Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte Voight cu YDD200LPP si DM100

Vizitator andy

Postări Recomandate

Salut!

Am aflat de mai demult de proiectele domnului Mateescu in ceea ce priveste Incintele TQWT (a se vedea revistele TEhniumsau siteul http://www.netxpert.ro) in care dumnnealui propunea un tip de incinta Voight proiectat cu difuzoare de la Kon Electronics.

Intrebarea mea este daca se poate adapta acest tip de incinte pentru a lucra cu diuzoarele YDD200LPP si respectiv tweeterul DM100??? si cand spun asta ma refer si la dimensiunile difuzoarelor fata de originale, si la parametri etc. ..ma intreb ce modificari trebuie facute pentru o auditie optima cu aceste drivere???

In alta ordine de idei: ce probleme apar daca folosesc la constructia incintelor cherestea de rasinoase in loc de MDF, PAL, si alte alea../??

ma gandeam ca la dimensiunile originale ale incintelor nu ar fi o problema folosirea de scandura de brad(ma refer la faptul ca nu se impun prelucrari f. grele cum ar fi sa faci un panou din mai multe bucati sau altele..)

astept sugestii si recomandari.

multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

3

• ph3e4r

2

• Dr4g0n

2

Top autori în acest subiect

In primul rand nu se recomanda folosirea scandurii ( de orice esenta lemniasa ) pentru ca lucreaza in timp foarte mult in comparatie cu placile de pal/mdf/osb etcIn legatura cu folosirea acelor drivere cred ca o sa te lamureasca chiar domnul inginer.

Link spre comentariu

pai si de unde imi pot procura si eu niste MDF sau PAL??dar sa fie cat de cat acceptabil la pret..nu de alta da io is de pe langa suceava.. si pe aici nu prea se gaseste.. si alea care sunt is foi mari de circa 5 mpatrati si au niste scoruri astronomice... :toimonster: da daca folsesc foi din alea care se gasesc pe la materiale de constructii.. nici nush cum le zice .. din alea care de obicei is folosite pentru izolatie termica pe pereti sau pe sub acoperisuri..??? :smt003

Link spre comentariu

pai si de unde imi pot procura si eu niste MDF sau PAL??

dar sa fie cat de cat acceptabil la pret..

nu de alta da io is de pe langa suceava.. si pe aici nu prea se gaseste.. si alea care sunt is foi mari de circa 5 mpatrati si au niste scoruri astronomice... :toimonster:

da daca folsesc foi din alea care se gasesc pe la materiale de constructii.. nici nush cum le zice .. din alea care de obicei is folosite pentru izolatie termica pe pereti sau pe sub acoperisuri..??? :smt003

palcile alea de care zici tu ca se folosesc in contructii se numaes placi de rigips si NU SE FOLOSESC LA BOXE
Link spre comentariu

pt Dr4g0n: eu mai lucrez si in constructii la finisari interioare etc, si crede-ma, stiu ce-ss alea placi de rigips... oricum, eu ma refeream la placi de OSB.. aseara am scris topicu tarziu.. si-mi picau ochii in gura de somn.. :weedman: .. pt ph3e4r: mai exact , sunt din Gura Humorului :supz: si ti-as fi recunoscator daca m-ai ajuta :prayer: :prayer: eventual poate imi spui cine are numa niste bucati mai mari, k la tipul asta de incinte.. nu-mi trebuie foi intregi... :smt003 :smt003 :smt003

Link spre comentariu

andy .... nu cunosti pe cineva sa lucreze la tampalrie?? ...... te-ai putea rezolva de niste placi de la un atelier dinasta ..... sau mai poti sa dezmembrezi mobila vecehe care nu o mai folosesti sta pe undeva inutila si aruncata :weedman:

Link spre comentariu

momentam mi-am procurat niste bucati de pal.. era unu pe langa mine care isi facea rafturi pt magazin :weedman: .. si mi-o dat ala niste resturi.. :smt003 :smt003 :smt003 Acuma problema care se pune e daca se pot adapta incintele TQWT pt driverele mele.... :smt007 da totusi daca e cineva care stie unde gasesc placi de PAL mai accesibile .. :smt003 sa-mi dea si mie un mesaj.. ii dau o bere... :smt003

Link spre comentariu

pana la urma am mai rasfoit colectia "Tehnium" si am gasit acolo un proiect de al d-lui Mateescu pt incinte Voigt folosind drivere de 8", doar ca cele mentionate de dansul acolo sunt difuzoare profi... ma gandeam sa merg pe ideea de acolo .. mai ales ca am constatat ca unii parametri sunt oarecum asemanatori... macar sa vad ce iese... :weedman: Am observat ca pe forumul de la telecomenzi.ro exista un proiect pt driverele mele doar ca incinta e una bass reflex obisnuita (autorul proiectului fiind d-l Frunzila) si ma gandeam sa preiau de acolo schema filtrului pt drivere.. doar ca singura problema e data de valorile celor doua rezistente de liniarizare.. care nu sunt specificate ...Am postat alaturat schema filtrului.. poate ma ajuta cineva cu mai multa experienta de pe aici..

Link spre comentariu

Din cate stiu eu in vtp un driver ( traductor, difuzor etc ) se comporta diferit fata de celealte incinte ( sealted si bassreflex )...decifiltrul nu inseamna ca este cel potrivit...

si cine ma poate ajuta in privinta asta??sincer .. nu prea le am cu calculul filtrelor.. acest proiect este printre primele pe care vreau sa le fac ca la carte.. supa calcule elaborate .. nu dupa ureche...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări