sa primeasca datele de pe serial (RS232) si apoi sa le salveze intr-un fisier .txt? Eu cred ca asa trebuie sa faci.Nu stiu sa existe vreo comanda sau vreo functie care sa scrie intr-un fisier .txt direct de pe serial. Link spre comentariu
radu_bc Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Nu cumva trebuie sa faci un program, de exemplu in VB, care sa primeasca datele de pe serial (RS232) si apoi sa le salveze intr-un fisier .txt? Eu cred ca asa trebuie sa faci.Nu stiu sa existe vreo comanda sau vreo functie care sa scrie intr-un fisier .txt direct de pe serial.Asta a incercat si el sa faca, doar ca in processing. Cu VB sau C# ar fi cel mai simplu.Sunt programe gen serialmonitor care pot scrie si in fisier txt, dar ala scrie in fisier TOT ce primeste pe port, ceea ce nu cred ca ar fi util. Aici ar trebui un fisier txt cu o singura linie de text care sa contina temperaturile si de cate ori face update, sa rescrie tot fisierul. Asa ar fi mai simplu de preluat prin php si afisat in browser. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Bun, cu ce anumte trebuie sa incerc? Chiar la C++ sunt praf sau altceva. Link spre comentariu
radu_bc Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 incearca C#. gasesti o gramada de tutoriale pe net. Ai aici unul care citeste de pe COM si scrie in fisier http://stackoverflow.com/questions/1252 ... -text-file Pe ce port ai Arduino? COMx? Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Pe com3, pe asta lucreaza arduino. Link spre comentariu
radu_bc Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 vezi ca ai PM... Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Bun, haideti ca am gasit o rezolvare de citire data si scriere in .txt pe linux. Am downloadat si instalat pe linux ttylog dupa care am folosit comanda: dmesg | grep tty si mi-a afisat: ttyACM0: USB ACM Device Bun, inseama ca ca arduino foloseste ttyACM0, urmatoarea comanda: cat /dev/ttyACM0 > home/name/file.logSi incepe sa imi scrie in text. Sunt happy acum! Mai avem si varianta pentru WINDOWNS pe care o instalati de aici si se numeste CoolTerm, aveti un tutorial pe youtube cum sa il folositi. Multumesc pentru ajutor baieti, nota 10+ ! Link spre comentariu
brad Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Bun, haideti ca am gasit o rezolvare de citire data si scriere in .txt pe linux. Am downloadat si instalat pe linux ttylog dupa care am folosit comanda: dmesg | grep tty si mi-a afisat: ttyACM0: USB ACM Device Bun, inseama ca ca arduino foloseste ttyACM0, urmatoarea comanda: cat /dev/ttyACM0 > home/name/file.logSi incepe sa imi scrie in text. Sunt happy acum! Mai avem si varianta pentru WINDOWNS pe care o instalati de aici si se numeste CoolTerm, aveti un tutorial pe youtube cum sa il folositi. Multumesc pentru ajutor baieti, nota 10+ ! Mai baiete, si care este rostul intalarii ttylog ? Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Greseala mea, m-am grabit. ttylog -b 9600 -d /dev/ttyACM0 > /home/zag/test.log Link spre comentariu
brad Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Greseala mea, m-am grabit. ttylog -b 9600 -d /dev/ttyACM0 > /home/zag/test.log sa inteleg ca ai incercat si cu "cat /dev/tty > ..." si nu a functionat ? Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Prima data nu a functionat, a trebuit sa intre Administratorul linux pe server si sa faca, sa instaleze ceva. Acum merge si - si Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum