Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura rusesc cu redresor auto 12-6 v

sandily

Postări Recomandate

Acum mi-am dat si eu seama ca, practic este imposibil sa faci rost de condensatoare asa mari, la 1000v. ... Multumesc Dl. Validae.

Nu inteleg cum ati ajuns la concluzia asta.Probabil, nu ati citit PM-ul pe care vi l-am trimis in ziua de Craciun (cand eram in concediu), ca raspuns la PM-ul dv., verificati va rog cutia postala. In acel mesaj am facut referire la acest condensator, ba chiar am indicat si un pret maximal la care se poate procura.Se gasesc condensatoare chiar mai mari, de acelasi tip, eu am folosit 200uF la 1000V (doua sute microfarazi).La diferite surse, pentru condensatorul de 100micro preturile variaza intre 360...700ruble, iar cel de 200micro ajunge la aproape 1400ruble. Ma refer la piese noi (pret de catalog), nu de ocazie.In mesajul respectiv gasiti si numerele mele de telefon.Daca vreti sa rezolvati restaurarea pe plan local, la Braila, eu vi-l recomand pe colegul @giongiu.O sa vi-l faca cel putin cum a fost, daca nu si mai bun.
Link spre comentariu

Daca vreti sa rezolvati restaurarea pe plan local, la Braila, eu vi-l recomand pe colegul @giongiu.Am avut placerea sa iau legatura cu domnia sa. A incercat sa gaseasca condensatorul, dar inca nu l-a gasit. Ma va tine la curent cu acesta chestiune.Am citit mesajul Dvs., domnule em dar nu mi-am permis sa va incurc, avand in vedere posibilitatea aducerii la Bucuresti a aparatului in timp util. Nu a fost cazul de alte considerente, cum ar fi - lasa ca mai bine il fac eu singur. Pastram rezerva contactarii Dvs. in momentul in care as fi avut posibilitatea trimiterii aparatului la Bucuresti. Stima.

Link spre comentariu

Verificati si transformatorul de curent, T2, trafurile de curent nu se tin in gol vreme indelungata (am inteles ca lipseste releul), pot apare strapungeri intre spire datorita supratensiunilor.Daca cumva aveti probleme si cu el, datele de bobinaj sunt asa: Infasurarea secundara are 60 spire de 1.5mm diametru; sunt bobinate pe doua straturi, primul strat are 31 spire, iar al doilea 29. Infasurarea primara, cea inseriata cu arcul electric, are 7 spire pe un singur strat, din bara 5x2.8 mm. Cam astea sunt datele de la producator, pt varianta de baza (s-au fabricat mai multe).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Acum am dat de topicul asta.Mi se pare foarte interesant.Nu stiam ca au existat(exista) astfel de aparate de sudura.Eu am  si un aparat de sudura Awelco 170.Am incercat mai demult sa fac ceva sa mearga mai bine decit merge.Nu am reusit sa fac mare lucru.Acum am o baza de plecare.La un moment dat o sa ma apuc de el sa vad ce pot face.Din cite am inteles @pusu a construit asa ceva.Oricum felicitari tuturor celor care au "tinut in picioare" acest topic si in mod special domnului Emil Matei.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Magda Dragos

Pana la urma de unde se poate achizitiona un condensator de 100uf la 1000v? Mai trebuie si curatate contactele releului de suntare a condensatorului C1 , pt. o functionare corecta a acestui transformator de sudura rusesc. Altfel se consuma mai repede condensatorul.

Daca sunteti amabili un link sau un telefon pe PM ,pt. condensator.

Link spre comentariu
Cred ca am eu condensatorul original, dar e nevoie de cercetari avansate pentru a-l regasi.

Mi-am petrecut ultimele 3 luni in spital, dupa infarct miocardic, stop cardiac cu complicatii multiple,

am renascut in mod miraculos, dar problemele inca nu s-au terminat.

Scuze pt off-topic, am facut precizarea si pt colegii de pe forumurile pe care am activat, care mi-au adresat diverse solicitari in ultimele 3 luni si nu au primit nici un raspuns.

Probabil ca printre acestia v-at aflat si dv, am sters accidental multe mesaje cand mi-am revazut corespondenta.

Sper sa va pot ajuta curand, daca intre timp nu rezolvati, poate chiar cu asistenta tehnica la repunerea in functiune, evident daca o considerati utila, si daca aparatul e in Bucuresti.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Magda Dragos

Cred ca am eu condensatorul original, dar e nevoie de cercetari avansate pentru a-l regasi.

Mi-am petrecut ultimele 3 luni in spital, dupa infarct miocardic, stop cardiac cu complicatii multiple,

am renascut in mod miraculos, dar problemele inca nu s-au terminat.

Scuze pt off-topic, am facut precizarea si pt colegii de pe forumurile pe care am activat, care mi-au adresat diverse solicitari in ultimele 3 luni si nu au primit nici un raspuns.

Probabil ca printre acestia v-at aflat si dv, am sters accidental multe mesaje cand mi-am revazut corespondenta.

Sper sa va pot ajuta curand, daca intre timp nu rezolvati, poate chiar cu asistenta tehnica la repunerea in functiune, evident daca o considerati utila, si daca aparatul e in Bucuresti.

Multa sanatate,domnule Matei.

Multumesc de oferta , aparatul meu functioneaza ,dar vroiam sa am de rezerva ,

dat fiind vechimea condensatorului.

Mai am o intrebare :

Am achizitionat un ap. sudura rusesc TSB-200y2 ,200 amperi ,10 kw .Problema este ca are in primar rezistenta masurata de 1,2 ohmi.

Este normal sau e strapunsa infasurarea ? Nu am gasit schema pe net fiind f. vechi.

Multumesc

Link spre comentariu

Transformatorul este toroidal si bobinat cu bara de Al?

daca da atunci e normal sa aiba rezistenta mica in CC ,la alimentare in AC va fi vorba de reactanta inductiva care este altceva .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...la alimentare in AC va fi vorba de reactanta inductiva care este altceva .

La alimentarea in AC va fi vorba de impedanta (Z), reactanta inductiva (XL) avand o pondere importanta:

impedanta.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări