Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cam o dilema

Vizitator danm3gtr

Postări Recomandate

Vizitator danm3gtr

Buna Nu am mai trecut pe forum pe aici demult timp..deloc..am plecat pe vase (din care si Costa Concordia chiar in noaptea aceea) si nu m-am mai ocupat de lampi si astea.Ieri m-am hotarat totusi sa-mi verific lampile mai precis ochiurile magice (em84).Hop si tzop am scos un traf de darclee s643a la care am mai lucrat anterior si am facut oarecum o baza pentru em-euri din pinii unor molexuri de sursa de pc.Toate bune si frumoase pana cand am dat drumu la traf...Filamentele de la ochiuri se aprind, dar luminoforul nu. Problema e ca pe pinu 2 3 6 7 am 280 de Volti CC pe pinul 9 am 345 de volti. Din cate tin minte puntea redresoare era ok am masurat-o pe ohmi imi da valoare 1 deci pe o scara mai mare pe care nu o am...200 de ohmi e cea mai mare scara. Pe scara dioda imi 1445 asta fiind pe pinii de +/-. Condensatorii de filtraj 50+50 uF/400v + 1c de 100uF 250v sunt ok. Siguranta fuzibila e de 1A. Sa nui uit...am facut asta pe vreo 3 ochiuri magice si niciunu nu se aprinde, au stat intr-un pod vreun an si ceva in frig...sa li se fi dus luminoforul de la frig? sa fi legat eu ceva gresit? l-am legat dupa schema asta

post-28630-139829721784_thumb.jpg

post-28630-139829721805_thumb.jpg

post-28630-139829721823_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

1

• George

1

• leoncris

1

• Untold

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator danm3gtr

Nu stiu cum ai alimentat si ce masuratori faci , dar in pinul 9 trebuie sa ai 60-65V,iar in 6 , 200-220V.Evident pe filament , 6,3V.

Pe curent continuu asta imi arata 344 de volti pe pinu 9..
Link spre comentariu

@Untold: Trebuia formulat mai clar: Atentie la schema asta si adapteaza pinii la tubul pe care il ai...@danm3gtr: Ce fel de punte e aia? E cam mare caderea de tensiune pe diode, sau aparatul e bomba...pe +/- ar trebui sa ai in jur de 1000-1300mV maxim. Pune o punte noua, de care esti sigur ca lucreaza corect, sau 4 diode 1N4007 daca ai prin sertare.Si inainte de orice, seteaza aparatul pe curent alternativ si pune-l in priza...daca iti arata 280V la retea...masori degeaba :da Schema aia e doar pt. indicarea performantelor tubului, sper ca nu ai pus direct tubul la 250V, fara rezistente in anod...schema data de colegul Untold e ok, eventual poti adapta alimentarea aia cu 2 diode la puntea pe care o ai, iar pinii ii legi dupa schema din radiomuseum pe care ai atasat-o.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări