Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme partitie

allexx1968

Postări Recomandate

BunaDupa vinerea neagra,zi in care m-am procopsit cu un smart-TV am patit-o.Am atasat un HDD extern aproape plin pentru a vedea oarece filme la calitate maxima.Acum nu-l mai vede calculatorul.Pe TV totul este in regula,se vede tot ce-i pe el.Intrebarea este urmatoarea.A schimbat TV-ul partitia(avea una singura) din NTFS in altceva?Si cum as putea aduce din nou HDD-ul in starea initiala(fara a pierde datele de pe el)?Pentru mine e mai important sa-l folosesc pe PC decat pe TV.Va multumescSpor tuturorAlex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

3

• allexx1968

3

• andreivlad1999

3

• riderinblack

2

Cum adica , a schimbat TV_ul din NTFS in ... FAT32?Asta'i gluma sau SF ?Schimbarea partitiei se face prin comanda FORMAT , deci toate datele ... adio.In plus , calculatorul vede ambele formate, asa ca ...Ceva nu faci tu bine acolo.

Link spre comentariu

ce va mai place sa dati cu pietre! traiasca romania!

A schimbat TV-ul partitia(avea una singura) din NTFS in

altceva?

riderinblack_tm, eu vad intrebare in citatul de mai sus, nicidecum afirmatie!

leoncris, schimbarea tipului de sistem de fisiere se poate face fara sa pierzi datele, nici macar un bit nu pierzi, dar tre' sa sti cum.

allexx1968, banuiesc ca e unul din hardul( -urile) secundare folosit(e) pe pc. uita-te mai intai in device manager, la disk drives si vezi daca il "vede". apoi deschizi run si scrii "diskmgmt.msc", si-l cauti acolo. posteaza printscreen cu disk management-ul.

e posibil sa fi scos hardul din tv, fara sa schimbi de pe usb din meniul tv-ului. s-a intamplat ceva cu harta de partitii.

Link spre comentariu

Nu cu pietre, cu ... bolovani. :rade: Eiiiiiiiiiiiiiiii , mai glumim si noi.Revenind :Se poate face cum spui cu HDD conectat la PC, dar in nici un caz nu o poate face TV_ul de capul lui , nici macar accidental.Cam asta era raspunsul la intrebarea data.

Link spre comentariu

BunaDupa vinerea neagra,zi in care m-am procopsit cu un smart-TV am patit-o.Am atasat un HDD extern aproape plin pentru a vedea oarece filme la calitate maxima.Acum nu-l mai vede calculatorul.Pe TV totul este in regula,se vede tot ce-i pe el.Intrebarea este urmatoarea.A schimbat TV-ul partitia(avea una singura) din NTFS in altceva?Si cum as putea aduce din nou HDD-ul in starea initiala(fara a pierde datele de pe el)?Pentru mine e mai important sa-l folosesc pe PC decat pe TV.Va multumescSpor tuturorAlex

cum adica nul vede pc-ul, conecteaza la alt port ubs de la pc, si vezi ce zice, la hard nu ai niste jumperi?
Link spre comentariu

se poate readuce la starea initiala din "dos" prin rescrierea "hartii" partitiilor . exemplu de progr ar fi MBR Work sau oricare alt utilitar de gen dar nu in varianta demo. P.S. Eu nu dau cu pietre , dar subiectul e "software" nu "hardware"

Link spre comentariu

Probabil ca ai un TV LG. TV-ul a formatat HDD-ul in format ext si de aceea pe un PC cu windows nu mai este vazut. Poti sa rezolvi problema direct din windows: Administrative Tools –> Computer management, sectiunea Disk Management. O sa vezi HDD-ul in cauza de pe care stergi partitiile, le recreezi apoi le formatezi NTFS.

Link spre comentariu

BunaMultumesc pentru raspunsuri.Fizic se vede HDD-ul.Cu ceva softuri de pe CD-ul "Hiren's" se vede si partitia.Din pacate nu esteFAT32,ar fi vazut-o si windows.Intradevar trebuia postat la "software",cu scuzele de rigoare rog un moderator sa mute topicul la locul sau, daca e cazul.Cum spunea userul "piglett", se poate schimba tipul partitiei fara sa pierzi un bit.Problema este ca eu nu stiu cum si de aceea am deschis acest topic."andreivlad1999' TV-ul este LG intradevar,dar cu metoda ta pierd datele de pe el.Partitiile se pot modifica cu o multime de softuri(cu pierderea datelor).Dar eu as dori sa recuperez ce este pe el.Spor tuturorAlex

Link spre comentariu

Cred ca deja este prea tarziu ca sa mai recuperezi datele pe care le aveai pe hdd inainte de a-l conecta la TV.TV-ul ti-a formatat discul si deci nu mai ai date pe el. Mai ai doar emisiunile pe care le-ai inregistrat pe TV.Se pare ca formatul este unul de tip ext si poate fi vizualizat nativ in linux. Instaleaza-ti un linux si vezi daca poti accesa informatia de pe hdd.

Link spre comentariu

Cu ceva softuri de pe CD-ul "Hiren's" se vede si partitia.Din pacate nu esteFAT32,ar fi vazut-o si windows.

alex, daca nu e fat32? ce e? nu ti-a spus nici un utilitar de pe hirens?partitiile de linux se pot accesa sub windows folosind: Ext2Fsd, Explore2fs, Paragon ExtFS...si nu-s singurele softuri.
Link spre comentariu

Schimbarea unui tip de partitie cu altul se face cu pierdere de date, altfel nu schimbi nimic, ai tot aceeasi partitie. Mai ales daca ai un hard aproape plin cu informatie......

Link spre comentariu

BunaPe HDD este exact ce am pus eu.nu sunt emisiuni inregistrate.Voi incerca sa accesez HDD-ul cu unul din softurile indicate de userul "piglett"(stiam si eu de trebe asta dar uite ca nu mi-a cazut fisa",apoi dupa ce voi recpera ce am nevoie,voi modifica din nou partitia in NTFS.Bineanteles nu voi mai conecta HDD-ul la TV,voi folosi pentru asta unul mai mic,poate special dedicat TV-ului.Multumesc tuturor si spor la toateAlex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări