Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USB Lithium Charger

Vizitator danyelo

Postări Recomandate

Vizitator danyelo

Buna tuturor. Aceasta este schema unui incarcator pentru bateriile lithium. Ii interesat pentru ca nu trebuie sa ghicesti timpul de incarcare datorita celor 3 leduri. Acum am o intrebare: acel tranzistor PNP S8550D, pot pune alt model care se gaseste mai usor in comert? Singurul site pe care l-am gasit din romania ii adelaida dar nu am ce comanda in valoare de 30 de lei si sa comand de umplutura nu prea ii vad rostul, ca restul pieselor le am. Daca ma poate ajuta cineva, o sa-i raman dator. Multumesc anticipat.

https://www.dropbox.com/s/mtp6kd82qxk1y7w/USB%20Lithium%20Charger.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Voltus

3

• crispus

2

• Electronicserver

2

Top autori în acest subiect

Vizitator danyelo

Multumesc frumos. Si eu ma gandeam sincer, dar nu stiu cum se cauta echivalentul, am cautat pe google de mi s-o urat, dar nici unde nu-ti explica ce sa cauti exact, de exemplu acum. M-am gandit sa pun alt pnp dar ce model?cum il gasesc si etc. In fine. Credeti ca nu v-a afecta cu nimic schema? adica curent mai mare sau mai stiu eu ce?

Link spre comentariu

In schema ta trebuie sa mearga fara probleme fara alte modificari.Daca ai deja PCB-ul atentie la ordinea pinilor ! NU vad insa in schema nimic care sa limiteze curentul de incarcare sau curentul "supt" din USB .

Link spre comentariu
Vizitator danyelo

Multumesc frumos pentru ajutor. Nu-l am PCB-ul. Nici nu fac PCB pentru ca nu am imprimanta cu toner si metoda markerului la mine nu functioneaza. Se corodeaza si din marker. Si ii dinacela "special de la un magazin de electronica si degeaba. In fine. Eu raman clasic cu placile de test. Mai greu dar ii ok. Multumesc incaodata. O scurta intrebare: cum v-ati dat seama ca functioneaza? daca nu sunt nesimtit deja ca intreb...Pai din cate stiu eu , curentul din usb-ul calculatorului ii limitat la 500-600mA. Va rog sa ma corectati daca ii gresit.

Link spre comentariu

Banuiesc ca te referi la tranzistorul echivalent .In circuitul de fata el joaca rolul unui comutator on-off.Orice tranzistor pnp care suporta Ic > 1A ar face fata , tensiunea de saturatie Uce nu este esentiala in acest caz . Aceste date le gasiti in datasheetul componentelor . Curentul este limitat de un poliswitch insa prefer sa stiu ca montajul limiteaza curentul nu USB-ul.

Link spre comentariu
Vizitator danyelo

Inteleg. Va multumesc mult, ma bucur cand cineva incearca sa ma invete ceva. Va multumesc. Iar limitarea de curent...nu stiu ce sa spun...am observat ca de unde am luat schema au pus si la vanzare dispozitive gata facute, dar presupun ca acelea au limitare ca de asta sunt cu bani :da ... va multumesc incaodata pentru ca m-ati ajutat !!

Link spre comentariu
Vizitator danyelo

Si eu am vrut cu Mc34063, dar sunt piese pe care nu le gasesc decat pe un site sau chiar deloc. si prefer sa fac unul clasic.Si in plus la ceasta schema ma anunta cand se incarca,daca se incarca si gand ii gata decupleaza automat acumulatorul.

Link spre comentariu

E destept acel controler de incarcare, dar din pacate nu se gaseste pe toate drumurile si varianta de a-l comanda la TME e cam aiurea, sa platesti curierul costa maimult decat piesa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări