Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare schema

Vizitator al3xu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

:rolleyes: N-ai spus mai sus ca ai nevoie de 12V? Make up your mind

Pentru tensiuni de: 5, 6, 8, 9, 10, 12, 15, 18, 24 si un consum de maxim 1-1,5A poti folosi stabilizatoarele monolitice de tip 78xx, unde xx reprezinta tensiunea pe care o scot la iesire (ex: 7805 pt 5V, 7812 pt 12V).

Schema de conectare a acestui stabilizator o gasesti in datasheet-ul sau. Intra pe http://www.alldatasheet.com si cauta-ti acolo datasheet-ul, este explicat calumea.

Link spre comentariu
Vizitator al3xu

In primul rand multumesc pentru raspunsuri!In al doilea rand ca sa lamuresc cum trebuie problema pentru ca intr-adevar nu am fost prea explicit:Vroiam sa folosesc schema alimentata deja de la o sursa de cc de 0-12V (deci nu mai foloseam partea de traf si diodele) si imi trebuiau 0-5V cat mai curati (zgomot ff mic) pentru a alimenta un DAC. Acesta este unul dintre motivele pentru care vroiam sa folosesc aceasta schema, al doilea era pentru ca am deja toate piesele necesare montajului.

Link spre comentariu

Bineinteles ca merge numai pentru tensiuni pozitive . Cele doua parti sunt independente . Renunti la tranzistor , operational si la piesele aferente partii negative.Dar ma indoiesc tare ca ar avea performante mai bune decat un UA7805 . Totusi asta e un integrat conceput pentru stabilizare , contine cateva zeci de tranzistoare :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări